background img
banner
banner

«Ανοίγει ο δρόμος» για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Η Κ.Ε.Δ.

Η έγκριση τροποποίησης του χρόνου υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης ακινήτου στον πρώην δήμο Συμπολιτείας από την πρώην Κ.Ε.Δ., «ανοίγει τον δρόμο» για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στη νοτιοδυτική πλευρά του Μεγανίτη, στη θέση «Νέος Κόσμος».

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει προς χρήση το παραπάνω ακίνητο, αφού ο δήμος έχει εξοφλήσει το αντάλλαγμα παραχώρησης. Επόμενο βήμα, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση του έργου.

Εξοφλήθηκε αλλά δεν προχώρησε καθώς «κόπηκε» το πρόγραμμα

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της πρώην Κ.Ε.Δ. (νυν ΕΤΑΔ Α.Ε.) εγκρίθηκε η παραχώρηση, στον πρώην Δήμο Συμπολιτείας και νυν Δ.Ε. Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας, δημοσίου ακινήτου που είναι παραχειμάρια έκταση με εμβαδό καταγραφής 15.084,64 ή 18.289 τ.μ με βάση τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε η τοπογραφική υπηρεσία, το οποίο βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του χειμάρρου Μεγανίτη, στη θέση «Ν. Κόσμος» του Ροδοδάφνης, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου.
Η εν λόγω παραχώρηση εγκρίθηκε για αόριστο χρόνο και με αντάλλαγμα 19.500€.

Το ποσό του ανταλλάγματος παραχώρησης του ακινήτου εξοφλήθηκε ολοσχερώς και υπεγράφη το παραχωρητήριο.

Σε αυτό οριζόταν ότι σκοπός της παραχώρησης είναι η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου, η δε παραχώρηση γίνεται με κάποιους όρους ένας εκ των οποίων ήταν: α) ο σκοπός της παραχώρησης να έχει ολοκληρωθεί εντός πενταετίας από την ημερομηνία έκδοσης του παραχωρητηρίου της Κ.Ε.Δ.

Ο πρώην Δήμος Συμπολιτείας και νυν ΔΕ του Δήμου Αιγιαλείας είχε προενταχεί στο Πρόγραμμα «Ελλάδα2004» με το ποσό των 400.000.000 δρχ.(1.173.881,14 €), για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου. Ωστόσο το πρόγραμμα που αφορούσε την ανέγερση γηπέδων και σταδίων σε όλη τη χώρα, που θα λειτουργούσαν ως «φυτώρια» μελλοντικών ολυμπιονικών, τελικά δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Συμπολιτείας η κατασκευή του αθλητικού κέντρου στο παραχωρημένο ακίνητο, αν και είχε εν δυνάμει δρομολογηθεί.

Ο δήμος Αιγιαλείας εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει προς χρήση το ακίνητο

Πλέον, ο δήμος Αιγιαλείας, με δεδομένο ότι ο χρόνος παραχώρησης παρήλθε χωρίς να έχει υλοποιηθεί ο σκοπός της παραχώρησης, με έγγραφά του προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει προς χρήση το ακίνητο, αφού έτσι και αλλιώς η παραχώρηση έγινε για αόριστο χρόνο και το αντάλλαγμα παραχώρησης των 19.500 € καταβλήθηκε ολοσχερώς από τον πρώην Δήμο Συμπολιτείας.

Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου με το έγγραφό της πριν από λίγες ημέρες, ενημέρωση τον δήμο για την απόφαση του εντεταλμένου Συμβούλου και εκτελούντα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤ. Α.Δ. Α.Ε. ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση του χρόνου υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης μέχρι την 31-12-2025.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πριν από δέκα ημέρες εκεί όπου αποφασίστηκε η αποδοχή των τροποποιημένων όρων της παραχώρησης του δημοσίου ακινήτου, με χρόνο υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2025.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr