background img
banner
banner

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ – «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»: «Το όραμα για μία Αιγιάλεια «αρχόντισσα» συνεχίζεται…»

ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡIΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Είναι ένα πρόσωπο «κλειδί» με λόγο, παρουσία και έργο στα δημοτικά πράγματα εδώ και τουλάχιστον δεκατρία χρόνια. Η Βασιλική Ψυχράμη γνωρίζει να μάχεται για το καλό του δήμου, στέκεται στο πλευρό των δημοτών και δεν εγκαταλείπει το όραμά της για να… ξαναγίνει η Αιγιάλεια αρχόντισσα.

Βαδίζει προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στο πλευρό του Χρήστου Γούτου με την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» και επενδύει στη λέξη «μαζί» για την ανάπτυξη ενός δήμου που θα έχει την ποιότητα που αξίζει στους ανθρώπους του.

-Έχετε διανύσει μία πολύχρονη και σημαντική διαδρομή στα δημοτικά πράγματα κι έχετε υπηρετήσει θέσεις ευθύνης στον δήμο Αιγιαλείας, αφήνοντας πίσω σας πολύ σημαντικό έργο. Υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει σε αυτή την πορεία;
Μένω με την υπέρτατη ικανοποίηση της αναγνώρισης των συμπολιτών μου ότι σε όποια θέση υπηρέτησα, πάντοτε άμισθη, προσέφερα ανιδιοτελώς σημαντικό έργο στην κοινωνία.
Πιστεύω στην ειλικρινή συνεργασία των ανθρώπων και πικραίνομαι αφάνταστα, χωρίς να πτοούμαι, όταν διαπιστώνω αλλότριες σκέψεις και συμπεριφορές, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μου στη δημόσια διοίκηση.
Έχω όμως πάντα το ψυχικό σθένος να μην κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου και αντιδρώ, χωρίς να αναλογίζομαι το πολιτικό κόστος.

-Δώσατε «σάρκα και οστά» στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, εξυγιαίνοντας όλες τις επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών Δήμων κι αλλάζοντας τη φυσιογνωμία της. Ως αντιδήμαρχος Έργων, «κυνηγήσατε» προγράμματα, εξασφαλίσατε χρηματοδοτήσεις, δρομολογήσατε και υλοποιήσατε έργα. Ποια είναι τα πιο σημαντικά επιτεύγματά σας στον δήμο;
Πράγματι, ανέλαβα την 1η Ιανουαρίου του 2011 την συγχώνευση και ταυτόχρονη εξυγίανση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ επιχειρήσεων των έξι πρώην ΔΗΜΩΝ και -με την πολύτιμη βοήθεια και των συνεργατών μου-κατάφερα να «χτίσω πάνω σε πολύ γερά θεμέλια» το οικοδόμημα που λέγεται ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Το ίδιο διάστημα εργάστηκα και για την ίδρυση του τμήματος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, το οποίο σήμερα είναι βασικός πυλώνας της προσφοράς του Δήμου στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Κατόπιν ανέλαβα την πολιτική Προστασία του Δήμου μας και αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα. Οφείλω μα τονίσω εδώ πως η υπηρέτησή μου στον τομέα αυτό επί 2,5 έτη ήταν για εμένα πηγή πολύτιμων εμπειριών και γνώσης.
Στην συνέχεια ανέλαβα τον τομέα των Τεχνικών Έργων, τον οποίο και θεωρώ «ραχοκοκαλιά» του Δήμου. Εκεί , εκτός από την αντιμετώπιση της απαιτητικής καθημερινότητας , δρομολογήσαμε , μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, πολλά έργα βελτίωσης της ποιότητας Ζωής των δημοτών της Αιγιάλειας και αναβάθμισης των προοπτικών ανάπτυξης του Δήμου μας (οδοποιία σε όλες τις δημοτικές ενότητες, επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων, ένταξη έργων σε χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο , από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την τότε περιφερειακή αρχή.) Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 , ο Δήμος μας ήταν 10ος σε απορρόφηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σε όλη την χώρα.!! Όλα αυτά επετεύχθησαν με πολλή δουλειά , με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μου αλλά και για τους συνεργάτες μου. Χωρίς αγάπη και διάθεση συνεργασίας κανένα όραμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

-Έχετε εκφράσει έντονη διαφωνία στους χειρισμούς και τον τρόπο διοίκησης του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ποια είναι τα σημεία εκείνα στα οποία πιστεύετε πως έσφαλε;
Απηυδήσαμε από διαδικασίες διαγωνισμών fast track Καλογερόπουλου με πολλά τραγικά λάθη…
Το δημοτικό συμβούλιο και η τοπική κοινωνία παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα με έντονο προβληματισμό και απώλεια εμπιστοσύνης στους θεσμούς…..
Τα ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης διοίκησης, το Ελεγκτικό συνέδριο κ.λπ. ακύρωναν τον έναν μετά τον άλλον τους διαγωνισμούς του Καλογερόπουλου για τα σκουπίδια, τα εσωτερικά δίκτυα κ.λπ. έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ…!
Γιατί ένας «έμπειρος» έκανε τόσα σοβαρά λάθη, τα οποία η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του έλεγε να αποσύρει και αυτός επέμενε;
Όσο για τα έργα που του παρέδωσα ως Αντιδήμαρχος έργων πριν από τριάμισι χρόνια ακόμα δεν τα έχει υλοποιήσει. Παράδειγμα η κατασκευή των 13 παιδικών χαρών που είχε δημοπρατηθεί .
Την δε κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας την υλοποίησε τώρα (τρία χρόνια μετά)με σχεδόν τριπλάσιο κόστος… !!
Ψάχνουν οι πολίτες να δουν πού δεν έσφαλε ο δήμαρχος… Δύσκολο…
Όσο για τον τρόπο διοίκησης…
Τέσσερα χρόνια διοίκησης με αλαζονική συμπεριφορά, αυταρχική αντίληψη εξουσίας, εγωιστικές συμπεριφορές, καμιά διάθεση συνεργασίας κ.λπ.
ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ;
Τέτοιες πολιτικές νοοτροπίες δημιουργούνται από καθεστωτικές αντιλήψεις για την εξουσία.
Αυτός είναι ο κύριος Καλογερόπουλος… Επαγγελματίας πολιτικός.
Από την πρώτη μέρα που εξελέγη διοικούσε με γνώμονα το πώς θα επανεκλεγεί…, όπως καταγγέλθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από άμεσους, μέχρι πρότινος, συνεργάτες του…. που ,προς τιμήν τους, αντέδρασαν.
Αυτοσκοπός λοιπόν του κ. Καλογερόπουλου, για πολλοστή φορά, η καρέκλα του Δημάρχου!!!
Κατά τα άλλα, αναφέρεται στην ανανέωση… τι εμπαιγμός στη νέα γενιά!!
Θα μου πείτε: «τώρα είναι η ώρα των 70 άρηδων!» Τι ξέρουν οι νεαροί των… 40, 50 και 60 ετών από διοίκηση…. Άπειρα παιδαρέλια!!!
Δυστυχώς,, αυτή είναι η τραγική πολιτική κατάσταση που βιώνουμε στην Αιγιάλεια
με τους έμμισθους επαγγελματίες πολιτικούς μας…

-Υπάρχουν τομείς στους οποίους ο δήμος Αιγιαλείας έμεινε πίσω εξαιτίας αυτών των χειρισμών;
Βεβαίως και υπάρχουν και γι’ αυτό συνεχίζω να αγωνίζομαι. Ούτε η καθημερινότητα, τα αυτονόητα δηλαδή, αντιμετωπίζεται επαρκώς , ούτε έχει δρομολογηθεί από την παρούσα Δημοτική αρχή έστω κι ένα έργο πνοής και προόδου. Τα εσωτερικά δίκτυα και το διυλιστήριο του ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ ήταν όραμα και μελέτη προηγούμενων δημάρχων .

-Το 2019 δημιουργήσατε, σε σύντομο χρόνο, μια νέα δημοτική παράταξη και κατεβήκατε ως υποψήφια δήμαρχος Αιγιάλειας διαγράφοντας μια πολύ αξιόλογη πορεία και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη ενός πολύ μεγάλου ποσοστού, του 20 % των συμπολιτών σας. Αισθάνεστε σήμερα δικαιωμένη από αυτή την προσπάθεια;
Θα σας επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι είμαι ευγνώμων στους Αιγιαλείς συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην παράταξή μου, την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, το 2019. Αισθάνομαι δικαιωμένη , καθώς, με την δύναμη αυτή , που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας ,κατορθώσαμε — σε άριστη πάντα συνεργασία με τις παρατάξεις του κυρίου Γούτου και του κυρίου Παπακωσταντινόπουλου—να ανακόψουμε πολλές φορές τον ολισθηρό κατήφορο της δημοτικής αρχής και να επιτύχουμε μείωση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ τελών .

κ. Ψυχράμη πριν από 10 μήνες αναλάβατε, μαζί με τον κ. Γούτο, ως επικεφαλής των δημοτικών σας παρατάξεων, την πρωτοβουλία συνένωσης των δυνάμεών σας με τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης δημοτικής παράταξης την “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ”. Πόσο δικαιωμένη νιώθετε από τη συνεργασία σας με τον Χρήστο Γούτο; Τι προσδοκάτε από αυτή την σύμπραξη;
Η κοινή διαπίστωση ότι η Αιγιάλεια είναι  βυθισμένη σε τέλμα έφερε τις δύο παρατάξεις κοντά στην αναζήτηση μιας λύσης, που ήταν η συνεργασία. Μια συνεργασία που είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Αυτή η αγαστή συνεργασία προσδοκώ ότι θα συνεχιστεί και θα είναι προς όφελος του δήμου μας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειαζόμαστε την συμπαράταξη των δυνάμεων που μπορούν να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και μια αναπτυξιακή προοπτική στον δήμο μας.
Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική που εφαρμόστηκε στον Δήμο αδίκησε τους πολίτες, μια πολιτική εξυπηρέτησης ρουσφετιών και προσωπικών φιλοδοξιών, μια πολιτική διαχείρισης από λίγα πρόσωπα που διοικούσαν το Δήμο ερήμην των πολιτών, με αποτέλεσμα να προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής. Ενός νέου μοντέλου διοίκησης που θα προωθεί άμεσες λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας που χρονίζουν. Χρειάζεται τόλμη, σχεδιασμό, αποτελεσματική εφαρμογή, πρακτικό πνεύμα, αλλά και  αλλαγή κυρίως νοοτροπίας και πνεύμα συνεργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι πολίτες απαιτούν την συνεργασία όλων με σύγχρονη αυτοδιοικητική νοοτροπία, που θα βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια.
Προσδοκώ μετά βεβαιότητας ότι αυτοί οι θεμελιώδεις κανόνες και οι αρχές συνεργασίας, τις οποίες υπηρετεί ο κ. Γούτος και οι οποίες έγιναν πράξη στην αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία μας για τον έλεγχο της δημοτικής αρχήςτα τελευταία 3 ½ χρόνια, θα συνεχιστούν και θα επιτύχουμε πολλά για τον δήμο μας, όταν οι πολίτες μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.
Η νέα δημοτική αρχή, θα επαναλάβω, χρειάζεται τόλμη, σύγχρονο σχεδιασμό, αποτελεσματική εφαρμογή, πρακτικό πνεύμα, αλλά και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας και πνεύμα συνεργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στοιχεία που διαθέτει ο κ. Γούτος.

-Πόσο σημαντική είναι για εσάς η λέξη «Μαζί»;
Όταν πλεονάζει στους χαρακτήρες των ανθρώπων η αγάπη για τον τόπο τους, η ανιδιοτελής προσφορά και το ΕΜΕΙΣ αντί του ΕΓΩ τότε για όλα βρίσκονται λύσεις: οι άνθρωποι συνεργάζονται και πάνε στο ‘’ΜΑΖΙ’’.
• Έτσι φτάσαμε σύντομα και χωρίς καμιά δυσκολία, εγώ και ο κ. Γούτος, στο ΜΑΖΙ, που κάνει και την διαφορά της παράταξής μας.
Βιώσαμε με την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου μια οδυνηρή τετραετία αναβίωσης του παλαιοκομματισμού, μια αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά διοίκησης που δημιούργησε από το ξεκίνημά της πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διοίκησής της και απώλεσε σύντομα την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
Το ποιοτικό κριτήριο για εμένα αλλά και γνωστό στους Αιγιαλείς είναι ότι ο επικεφαλής της νέας μας δημοτικής παράταξης, ο Χρήστος ο Γούτος, διακρίνεται για την ποιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του, την εντιμότητά του και την ικανότητά του να συνεργάζεται.
Ό,τι δηλαδή χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αναλάβει την θέση ευθύνης του δημάρχου και τις τύχες των συμπολιτών μας .

-Στη νέα δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» συμμετείχατε χωρίς προϋποθέσεις και αποφασίσατε μάλιστα να είσαστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος διεκδικώντας ξανά τον σταυρό προτίμησης από τους δημότες. Πόσο δύσκολο είναι για μια επικεφαλής παράταξης να ξαναμπαίνει στη δοκιμασία αυτή;
Όντως είναι ασύνηθες και πρωτόγνωρο για πολλούς επαγγελματίες της πολιτικής, όμως όχι ακατόρθωτο για εμένα, που ουδεμία σχέση έχω με τους επαγγελματίες.
Ο νυν δήμαρχος, ο κ. Καλογερόπουλος, σας υπενθυμίζω ,ότι ΄΄στήριξε΄΄, χωρίς να μπει ο ίδιος υποψήφιος, τον δήμαρχο Παναγόπουλο με προαπαιτούμενα πολιτικά ανταλλάγματα την έμμισθη θέση του γραμματέα του δήμου και υπερεξουσίες…
Υπηρέτησε λοιπόν την προηγούμενη δημοτική αρχή, ως έμμισθος γενικός γραμματέας του δήμου, και πέτυχε τον μοναδικό σκοπό του ,που δεν ήταν άλλος από το να ΄΄φθείρει΄΄ τον πρώην δήμαρχο και να του πάρει την θέση….
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο πολιτικής αντίληψης των επαγγελματιών πολιτικών.
Κατακρίνω αυτό το ύφος και ήθος της πολιτικής και μπαίνω στην εκλογική μάχη για να βοηθήσω ουσιαστικά την νέα παράταξη, τον Χρήστο τον Γούτο και τον τόπο μου εν τέλει.

-Πώς βλέπετε τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου; Χωρούν προγνωστικά σε αυτή την αναμέτρηση; Γιατί πιστεύετε ότι ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» πρέπει να είναι ο νικητής;
Όταν εργάζεσαι τίμια και παράγεις έργο για το κοινωνικό σύνολο δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. ΟΙ συμπολίτες μας θα μας κρίνουν για το έργο μας. Αυτοί που ανησυχούν είναι αυτοί που έχουν λόγους καθώς φοβούνται ότι η κοινωνία αντιλήφθηκε την σκοπιμότητα των έργων τους…. Τα πάντα είναι γνωστά.
Συνεπώς βάσιμα αισιοδοξούμε ότι εμείς θα αναγνωριστούμε για το έργο μας αλλά και για τις έντιμες προθέσεις μας.

-Τι είναι αυτό που λείπει από την Αιγιάλεια και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η παράταξή σας, εφόσον κερδίσει τις εκλογές;
Για να πάει ο δήμος μπροστά χρειάζεται, όπως προείπα, νέο μοντέλο διοίκησης με αλλαγή νοοτροπίας και πνεύμα συνεργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. Έχουμε ξαναπεί πως ένας τόπος πάει μπροστά , όταν παράγει εισόδημα για τους πολίτες, προσελκύει επενδύσεις και νέους ανθρώπους, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αγαπά και προωθεί την ιστορία του και τον πολιτισμό τουκαι δεν διώχνει τα παιδιά του.
Η περιοχή μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να καταστεί σημείο αναφοράς. Η ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και η αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων σε ένα σύγχρονο διατροφικό πρότυπο αποτελούν τα εργαλεία που μπορούν να αναστρέψουν τη δημογραφική και οικονομική υστέρηση του τόπου μας.
Επιδίωξή μας η ανάδειξη και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής. ΜΑΖΙ , χωρίς αποκλεισμούς για την νέα εποχή στην Αιγιάλεια.
Ο Δήμος  μας έχει ανάγκη από μία Νέα Ματιά, Νέους ανθρώπους στην πολιτική και όχι φθαρμένους επαγγελματίες πολιτικούς.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να πλαισιώσουν αυτή την νέα δημοτική πρωτοβουλία ,χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και να ψήφισαν στις εθνικές εκλογές, τους καλώ σε μια κοινή προσπάθεια για την προκοπή του τόπου μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr