background img
banner
banner

Με λάμψη και πλήθος κόσμου

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ

Η τεράστια συνεισφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης «Η Ένωση» στα κοινωνικά δρώμενα και η ικανότητά του να διατηρεί τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου, μεταδίδοντάς τα στους νεότερους, φάνηκαν για άλλη μία φορά, με τις δράσεις του τελευταίου διαστήματος. Πιο σημαντική, η εκδήλωση της καύσης του Ιούδα που και φέτος έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, με τη συμμετοχή κόσμου να… σπάει όλα τα ρεκόρ αφού φέτος ξεπέρασαν τα πεντακόσια άτομα!

Ο Σύλλογος μεριμνεί για τα μέλη του και την τοπική κοινωνία, θέλοντας να θωρακίσει τους κατοίκους της κοινότητας. Έτσι, ύστερα από ένα χρόνο μεγάλης προσπάθειας από το Δ.Σ. του Συλλόγου, έγινε εφικτό να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την απόκτηση του δικού του απινιδωτή! Όπως αναφέρει, ΄΄θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο για την χορηγία καθώς και τον κ. Θόδωρο Καρούζο για την πολύτιμη βοήθεια που κατέβαλε για την απόκτηση του απινιδωτή! Είναι ένα εργαλείο στα χέρια ανθρώπων που εκπαιδεύτηκαν για την ορθή χρήση και ευχόμαστε να μην έρθει η στιγμή να το χρησιμοποιήσουμε και να μείνει λειτουργικό στην κατοχή του συλλόγου΄΄.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην Τέμενη όπου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, με τη βοήθεια της κοινότητας Τέμενης, στήθηκε η καθιερωμένη συμβολική γιορτή του καψίματος του Ιούδα. ΄΄Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του και απόλαυσε αρχικά την δίκη του Ιούδα, στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας, που  κράτησαν συντροφιά στο κοινό παρουσιάζοντας χορούς από Θεσσαλία και Πελοπόννησο μέχρι να ετοιμαστεί ο Ιούδας για να παραδοθεί στη πυρά! Η βραδιά έκλεισε με τα πυροτεχνήματα να χρωματίζουν τον ουρανό του χωριού μας κάνοντας την νύχτα μέρα κλείνοντας ραντεβού με όλους σας για του χρόνου τέτοια μέρα!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

 

Αναφορά στην απόκτηση απινιδωτή

Να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Κάψιμο του Ιούδα» χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινότητας Τέμενης Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξης Σωτηρόπουλος έκανε αναφορά στην απόκτηση απινιδωτή, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους κ. Καρούζο και Μπονάνο. Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν εξειδικευμένοι συγχωριανοί του που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μηχάνημα, χάρη στα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που πραγματοποίησε ο Σύλλογος. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στο πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης, ενώ άπαντες έδειξαν να ευχαριστιούνται τόσο τα χορευτικά και τα θεατρικά δρώμενα όσο το θεαματικό κάψιμο και τα πυροτεχνήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr