background img
banner
banner

Εκμίσθωση χώρου στον «Νέο Κόσμο» για αθλητικό κέντρο

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ

Τις διαδικασίες για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου σε έκταση στην περιοχή «Νέος Κόσμος» Ροδοδάφνης, νοτιοδυτικά του Μεγανίτη, ωθεί ο δήμος Αιγιαλείας, μετά την έγκριση τροποποίησης του χρόνου υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης του ακινήτου.

Το θέμα εγκρίθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που έγινε διά περιφοράς, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την εκμίσθωση από ιδιώτη, οκτώ στρεμμάτων του δημοσίου ακινήτου, για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Το ακίνητο είχε παραχωρηθεί στον πρώην δήμο Συμπολιτείας από την τότε Κ.Ε.Δ. (νυν Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) από το 2003, χωρίς να αξιοποιηθεί. Προσφάτως ο δήμος Αιγιαλείας ζήτησε και έλαβε παράταση του χρόνου υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης, ενώ ταυτοχρόνως έλαβε και το «πράσινο φως» για την εκμίσθωση τμήματος του ακινήτου, δεδομένου ότι αδυνατεί με ιδία μέσα να προχωρήσει στη διαμόρφωση αθλητικού κέντρου.

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκμίσθωση από τον ιδιώτη Χρήστο Παρασκευόπουλο, ο οποίος ζητά τα 8 στρέμματα από τα συνολικά 12.103,60τ.μ., προκειμένου να δημιουργήσει αθλητικές εγκαταστάσεις μέσω του προγράμματος Leader, στο οποίο έχει ενταχθεί με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Και «πράσινο φως» από την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση σε τρίτο

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το αρχικό παραχωρητήριο, η εκμίσθωση του ακινήτου συνάδει με τους όρους παραχώρησης, αφού σε αυτό ορίζεται ότι: «Σε πιθανή εκμετάλλευση του παραχωρούμενου δημοσίου ακινήτου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ανάθεση σε τρίτος, ο δήμος Συμπολιτείας (νυν δήμος Αιγιαλείας) θα καταβάλει στην Κ.Ε.Δ. (νυν ΕΤΑΔ Α.Ε.) το 50% επί των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων». Επιπροσθέτως, και σε νέα της απάντηση στις 21 Ιουλίου, η ΕΤΑΔ αναφέρει: «Ο δήμος σας είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί και να συμφωνήσει το αντάλλαγμα που θα λαμβάνει από τον τρίτο για την παραχώρηση/ εκμετάλλευση εγκατάστασης.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο δήμος οφείλει να αποδίδει στην ΕΤΑΔ το 50%, τόσο από το μίσθωμα χρήσης που θα εισπράττει για τη χρήση του ακινήτου από τρίτος, όσο και από τα έσοδα που θα λαμβάνει από λοιπές ιδιωτικοοικονομικές εκμεταλλεύσεις επί του θέματι ακινήτου».

Η εκμίσθωση του χώρου είναι διάρκειας οκτώ ετών με δικαίωμα παράτασης άλλων οκτώ ετών συναινούντων και των δύο μερών. Το δε ετήσιο μίσθωμα συμφωνήθηκε στο ποσό των 0,24 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ετησίως και η σύμβαση υπογράφθηκε από τα δύο μέρη την περασμένη εβδομάδα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr