background img
banner
banner

Η Σκόπελος… αποθέωσε τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ»

Επέστρεψε αργά το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου από τη Σκόπελο, όπου συμμετείχε στο 8ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». Εκεί παρέλασε χορεύοντας μαζί με τα άλλα συγκροτήματα στο λιμάνι της Σκοπέλου την 1η μέρα 7 Ιουλίου, ενώ το βράδυ μετά την 1η μέρα υπήρχε party υποδοχής στον φάρο της Σκοπέλου.

Τη δεύτερη μέρα 8 Ιουλίου το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου, σεμινάριο κρητικών χορών στην παραλία Γλυστέρι, φωτογράφηση για το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής των φορεσιών του Χ.Ο.Α., ενώ το βράδυ ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου συμμετείχε σε παράσταση του φεστιβάλ όπου παρουσίασε χορούς Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, μιας σουίτας που είχε πρωτοδιδαχθεί από τον Χρήστο Κιλιά και πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό, με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθούν οι χορευτές.

Την τρίτη μέρα 9 Ιουλίου, οι εκπρόσωποι του Χορευτικό επισκέφθηκαν στη Γλώσσα Σκοπέλου όπου υπήρξε παρουσίαση σκοπελίτικων φορεσιών, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της Νυφιάτικης Σκοπελίτικης Φορεσιάς. Στην επιστροφή υπήρχε μπάνιο στη θάλασσα και beach party με πολύ παραδοσιακό χορό και όχι μόνο, στην παραλία Καστάνη. Το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας του φεστιβάλ, το πρόγραμμα εμπεριείχε φαγητό και γλέντι αποχαιρετισμού με παραδοσιακή ορχήστρα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουλίου ξεκίνησε η επιστροφή στο Αίγιο, αφήνοντας πίσω μόνο καλούς φίλους και την υπόσχεση στον Χρήστο Παλαιολόγο (γιο του αειμνήστου Διαμαντή) ότι ο Χορευτικός Όμιλος θα επισκεφτεί τη Σκόπελο ξανά τα επόμενα χρόνια και για τρίτη φορά (έχει συμμετάσχει στο 2ο και στο 8ο φεστιβάλ).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr