background img
banner
banner

Με ραντεβού για τις νέες ταυτότητες στην Ασφάλεια Αιγίου

ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 400 ΠΑΛΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ…

Εξομαλύνθηκε η κατάσταση στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου μετά την καθιέρωση του ραντεβού, καθώς η τεράστια προσέλευση είχε προκαλέσει ουρές, αναμονή και προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, όπως άλλωστε σε όλα τα αντίστοιχα τμήματα ανά την Ελλάδα. Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που έσπευσαν να ζητήσουν έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας ούτως ώστε να μην τους ζητηθεί να βγάλουν από τις νέες, που συνολικά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου εξέδωσε περί τις 400 ταυτότητες!

Η αυξημένη προσέλευση είχε δημιουργήσει προβλήματα

Κι αυτό σε μία καλοκαιρινή περίοδο που σε κατάσταση… μη αλλαγών η προσέλευση θα ήταν από πολύ μικρή έως μηδαμινή. Όπως κατέγραψε το Protionline.gr, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι από την 11η Σεπτεμβρίου θα εκδίδονται αστυνομικές ταυτότητες νέου τύπου και μόνο, η αύξηση της προσέλευσης γι’ αυτό τον σκοπό στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, ήταν κλιμακούμενη.

Έτσι, από τις 20 Ιουλίου και μετά επικράτησαν ουρές, αναμονή και πολύ συχνά εκνευρισμός σε κλειστό χώρο που στερείται και κλιματισμού. Μάλιστα, η δυσλειτουργία δεν είχε να κάνει με την έλλειψη προσωπικού αλλά με το γεγονός ότι λειτουργεί ένα μηχάνημα για την έκδοση των ταυτοτήτων και βέβαια η διαδικασία απαιτεί περίπου μισή ώρα.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo Protionline.gr ο διοικητής του Τμήματος Ιορδάνης Μαγειράκης, ο οποίος γνωστοποίησε την καθιέρωση του ραντεβού για την έκδοση ταυτοτήτων, είτε με την παλαιά είτε με τη νέα μορφή, τονίζοντας ωστόσο ότι εξυπηρετούνται εμβόλιμα και κάποιες έκτακτες περιπτώσεις. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ήδη παραληφθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την έκδοση ταυτοτήτων νέου τύπου, που βεβαίως θα χρησιμοποιηθεί μετά τις 11 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ήδη τα ραντεβού από άτομα που δεν επιθυμούν τις νέου τύπου ταυτότητες, έχουν κλειστεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου… Ως προς τη διαδικασία, ο διοικητής ανέφερε πως έχουν καθιερωθεί δέκα ραντεβού το οκτάωρο και ότι από 10 Σεπτεμβρίου θα γίνονται και απογευματινές ώρες.

Διαμαρτυρία φωτογράφων για τη λήψη φωτογραφιών και από την ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων, σημειώνεται ότι μπορούν να ληφθούν είτε μέσω της αστυνομίας είτε από φωτογράφους αρκεί βέβαια να είναι ψηφιακής μορφής. Με την τροποποίηση της ρύθμισης για τις ταυτότητες και τις φωτογραφίσεις των πολιτών, οι φωτογράφοι πραγματοποίησαν απεργία, τονίζοντας ότι θα χάσουν μεγάλο αριθμό πελατών, χαρακτηρίζοντας ως «ξαφνικό θάνατο» για τον κλάδο τους την τύπωση φωτογραφιών και μέσα στα αστυνομικά τμήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr