background img
banner
banner

Πρεμιέρα για τον Ήφαιστο Αχιλλέα/Κεραυνό στα πρωταθλήματα υποδομών

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΣΚΑ-Η

Ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων της ΕΣΚΑ-Η με τον Ήφαιστο Αχιλλέα/Κεραυνό να κατεβάζει τρεις ομάδες, μία στην κατηγορία των εφήβων και δυο διαφορετικές στους παίδες. Και αυτό λόγω της πληθώρας των νεαρών αθλητών που προέκυψαν μετά τη συνεργασία των δύο ομάδων της Αιγιάλειας οι οποίες αγωνίζονται σε ξεχωριστούς ομίλους. Και οι τρεις ομάδες μετέχουν στα πρωταθλήματα της Β΄ κατηγορίας.

Πιο αναλυτικά, για την 1η αγωνιστική των τμημάτων υποδομής της ΕΣΚΑ-Η και στον 1ο όμιλο, το εφηβικό τμήμα του Ήφαιστου Αχιλλέα/Κεραυνού Αιγίου (γεννηθέντες 2006-2007 και νεότεροι ) ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 44-42 στη Γαστούνη από τη Σφήκα Αμαλιάδας. Σε αυτόν τον όμιλο συμμετέχουν ακόμη, ο Αίολος Αγυιάς (2), η Αχαγιά ΄82, η Ολυμπιάδα, η Προοδευτική, η ΑΕ Βαρθολομιού, και ο ΠΑΣ Ναυπάκτου.

Δεκάλεπτα : 6-19 , 15-5 , 11-10, 12-8.
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ : Τσινούκας 9, Κατόπης, Ανδρίτσος, Ζωιτσούδης 3, Τσαγκάρης 4, Καραπατάκης, Παπαδάκος 10(1), Τσιώλης 9, Μαρκοράς, Αννί 5, Παναγόπουλος 2.

Η κατηγορία των Παίδων

Όπως προαναφέρεται, στο παιδικό “κατεβαίνουν” δύο ομάδες και στην πρεμιέρα ο απολογισμός ήταν μία νίκη και μία ήττα. Η πρώτη ομάδα, γεννηθέντες κυρίως 2008-09, αγωνίζεται στον 1ο όμιλο και στην πρεμιέρα κέρδισε 55-39 την ομάδα του Προμηθέα 2014 (2), προηγούμενη 27-13 στο ημίχρονο. Σε αυτόν το όμιλο συμμετέχουν ακόμη, η ΕΑΠ(2), ο Αστέρας Τέμενης, ο ΠΑΣ Ναυπάκτου και η Απολλωνιάδα.

Η σύνθεση (προπονητής Ανδρέας Θανασούλιας): Δρουγούτης 2, Καραπατάκης 8, Καρούμπαλος, Θανασούλιας 6, Μαρκοράς 4, Κατόπης 3, Χρονόπουλος 6, Σουλελές 5(1), Ταρσινός, Αννί 2, Καρατζάς 13.

Η δεύτερη ομάδα (γεννηθέντες κυρίως 2009-10) που αγωνίζεται στον β΄ όμιλο γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Προφήτη Ηλία με 39-71. Στον όμιλο συμμετέχουν ακόμη, ο Προμηθέας 2014(3), Ο Γλαύκος, οι Νέοι Γλαύκου, η ΕΑ Παραλίας, η Προοδευτική και ο Αίολος Αγυιάς (2).

Η σύνθεση (προπονητής Χρήστος Νταβαντζής): Νικολακόπουλος, Χριστόπουλος 13(1), Τσακελίδης 5(1), Κατσιμπίρης 3(1), Κυριακόπουλος 2, Γκιώνης 4, Μητσόπουλος 2, Τσιώλης, Αργυρόπουλος 6, Λουκόπουλος, Ντέκουλης, Μιχαλόπουλος 3, Μπαρδέκας.

Mεγάλο βάρος στις ακαδημίες

Η συνένωση των ακαδημιών Κεραυνού Αιγίου και Ήφαιστου/Αχιλλέα ίσως αποτελέσει το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον από τη συνεργασία των δύο συλλόγων που ξεκίνησε φέτος. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτή την προσπάθεια, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι από τον Αύγουστο καθημερινές προπονήσεις σε παιδικό (πρωί) και εφηβικό (απόγευμα) με δεκάδες παιδιά να δίνουν το “παρών” προκειμένου να είναι έτοιμη η ομάδα για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η.

Όπως είναι φυσικό από τη στιγμή που οι ακαδημίες και τα παιδικοεφηβικά τμήματα των δύο συλλόγων ένωσαν τις δυνάμεις τους, ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε σημαντικά, άρα και οι πιθανότητες να “βγουν” παίκτες που στο μέλλον θα μεταπηδήσουν στην αντρική ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι προπονήσεις, αλλά και όλη η διαδικασία στη λειτουργία των υποδομών γίνονται – χωρίς ίχνος υπερβολής – σε επαγγελματικά πλαίσια και επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr