background img
banner
banner

Στο δημαρχείο Αιγιαλείας 43 νέοι και νέες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕRASMUS+ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ… ΜΙΛΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ»

Την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με 43 νέους και νέες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, που επισκέπτονται την περιοχή, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Art Activates Youth in Social Inclusion», είχε την Τετάρτη 28 Ιουνίου το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η ομάδα των νεαρών από Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία και Σερβία έφθασαν στην Αιγιάλεια και συγκεκριμένα στα Σελιανίτικα το περασμένο Σάββατο 24 Ιουνίου και θα διαμείνουν στην περιοχή μέχρι και αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου, συμμετέχοντας σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της κοινοτικής αλληλεγγύης, της αυτοπεποίθησης και του αυτοστοχασμού, μέσα από την έκφραση του σώματος και των τεχνικών κίνησης στο χορό και το θέατρο.

Αφού πρώτα καλωσόρισε τα παιδιά, που συνοδεύονταν από την εκπαιδευτικό Κυριακή Βαμβακά (υπεύθυνη οργάνωσης του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος), ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε ότι η Τέχνη αναπτύσσει και συμβάλλει στην κουλτούρα των νέων, καλλιεργώντας πνευματικές δεξιότητες, αντίληψη, φαντασία και δημιουργικότητα, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες και διατηρώντας το μυαλό τους πάντα σε εγρήγορση.

«Η Τέχνη συνδέει τους ανθρώπους καθώς δεν έχει όρια και μιλά μια παγκόσμια γλώσσα. Μέσω αυτής έρχονται σε επαφή διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, που μπορούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, όποια κι αν είναι αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr