background img
banner
banner

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών της Ευρώπης, τιμά την Πέμπτη 9 Μαΐου η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Παράρτημα Αιγιαλείας. To Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Αιγιάλειας καλεί τα μέλη του, τους συγγενείς των θυμάτων , τους απογόνους των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να παρευρεθούν στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, στην πλατεία Λαύρας, σήμερα στις 7.30μ.μ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς στο μνημείο της Αντίστασης.

Σε ανακοίνωσή του, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ αναφέρει: ΄΄Από την Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν εκείνες που ενίσχυσαν οικονομικά και εξόπλισαν στρατιωτικά τη Χιτλερική Γερμανία με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της ΕΣΣΔ. Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού. Είναι μια μορφή διακυβέρνησης που χρησιμοποιεί την ανοιχτή βία και επιλέγεται για το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των κομμουνιστών, όταν οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού γιγαντώνονται. Τον φασισμό μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατικολαϊκό κίνημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της Νίκης των Λαών ήταν η εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας σε σειρά χωρών της Ευρώπης και της Ασίας και η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Γιατί στόχο έχουν τη συκοφάντηση του ηρωικού λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, την υποβάθμιση της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε να αλλοιώσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την πάλη των λαών, που είχε αποτέλεσμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Επιδιώκουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη των λαών την αληθινή Ιστορία και τις διδαχές της, γιατί αυτές μπορεί να γίνονται σήμερα υλική δύναμη του αγώνα ενάντια στον ζυγό της εκμετάλλευσης, της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας που προκαλεί στους λαούς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά΄΄.

Παλεύουν για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ

Όπως τονίζει το Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ, ΄΄σήμερα, οι ιμπεριαλιστές, μαζί με το Ισραήλ, οδηγούν σε γενικευμένη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή σε αντιπαράθεση με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ (Κίνα, Ρωσία). Το ίδιο και στην Ουκρανία η ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διεξάγουν το ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία  με στόχο τη γεωπολιτική ισχύ και το μοίρασμα της λείας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων. Βάζουν το λαό μας στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνοντας φρεγάτες, οπλικά συστήματα,  στρατεύματα εκτός συνόρων. Παρέχουν κάθε διευκόλυνση στο αιματοβαμμένο ΝΑΤΟ, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γι’ αυτό παλεύουμε για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μαζί με το ΚΚΕ, παλεύουν για την πληρωμή των αναγνωρισμένων, από διεθνείς συνθήκες, γερμανικών αποζημιώσεων-επανορθώσεων, που είναι χρήματα του λαού μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, δεν τις διεκδικούν. Στην πραγματικότητα κάνουν πλάτες στο γερμανικό κράτος να μην πληρώσει, γιατί προκρίνουν τις συμμαχικές σχέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας-Γερμανίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα. Τιμά τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, για την απαλλαγή του από το ζυγό του φασίστα κατακτητή και από τον ζυγό του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να πάρει ό ίδιος ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr