background img
banner
banner

Πρώτη δοκιμασία, τα αυτοδιοικητικά!

«ΦΙΛΤΡΟ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 8ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Eμφανής η κατήφεια το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων, στα γραφεία της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα. Τα πρώτα εκλογικά τμήματα (Διακοπτό, Κλειτορία) έδιναν από τις 10:00 το βράδυ σαφές προβάδισμα για τον Στέφανο Κασσελάκη στην Αχαΐα το οποίο, εκείνη την ώρα ήταν στο 70% σχεδόν.

Λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ και ενώ η ενσωμάτωση είχε πλησιάσει το 50%, δόθηκε το μήνυμα ότι στην Αχαΐα το ποσοστό του 35χρονου επιχειρηματία βρισκόταν ήδη σταθερά στο 55%.
Πριν τις 11.00 βγήκαν τα τελικά στις κάποιες κάλπες, σε Παραλία, 87 ψήφοι διαφορά υπέρ Κασσελάκη, Χαλανδρίτσα, μικρό προβάδισμα 7 ψήφων υπέρ Κασσελάκη και Δυτική Αχαΐα 29 ψήφοι διαφορά υπέρ του κ. Κασσελάκη. Κάπου εκεί η καταμέτρηση σταμάτησε να καταγράφεται, τοπικά, βγήκαν τα αποτελέσματα της Πάτρας στα συνολικά πανελλαδικά ποσοστά, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 56% και την εκλογή να κρίνεται οριστικά.

Σαφή προτίμηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε η Αιγιαλεία όπου, και στις τρεις κάλπες σε Διακοπτό, Ακράτα και Αίγιο, συνολικά, έλαβαν: Κασσελάκης 544 (60%), Αχτσιόγλου 362 (40%).

Μόνη εξαίρεση σε επίπεδο δήμων της Αχαΐας τα Καλάβρυτα όπου στις δύο κάλπες, στις Δ.Ε. Καλαβρύτων και Κλειτορίας, η κ. Αχτσιόγλου πρώτευσε με πάνω από 34 μονάδες διαφορά (65,5% έναντι 34,5% του κ. Κασσελάκη).

Τη σημασία της μαζικής συμμετοχής που καταγράφεται σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις, τον α’ και β’ γύρο των εκλογών, για το νέο πρόεδρο του κόμματος επισημαίνουν μιλώντας στo Protionline.gr βουλευτές και στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας.

Ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος συγχαίρει τον νέο πρόεδρο «για την καθαρή νίκη του αλλά και την ανθυποψήφια του Εφη Αχτσιόγλου για τον αγώνα που έδωσε, σε μια νέα μέρα που ξημέρωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Αριστερά και την Προοδευτική Παράταξη».

«Μια νέα σελίδα για την πολιτική ζωή που εγγράφει στην πρώτη γραμμή της τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που ψήφισαν την πρώτη και δεύτερη Κυριακή, το αίτημα τους είναι για ανασυγκρότηση μιας νέας αριστεράς όπου δεν περισσεύει κανένας, για ένα καλύτερο και ενωτικό μέλλον για την προοδευτική παράταξη και τη δημοκρατία μας» τονίζει ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος

Στην πλευρά του κ. Κασσελάκη, μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τάχθηκε και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Κυριακόπουλος.

«Η επόμενη μέρα θα είναι συνέχεια της προηγούμενης, το κόμμα μας βγαίνει ενισχυμένο από αυτή τη διαδικασία. Και την Κυριακή αυτή (σ.σ. προχθές) ψήφισαν 150 χιλιάδες μέλη και φίλοι όπως και την πρώτη Κυριακή. Ο κόσμος έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια του, αυτό είναι που θέλουμε και που ταιριάζει σε ένα κόμμα της σύγχρονης αριστεράς» αναφέρει ο Άκης Μουρίκης, στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ και τ. πρόεδρος της Ο.Μ. Αιγιαλείας του κόμματος. «Από σήμερα είμαστε πάλι όλοι μαζί, η σύγχρονη αριστερά διαθέτει την ωριμότητα της συνδιαχείρισης» συνεχίζει ο Άκης Μουρίκης, «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση της αυτοδιοικητικής μάχης που έπεται. «Στη συνέχεια αυτής της εκλογικής διαδικασίας, μέσα και από το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, θα επαναπροσδιοριστούν το στίγμα και η τακτική μας, δεν είμαστε -φάνηκε άλλωστε- ένα κόμμα του 17%!» καταλήγει.

Η πλευρά Αχτσιόγλου

«Μετεωρισμός» είναι το αίσθημα που επικρατεί σε πολλά στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Ο.Μ. σε Πάτρα και άλλες περιοχές που στην πλειοψηφία τους ήσαν κοντά στην υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου. Όπως και η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου με τους πρώην βουλευτές Κώστα Μάρκου, Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη.

Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά, το ποσοστό της κ. Αχτσιόγλου είναι αυτό που εκφράζει σχεδόν τα μισά στελέχη και φίλους του κόμματο. Η «φωνή» αυτών απαιτεί, άμεσα, από τον νέο πρόεδρο να πάει σε συνέδριο, παρουσιάζοντας βασικές αρχής της πολιτικής του για τις οποίες σήμερα μιλούσε… καλυπτόμενος από τα Media. Σύμφωνα με τα στελέχη αυτή, o μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ολοκληρωθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, να γίνει μεν κόμμα μελών το οποίο θα ακούει την κοινωνία, αλλά με βασική προϋπόθεση, ένα φυσιολογικό, ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και σχέδιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr