background img
banner
banner

Η ποιότητα του βάθους είναι το κλειδί της σταθερότητας

Πες μου τι έκανες να σου πω ποιος είσαι;

-Του Ηλία Ασπρούκου, Περιβαλλοντολόγου-

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ανάμεσά μας πολλούς επίδοξους σωτήρες ΜΕ τα ΘΑ και τα ΝΑ φαρδιά πλατιά. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων, λόγια μεγάλα και βαθυστόχαστα  για να μην τα καταλαβαίνει κανείς και να νομίζει ο κάθε καημένος ανθρωπάκος ότι ξεστόμισε σοφία μεγάλη.

Όλα αυτά γιατί βαδίζουμε προς τις τοπικές εκλογές ή αλλιώς δημοτικοπεριφερειακές, βοήθεια μας! Βοήθεια μας, πράγματι μόνο ο Θεός μπορεί να μας γλιτώσει από τους φαφλατάδες. Καθώς πουλάνε τον ένα υποψήφιο μετά τον άλλον και βάζουν τον εαυτό τους σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ποιος θα τους δώσει τα πιο πολλά για να καταλήξουν σε εκείνον. Σαν τις εταιρείες της Τρούμπας, που έψαχναν ποιος έχει το μεγαλύτερο μπάζο στο πορτοφόλι του, να κοιμηθούν μαζί του.

Όταν κάποτε είπα σε ένα επικεφαλής της παράταξης: «Αυτούς μην ξαναβάλεις στο ψηφοδέλτιό σου» μου απάντησε δεν μπορώ να το κάνω αυτό   γιατί μου φέρνουν ψήφους. Θα πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος που να απαγορεύει μετακινήσεις πέραν των δύο και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων να μην τους δέχονται. Εδώ έχουμε σοβαρές ευθύνες και ΄μείς οι ψηφοφόροι αντί να επιλέγουμε σοβαρά άτομα προτιμάμε τους γυρολόγους. Πιστεύω ότι από τις τελευταίες Εθνικές εκλογές, ο κόσμος το πήρε χαμπάρι κατά ένα ποσοστό  και άφησε απέξω τέτοιες περιπτώσεις.

Αντί όμως να λειτουργούν ψάχνοντας στασίδια, μήπως θα έπρεπε να λειτουργούν απέναντι στους δημότες με συνέπεια, σταθερότητα και κυρίως ειλικρίνεια

Με λίγα λόγια να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα, τι έχουν κάνει για το κοινό καλό όλα αυτά τα χρόνια, ποιες  θέσεις κατείχανκαι πιο έργο παρήγαγαν μέσα από αυτές. Τι έχουν πρόθεση να κάνουν στο μέλλον και κυρίως που θα βρουν τα χρήματα και τους πόρους να διορθώσουν τα όποια λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος.

Ο κάθε υποψήφιος να έχει ένα πλάνο των στόχων, κυρίως όμως να τον ακολουθεί το βιογραφικό του που να δηλώνει το έργο που παρήγαγε όλα αυτά ταχρόνια.

Προσπαθώ να καταλάβω με βάση τα παραπάνω πως ψηφίζουν οι δημότες στις Τοπικές εκλογές. Δεν γνωρίζουν τίποτα για τις δραστηριότητες του καθενός υποψηφίου π.χ. τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ κουβέντα για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης. Ακούω κάποιες τερατώδεις και αστείες προτάσεις από το παρελθόν αλλά και από κάποιους διάττοντες αστέρες της δημοτικής αρχής. Κύριε Δήμαρχε δεν δώσατε στους δημότες σας τις προτάσεις που υπήρχαν για την παραλιακή ζώνη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν;Τα μόνο που αχνοφαίνεται είναι τα ναυπηγεία της βρωμιάς και της υποβάθμισης. Το ίδιο κάνατε και για την πλατεία  Αγ. Λαύρας. Αυτό που κατασκευάζεται δεν είναι εφάμιλλο της πόλης μας. Τα άσπρα μάρμαρα είναι καλά για τα νεκροταφεία γιατί εκεί δεν περπατάνε επάνω οι πεθαμένοι. Η πλατεία όμως σε ένα χρόνο θα μετατραπεί σε μαύρο αράπη που θα είναι πολύ αντιαισθητική . Φροντίστε να κάνετε την προεκλογική ομιλία σας μόλις τελειώσει η κατασκευή της πλατείας για να απολαύσετε την ασπρούλασας…Αν και εκεί μόνο εγώ δικαιούμαι να ομιλώ ως Ασπρούκος.

Εύκολο να το λες θα μου πεις δύσκολο να το κάνεις, καθώς ορισμένοι κάθισαν σε καρέκλες εξαιτίας της ρουσφετολογικής τους πορείας και πρακτικής. Αχ! Η ουσία είναι μία, πως η όποια καρέκλα όπως εύκολα σε δέχεται, ακόμα πιο εύκολα σε αδειάζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας, κάποτε παντοδύναμος και μετά άφαντος.

Αυτός που πήρε τις συνιστώσες και ένα κόμμα του 3% και δημιούργησε ένα κόμμα κραταιό 30%, με το οποίο κυβέρνησε τη χώρα για μία τετραετία περίπου, βρέθηκε να κατρακυλά και τούτο, γιατί δεν υπήρχε ορθολογισμός, τα πάντα ήταν λόγια, όλα σχέδια επί χάρτου, ουσία μηδέν.

Πριν από τις προηγούμενες εκλογές τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Τσίπρα στην εξουσία και εγώ τους έλεγα Θεσσαλονίκη – Γιάννινα με δύο παπούτσια πάνινα.

Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές και την αναχώρηση του κ. Τσίπρα δεν πιστεύω να χαίρονται οι Πασόκοι. Είχα προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών στο προηγούμενο άρθρο μου και την καθίζηση τουΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει, απλούστατα ο Τσίπρας δεν φρόντισε να έχει ορισμένα άτομα που κάποια στιγμή θα φροντίσουν για την αντικατάσταση του, είναι αυτό που λέει ο λαός «πάγκο».

Δεν πιστεύω η παραίτηση του να είναι τέχνασμα για την περίπτωση που δεν θα υπάρχει υποψήφιος, από την άλλη γνωστός ηθοποιός μαζεύει υπογραφές για να τον μεταπείσει. Λοιπόν θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Μητσοτάκης έχει αλώσει το χώρο του κέντρου κατά 70% απομένει ένα πολύ μικρό κομμάτι ακόμα , εάν δεν τη ψάξουν καλά τη δουλειά  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν προ απροόπτου γιατί ο Μητσοτάκης θα αλώσει κυριολεκτικά το κέντρο και θα κυβερνάει άλλα 15 χρόνια. Προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι ότι κανένας από αυτούς που ακούγονται, για να αντικαταστήσουν το Τσίπρα, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα σημερινά δύσκολα παιχνίδια της εποχής εσωτερικά και εξωτερικά. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε  σεμνά …ότι η ίδια κάνει για εκατό. Άρα θα καλούμε το 100 και θα έρχεται.

Κ. Δήμαρχε η Μητρόπολη είναι σε εγκατάλειψη, μεγάλος αριθμός (200) λουκέτων που όσο πάει και μεγαλώνει. Τα νέα παιδιά την κοπανάνε από την πόλη, η ΕΒΟ σχεδόν υποβαθμίστηκε, το Νοσοκομείο έχει πολλές ελλείψεις, ο δρόμος που θα συνδέει το λιμάνι με τον νέο δρόμο το ακούμε πολύ καιρό αλλά δεν βλέπουμε τίποτα, τα σκυλιά βολτάρουν και δαγκώνουν… χωρίς διακρίσεις και τέλος το ΤΕΙ πήγε περίπατο στην Πάτρα πάλι καλά που οι βουλευτάδες μας δεν μετέφεραν και το Αίγιο στην Πάτρα. Μια κομμώτρια μου έλεγε ότι η αναχώρηση του φοιτητικού κόσμου της στοίχησε 800€ τον μήνα. Τα φέρυμπότ  για απέναντι ήταν όνειρο και πάει. Μου κάνει εντύπωση που κανένας από τους βουλευτές και δημοτικούς άρχοντες δεν λέει ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω τις σχολές. Για σκεφτείτε το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει παραρτήματα σε πέντε νησιά της παραμεθορίου και η Κοζάνη απέκτησε πρότυπες Πανεπιστημιακές σχολές. Μπράβο μας.

Αυτό λοιπόν είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να δημιουργεί προβληματισμούς σε όλους όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά από όποιο μετερίζι, από το Δήμαρχο του Κωλοκοτρονιτσίου μέχρι το Δήμαρχο της Αθήνας. Ο οπορτουνισμός και κυρίως ο βερμπαλισμός οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Αντιθέτως ο ορθολογισμός, δηλαδή η ορθή σκέψη σωστός προγραμματισμός και κυρίως το πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα θέσεων και αρχών με γνώμονα την στοχοθεσία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο στον υποψήφιο αλλά και στους ψηφοφόρους όπου θα έχουν μέτρο σύγκρισης.

Ο άνθρωπος πριν αναμετρηθεί με την ιστορία, οφείλει να αναμετρηθεί πρώτα με το μπόι του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr