background img
banner
banner

«Επαγγελματικό» κτύπημα

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΡ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Προς πάσα… κατεύθυνση ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών σε σχέση με την ανατίναξη του ΑΤΜ σε κατάστημα Σούπερ Μάρκετ του ομίλου «Αράπης»  στην περιοχή της Οβρυάς, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας του Πάσχα. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο παραμένει βέβαια  αυτό της ληστείας με τους αστυνομικούς να συνδέουν το περιστατικό με συμμορία με έδρα την Αττική η οποία δρα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το κτύπημα θεωρείται επαγγελματικό με τους δράστες να κινούνται ψύχραιμα και, φορώντας τα κράνη τους, να ζητούν μάλιστα από φύλακα σε γειτονικό εργοτάξιο να απομακρυνθεί από το σημείο. Οι δύο δράστες τοποθέτησαν την εκρηκτική ύλη και σε ελάχιστο χρόνο πήραν όσα χρήματα μπορούσαν και έφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο Σούπερ Μάρκετ, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση έχουν πάρει κατάθεση από τον άνδρα που βρισκόταν κοντά στο χώρο του εργοταξίου ενώ κατέσχεσαν και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Από την έκρηξη το σημείο γέμισε με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή από τα στελέχη της Τράπεζας για να διαπιστωθεί το ποσό που έκλεψαν.

Η αστυνομικοί μελετούν ομοιότητες από αλλεπάλληλα κρούσματα ανατίναξης ΑΤΜ σε περιοχές της Πελοποννήσου. Το κτύπημα συνδέεται με πρόσφατη έκρηξη στις 27 Απριλίου σε ΑΤΜ στο Βόλο. Η οποία όμως έγινε ημέρα Παρασκευή καθώς το ΑΤΜ είχε εφοδιαστεί με χαρτονομίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση σε ΑΤΜ η οποία οδήγησε σε πυροβολισμούς και σύλληψη του γνωστού τράπερ Don Leon είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο στο Αίγιο.

Η επίθεση είχε γίνει εντός του Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο κέντρο του Αιγίου. Οι ένοπλοί άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών της Ασφαλείας Αιγιαλείας που περιπολούσαν στην περιοχή. Εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ διαφεύγοντας προς την Πατρών – Κορίνθου.

Ο τράπερ συνελήφθη και παραδέχθηκε τη συμμετοχή του μόνο στην επίθεση σε τράπεζα στην Ερμιόνη τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ για την επίθεση στο Αίγιο επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι συνομιλία με τον γιο του στο messenger όπου εμφανίζεται στο σπίτι του στον Πειραιά και το γεγονός ότι το κινητό του δεν εντοπίστηκε να καταγράφει σήμα στην περιοχή.

«Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός  που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας» είχε υποστηρίξει ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν και ο τράπερ προφυλακίστηκε στα τέλη του έτους μαζί με δύο συνεργούς του, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά το ‘πιστολίδι’ στο Αίγιο ενώ η λεία από τις 8 ανατινάξεις υπολογίστηκε στα 700 χιλ. ευρώ. Η σπείρα αυτή προσέγγιζε ΑΤΜ παλαιού τύπου σε απομακρυσμένες και απόμερες περιοχές, τα ανατίναζαν τα άδειαζαν και στη συνέχεια ανέβαζαν βίντεο στα social media. «Προδόθηκαν» από σπατάλες και πολυτελή διαβίωση. Το κτύπημα στην Πάτρα αλλά και το πρόσφατο στο Βόλο κρίνεται ιδιαίτερα επαγγελματικό…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr