background img
banner
banner

Τεράστιο το ενδιαφέρον στην Αιγιάλεια για αστυνομικές ταυτότητες νέου τύπου

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ…

Εμμονή με τις νέες ταυτότητες φαίνεται πως έχουν πάθει και αρκετοί Αιγιαλείς. Από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου που άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών για την έκδοση ή αντικατάσταση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, κλείστηκαν όλα τα ραντεβού για το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας για έναν και πλέον μήνα!

Σημειώνεται ότι κάθε μέρα ανοίγουν και νέα ραντεβού με βάση τη διαθεσιμότητα, όπως ορίζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπερβολικό αυτό ενδιαφέρον δεν θα μπορούσε να έχει κάποια ιδιαίτερη εξήγηση αφού, από τη μία πλήθος πολιτών έσπευσαν πριν από λίγο καιρό να εκδώσουν νέες ταυτότητες με το παλιό σύστημα ώστε να αποφύγουν τις νέες για… πολλούς και διάφορους λόγους, από την άλλη πλέον παρατηρείται νέα… φρενίτιδα για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Κάποιοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη και περιμένουν…

Σύμφωνα δε με όλες τις ενδείξεις και βάσει και των δεδομένων παλαιότερων μηνών ή και την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο, για τους περισσότερους δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Όπως είναι φυσικό, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος επιβαρύνονται και τα ραντεβού για τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας που είναι οι εκδοθείσες αρχές, γεγονός που δυσκολεύει την άμεση έκδοση ταυτοτήτων γι’ αυτούς που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως π.χ. για ανθρώπους που επιθυμούν να ταξιδέψουν ή για μαθητές που θα διαγωνιστούν για πτυχία ξένων γλωσσών και χρειάζονται αστυνομική ταυτότητα.

«Ξεκλείδωσε» και ο Νοέμβριος

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας Ιορδάνης Μαγειράκης, ο οποίος έκανε γνωστό πως την πρώτη ημέρα ανοίγματος της πλατφόρμας, κλείστηκαν όλα τα ραντεβού για την Υπηρεσία του, για τον μήνα Οκτώβριο ενώ την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου «ξεκλείδωσε» και ο Νοέμβριος, ο οποίος, με βάση το ενδιαφέρον που καταγράφεται, θα κλείσει πολύ σύντομα… Ως προς τη διαδικασία, ανέφερε πως τα ραντεβού κλείνονται στην πλατφόρμα id.gov.gr και δεν έχει ανάμειξη ως προς αυτό το Τμήμα Ασφαλείας, το οποίο εργάζεται γι’ αυτό το αντικείμενο πρωινές ώρες, με δυνατότητα έκδοσης δώδεκα ταυτοτήτων την ημέρα.

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι για τη διαδικασία έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων παλαιού τύπου και δεδομένης της υπερβολικά αυξημένης προσέλευσης, εκδίδονταν περί τις εικοσιπέντε ταυτότητες καθημερινά, επειδή λειτουργούσε και απογευματινή βάρδια. Σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο… ενδιαφέροντος, το νέο σύστημα έχει συγκεκριμένα ραντεβού που κλείνονται σε κεντρικό επίπεδο.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν στην αίτησή τους Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής διαμονής τους στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία, και καταχωρίζουν τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος για νέα ταυτότητα αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ ώρες πριν από την υποβολή του πρώτου αιτήματος. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει και 24 ώρες πριν αλλά και δύο ώρες πριν από την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.

Επίσης, διατηρείται χρονική απόσταση μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει το επόμενο. Οι ώρες και οι ημέρες των διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν.

Ειδικά στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα, και να ζητήσει τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr