background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Ο Θεός μίλησε με το θαύμα στο δάσος της Δαδιάς»

Όταν ο Θεός «ομιλεί» τότε οι δούλοι του σιωπούν και απολαμβάνουν το μεγαλείο Του. Στην προκειμένη περίπτωση, το θαύμα που τελέσθηκε στο δάσος της Δαδιάς, εκεί όπου κάηκαν χιλιάδες στρέμματα και τα μοναδικά πράσινα δέντρα σχημάτισαν τον Σταυρό, αποτελεί την αφορμή για τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, να εισέλθει σε περίοδο σιωπής και προσευχής…

Ο Μητροπολίτης αφήνει το «όπλο» του για να παρουσιάσει το μεγαλείο του Σωτήρα Χριστού όπου εκφράστηκε μέσα από το θαύμα, που συνέβη στο Δάσος της Δαδιάς, εκεί δηλαδή όπου η φωτιά καίει επί 13 περίπου ημέρες και έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα! Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει: ΄΄Ήταν ένα δάσος με δένδρα πελώρια, αληθινό στολίδι της φύσεως! Καταπράσινο! Καταφύγιο μιας σπάνιας πανίδος που καταστράφηκε ολοσχερώς! Εκεί, όταν η φωτιά τελείωσε, ανεκάλυψαν άθικτο ένα πράσινο σταυρό, σχηματισμένο μόνο από δέντρα, τα οποία εσώθησαν από την πύρινη λαίλαπα. Ολόγυρα στο δάσος είναι όλα καμμένα! Μένουν όμως άθικτα τα δένδρα, που σχηματίζουν το σημείον του Σταυρού!΄΄.

Εισέρχεται σε περίοδο σιωπής…

Ο Μητροπολίτης δηλώνει συγκλονισμένος βλέποντας τη δύναμη του Κυρίου σημειώνοντας τα εξής: “Σήμερα, κ ό β ε τ α ι η φωνή μου! Σταματώ να γράφω! Σταματώ να διαμαρτύρομαι! Εισέρχομαι σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΙΩΠΗΣ! Εισέρχομαι πλέον στο κελί μου και θα προσεύχομαι, αποζητώντας το Έλεος του Κυρίου μας! Διότι, όπως πολλάκις έχω γράψει, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι αρρώστιες και όλα αυτά τα περίεργα γεγονότα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας σε ολόκληρο τον πλανήτη μας, φανερώνουν την ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για την απομάκρυνση του σημερινού ανθρώπου από την Α-ΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ! Ο Διάβολος χορεύει!΄΄.

Μεταφράζοντας το θαύμα, ο Γέρων Αμβρόσιος θεωρεί πως ο Θεός λέει: «Παιδιά Μου, ελάτε στην αγκαλιά Μου! Είμαι ο Πατέρας σας! Είμαι ο Σωτήρας σας! Είμαι ο Λυτρωτής σας! Είμαι και ο Νομοδότης σας! Ελάτε, λοιπόν, στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ για να σωθείτε! Ελάτε στην Εκκλησία, που είναι το Σπίτι Μου! Είσθε τα Παιδιά μου! Είμαι ο Πατέρας σας! Τί σας εδίδαξα να προσεύχεσθε». Και προσθέτει: ΄΄Μακάρι να ακούσωμε τη φωνή Του, για να σωθούμε κι’ εμείς, όπως τα δένδρα σε σχήμα Σταυρού εκεί στο κατακαιόμενο δάσος!΄΄.

Πώς θα προετοιμαστούμε

Κλείνοντας, αφού προειδοποιεί πως έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια, τονίζει: ΄΄Επομένως πρέπει να προετοιμαζώμεθα! Και πρέπει να γνωρίζουμε, ότι μία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας μας, η Εκκλησία του Χριστού. Πρέπει , λοιπόν, να επιστρέψουμε στην Μητέρα Εκκλησία, δηλ. στην Αγκαλιά του Σω-τήρος ημών Ιησού Χριστού! Άρα πρέπει: Να εκκλησιαζώμεθα ανελλειπώς, Να αφιερώνουμε την η-μέρα της Κυριακής εις τον Σωτήρα Χριστόν, Να εξομολογούμεθα τακτικά τις αμαρτίες μας στον Πνευματικό μας Πατέρα, Να μεταλαμβάνουμε τακτικά του Τιμίου Σώματος καί Αίματος του Χριστού μας, Να συγχωρούμε, όσους μας αδικούν καί μας βλάπτουν, Να προσευχώμεθα οπωσδήποτε το πρωί, το βράδυ καί πολλές φορές την ημέρα, Να μελετάμε καθημερινώς την Καινή Διαθήκη και άλλα βιβλία πνευματικής οικοδομής, Να βιώνουμε την εν Χριστώ ζωήν, Να είμεθα ελεήμονες και φιλάνθρωποι, Νά επαναλαμβάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε καθημερινώς την νοερά προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν», Να ζούμε εν μετανοία και να χύνουμε πολλά δάκρυα μετανοίας σε καθημερινή βάση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr