background img
banner
banner

Ψηφοδέλτιο – μαγνήτης η παράταξη του νυν Περιφερειάρχη

ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου με στόχο την επανεκλογή του στις κάλπες της 8 Οκτωβρίου, και αν απαιτηθεί, στις επαναληπτικές της 15/10/2023, κηρύσσει την Τετάρτη 19 Ιουλίου το βράδυ, από τη Μαρίνα της Πάτρας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί 70 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεν γνωρίζει ακόμη τον πραγματικό αντίπαλο! Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έχουν ακόμη επιλέξει τον επικεφαλής των παρατάξεων που θα ηγηθούν της δικής τους προσπάθειας να αμφισβητήσουν την κυριαρχία και τη δυνατότητα εκλογής του νυν Περιφερειάρχη.

Είναι προφανές βέβαια για το Νεκτάριο Φαρμάκη ότι δεν θα συνεχίσει επί μακρόν να πορεύεται το μοναχικό αγώνα με στόχο την επανεκλογή. Ίσως και σήμερα Τρίτη, 18 του μηνός, ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ μέσω της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην Αθήνα, να ανακοινώσει πρόσωπο – επικεφαλής ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την επομένη μέρα της συγκέντρωσης του κ.Φαρμάκη στη Μαρίνα της Πάτρας, την Πέμπτη 20 του μηνός, αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις από τη Χαρ. Τρικούπη. Ήδη υπάρχει έτοιμος ο «κορμός» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την παράταξη «Συνεργασία για την Πρόοδο» η οποία παραμένει ενεργή καθ όλη τη διάρκεια της 4ετίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενώ έχει συγχωνευτεί με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του Κ. Σπηλιόπουλου.

Τρεις είναι πάντως οι ήδη γνωστοί αντίπαλοι του Νεκτάριου Φαρμάκη για την Περιφέρεια, ο Σωτήρης Παρίσης που κατεβαίνει με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Βασίλης Χατζηλάμπρου που τίθεται πάλι επικεφαλής της «Αντίστασης Πολιτών» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ο Γιώργος Κολλιόπουλος με την παράταξη «Οι νέοι της Δυτικής Ελλάδας».

Συνδυασμοί θα προκύψουν και στα δεξιά της παράταξης του κ.Φαρμάκη με τον πρώην βουλευτή Ηλείας Πάνο Τζαβάρα να έχει κινηθεί ήδη στην κατεύθυνση αυτή, χωρίς να είναι πάντως αποφασισμένο αν θα επιμείνει.

Αυξημένη πλειοψηφία

Σε αυτές τις εκλογές για την Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας τερματίζεται το… πείραμα της απλής αναλογικής και ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός θα εκλέξει τουλάχιστο 29 από τις 51 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ο συνδυασμός του Ν. Φαρμάκη «Όλα από την αρχή» αποτελεί, λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, «μαγνήτη» για πολλούς καθώς είναι το φαβορί. Από 19 έδρες στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρείται ότι μπορεί να πάει πάνω από τις 30, διπλασιάζοντας σχεδόν τη δύναμή του!

Ο κ.Φαρμάκης έχει σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιό του καθώς έχει ήδη καλύψει τους 70 από τους 77 υποψηφίους του για τις τρεις περιφερειακές ενότητες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτ/νια. Πάνω από 50 είναι οι νέοι υποψήφιοι ενώ, εκ νέου, υποψήφιοι θα είναι οι 18, από τους 19, νυν εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, με την παράταξή του.

Ο κ.Φαρμάκης ο οποίος είχε λάβει 37% κατά τον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών το 2019 μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή, στις 8/10/2023 καθώς το όριο έχει κατέβει από το 50%, στο 43%.

Ο κ.Φαρμάκης έχει ήδη προχωρήσει σε διεύρυνση του συνδυασμού του προς το κέντρο με «μεταγραφές» από την παράταξη «Συνεργασία για την Πρόοδο» τους Π. Μπράμο, Χ. Μπούνια. ‘Εχει πάντως και τους δικούς του… πονοκεφάλους καθώς υπάρχει «συνωστισμός» ενδιαφερομένων από βουλευτικά γραφεία της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα ενώ ήδη γίνονται και σχετικά σχόλια…

Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει αύριο ότι ο συνδυασμός του θα είναι ακηδεμόνευτος, έχει τη στήριξη της ΝΔ αλλά θα καταθέσει διεκδικητικό πλαίσιο προς τη νέα κυβέρνηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr