background img
banner
banner

Στο βάθρο Μάριος Τσερεντζούλιας και Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Αθλητές του Αθηνόδωρου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και την Αλεξανδρούπολη όπου μετείχαν στις αντίστοιχες δρομικές διοργανώσεις. Στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο τελευταίος, μαζί με αυτόν της Πάτρας, αγώνας Run Greece για το 2023. Παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, περίπου 2.000 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στις αποστάσεις των 10 και 5 χιλιομέτρων για ενήλικες και 800 μέτρων για παιδιά στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, μπροστά από τον εμβληματικό φάρο της πόλης. Και έτρεξαν για ιερό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά στη Δαδιά. Το ποσό των 6.310 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές, παρέδωσε η πρόεδρος στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εξαιρετική ήταν η παρουσία του δρομέα του Αθηνόδωρου Μάριου Τσερτεντζούλια που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών τερματίζοντας στην 3η θέση στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων.

Μεγάλος νικητής στα 10 χιλιόμετρα, με νέο ρεκόρ αγώνων, 32.43, αναδείχτηκε ο Στέφανος Τζιερτζίδης του ΑΟ Δράμας, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών κυριάρχησε η Αντιγόνη Πολυχρονίδου με 43.43 του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας με 43.46.

Στη μικρότερη απόσταση, αυτή των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος του Δρομέα Θράκης με 16 λεπτά, μόλις πέντε δευτερόλεπτα πάνω από το ρεκόρ της διοργάνωσης και στις γυναίκες η Φωτεινή Δημητριάδου του ΑΟ Δράμας με επίδοση 20.46.Ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου διακρίθηκε στα Ιωάννινα με την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών του αγώνα των 10 χλμ και με πολύ καλή επίδοση δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα όλη τη χρονιά.

Στην Πάτρα συμμετείχαν ο Δημήτρης Τασσόπουλος, 4ος στη γενική κατάταξη των 10 χλμ, ο Γιάννης Βασιλείου (10ος), ο Χρήστος Βλάχος (19ος), ο Νικόλαος Γιαννούλης (23ος), ο Νίκος Γεωργίου (36ος) και ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος (51ος) στον αντίστοιχο αγώνα 10 χλμ της σειράς αγώνων Run Greece, ενώ ο Aντώνης Πέππας, ο Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος και η Βιολέτα Αποστόλου έτρεξαν στα 5 χλμ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr