background img
banner
banner

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε τροχιά εκλογής νέου αρχηγού

ΘΕΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ «ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ανάμικτες αντιδράσεις προκαλεί στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα το γεγονός ότι ήδη άνοιξε η «βεντάλια των υποψηφιοτήτων» για το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συζήτηση να έχει ξεκινήσει στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου, πριν καν οριστικοποιηθεί ο «οδικός χάρτης» των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν!

Η Έφη Αχτισόγλου ήταν η πρώτη η οποία κατέθεσε το ενδιαφέρον της και αναμένεται σήμερα ο Τσακαλώτος και ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να συζητούν το θέμα οι «300» του ανώτερου κομματικού οργάνου που είναι η Κεντρική Επιτροπή, η οποία μάλιστα δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί για να αποτιμήσει και την μεγάλη, διπλή, εκλογική αποτυχία της 21ης Μαΐου και 25ης Ιουνίου.
Οι εξελίξεις είναι γρήγορες και πρωτόγνωρες για το κόμμα αυτό της αριστεράς το οποίο, μέχρι πρόσφατα αξιολογούσε «ποταμούς» εισηγήσεων και «πλατφόρμες» κειμένων, πριν μπει στην όποια ονοματολογία. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτές οι διαδικασίες φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα της πολιτικής παρακαταθήκης που άφησε πίσω του αποχωρώντας ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μάλιστα κρατά και τα κλειδιά των κεντρικών γραφείων στην Κουμουνδούρου για να τα δώσει απευθείας στο νέο αρχηγό.

Πολιτική πρόταση και οδικός χάρτης διαδικασιών

Γι αυτό και πολλά στελέχη αποφεύγουν να καταθέσουν δημόσια αλλά και εμφατικά, τυχόν ενστάσεις τους. «Αξιολογώ θετικά το γεγονός ότι έχουμε την πρώτη υποψηφιότητα από γυναίκα για αρχηγό του κόμματος. Η εξέλιξη αυτή βέβαια είναι ένα μόνο κομμάτι από το παζλ που αφορά στην εκλογή του νέου αρχηγού. Θα πρέπει πρώτα απ όλα ο κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέσει την πολιτική του πρόταση στα όργανα για την αξιολογήσουμε. Θα πρέπει εκτός από τις ‘πολιτικές πλατφόρμες’ για κάθε ένα από τους υποψηφίους/ες, να έχουμε τον οδικό χάρτη των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν. Θα πάμε σε ένα διαρκές συνέδριο μέσα στο καλοκαίρι ή θα πρέπει να δοθεί χρόνος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας;» αναρωτιέται η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τασία Σταυροπούλου.

Η αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αξιολογηθεί ταυτόχρονα και με τις αναφορές και συζητήσεις για τα αίτια της εκλογικής ήττας καθώς πολλά είναι τα στελέχη που θα κρίνουν με βάση και την αυτοκριτική που θα γίνει, εντός των κομματικών οργάνων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τις τελευταίες εκλογές είχε πολιτική πρόταση και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο δεν το… μάθαμε, με την έννοια βέβαια ότι η κοινωνία δεν ενημερώθηκε για να αξιολογήσει. Μείναμε μόνο στη συζήτηση για την απλή αναλογική, μια πάγια διεκδίκηση, αλλά χωρίς συμμάχους στα αριστερά. Γιατί συνέβη αυτό, ποιοι ευθύνονται για τον αποπροσανατολισμό;» αναφέρει η κ.Σταυροπούλου, επισημαίνοντας ότι ένα συνέδριο

Υπάρχουν πάντως και στελέχη τα οποία βλέπουν με θετικό μάτι τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η ονοματολογία και την υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου.

«Υπάρχει ένα μούδιασμα στη βάση κυρίως για την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την πρόσφατη ήττα. Δεν μπορεί όμως να ‘κολλήσουμε’ σε αυτό, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε ένα βήμα μπροστά, θεωρώ ότι θα είναι η πιο αξιόλογη από τις υποψηφιότητες, αποτελεί στέλεχος με προοπτική για το κόμμα. Αναμένουμε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες αλλά και τον λόγο που θα εκφράσει ο καθένας, κατ αρχήν όμως το γεγονός ότι πάμε σε μια εκλογή ανοικτών θυρών για την ανάδειξη του νέου προέδρου είναι υγιές και μπορεί από μόνο του να μοχλεύσει τη βάση και τα μέλη που είναι αποστασιοποιημένα μη ανανεργά αλλά και ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις» αναφέρει το μέλος του Οργανωτικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστας Κακκαβάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr