background img
banner
banner

Η «μητέρα των μαχών»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΓΚΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ 2024-2028

Δύο μόλις εικοσιτετράωρα και κάτι ώρες απέμειναν ακόμη ώστε να γνωρίζουμε τον άνθρωπο που θα… σηκώσει στις πλάτες του το βάρος μιας ολόκληρης περιοχής, για την πενταετία 2024-2028: Τον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας. Η μακρά, δύσκολη και έντονη προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της και οι Χρήστος Γούτος και Δημήτρης Καλογερόπουλος έρχονται ξανά αντιμέτωποι στην εκλογική αρένα, δηλώνοντας αμφότεροι έτοιμοι να διαχειριστούν την τύχη του δήμου και να διαμορφώσουν τις συνθήκες για τους δημότες του.

Σαν να αρχίζουν από το «μηδέν»…

Από την κάλπη της Κυριακής 15 Οκτωβρίου θα κριθούν πολλά για το μέλλον της Αιγιάλειας, καθώς για διάφορους λόγους, αυτή η εκλογική αναμέτρηση μοιάζει για πολλούς η πιο δύσκολη και καθοριστική των τελευταίων χρόνων. Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών βρήκε τους δύο «μονομάχους» σε διαφορά περίπου 2 ποσοστιαίων μονάδων που είτε μπορεί να «ψαλιδιστεί» και να υπερκαλυφθεί εύκολα είτε βέβαια μπορεί και να διευρυνθεί. Ειδικότερα, πρώτη ήρθε η παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Γούτου με 10.755 ψήφους και ποσοστό 37,16% και δεύτερη η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου με 10.192 και ποσοστό 35,22%.

Η ανατροπή του ‘19

Το σκηνικό θυμίζει αρκετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 στον δήμο Αιγιαλείας όταν οι ίδιοι διεκδικητές είχαν μία επίσης μικρή διαφορά, με τον κ. Γούτο να παίρνει «κεφάλι» στον πρώτο γύρο αλλά τον κ. Καλογερόπουλο να υπερισχύει στον δεύτερο. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 53,94% (από 29,30% στον πρώτο γύρο) έναντι 46,06% του Γούτου και αναδείχθηκε δήμαρχος.

Η «μάχη» των επιτελείων και των εντυπώσεων

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, η επομένη δηλαδή των δημοτικών εκλογών, βρήκε τους δύο συνδυασμούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και να προχωρούν σε εκτιμήσεις και στρατηγικές για το πώς θα καταφέρουν να ενισχύσουν τη θέση τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στα δύο επιτελεία επικράτησαν συνεχείς συσκέψεις με τη «μάχη» των εντυπώσεων να διατηρείται ως την τελευταία στιγμή. Οι δηλώσεις των επικεφαλής και τα μηνύματα προς τους δημότες ήταν σε καθημερινή βάση. Δεν έλειψαν ωστόσο επίσημες και μη ανακοινώσεις και αναρτήσεις με σαφείς αιχμές του ενός προς τον άλλο συνδυασμό, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των όποιων τρωτών σημείων. Και οι δύο υποψήφιοι προσέγγισαν τον επικεφαλής του τρίτου στην προτίμηση των Αιγιαλέων συνδυασμού, τον Κώστα Σπηλιόπουλο, απ’ όπου έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση ότι δεν πρόκειται να τους δοθεί στήριξη.

Οι επικεφαλής, τα… στοιχήματα, το ενδιαφέρον και η αποχή

Στα αξιοσημείωτα και ο αγώνας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ακόμη κι αν δεν βρίσκονται σε εκλόγιμη θέση, σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τους συνδυασμούς τους και τους επικεφαλής. Η αναμέτρηση της Κυριακής μονοπώλησε το ενδιαφέρον σε κάθε δημόσια συζήτηση, ενώ εκτός από το… επίσημο στοίχημα, υπήρξαν και τα προσωπικά, καθώς όσο περνούν οι μέρες, το ενδιαφέρον κορυφώνεται, με την ελπίδα βέβαια αυτό να μεταφραστεί σε ψήφο και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της προηγούμενης Κυριακής όπου η αποχή του 42%, έπαιξε τον ρόλο της και φανέρωσε μία απτή πραγματικότητα που ίσως κάποιοι αγνοούσαν.

Διαφορετικό το διακύβευμα για τον καθένα

Τα σημεία στα οποία στάθηκαν στις ανακοινώσεις τους οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, ήταν αφενός για τον κ. Καλογερόπουλο η σταθερότητα και η δοκιμασμένη λύση που κατάφερε να ρυθμίσει ζητήματα ζωτικής σημασίας για τον δήμο, όπως αυτό των απορριμμάτων και η αναπτυξιακή προοπτική που πλέον στηρίζεται στα έργα υποδομής, αφετέρου για τον κ. Γούτο, η ανάγκη αλλαγής σελίδας στον δήμο που θα φέρει και ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και θα οδηγήσει την Αιγιάλεια στο μέλλον που της αξίζει όπου η νέα γενιά θα παραμένει στον τόπο και θα δημιουργεί.

Με πάρτι ή χωρίς όλοι… μια γιορτή

Σήμερα Παρασκευή, και πάλι με μισή ώρα απόκλιση (δηλαδή ταυτόχρονα) οι δύο υποψήφιοι παίζουν το… τελευταίο τους χαρτί στην πιο κρίσιμη παρτίδα της πολιτικής τους διαδρομής. Ως τώρα τουλάχιστον. Ο κ. Καλογερόπουλος ολοκληρώνει με συναυλία την προεκλογική περίοδο, σε μία εμφανή προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους νέους ανθρώπους. Το πάρτι θα γίνει στην πλατεία Αγ. Λαύρας στις 8.00 το βράδυ και βέβαια εκτός από τη συναυλία του συγκροτήματος «Onirama» θα περιλαμβάνει και την ομιλία του νυν και υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας.
Στις 8.30 το βράδυ, ο κ. Γούτος καλεί τους Αιγιαλείς στην τελευταία προεκλογική του ομιλία εν όψει των εκλογών της Κυριακής, έμπροσθεν του εκλογικού του κέντρου, στην πλατεία Φανερωμένης στο Αίγιο εκεί όπου θα επιχειρήσει να δώσει στους δημότες το στίγμα του για την επόμενη μέρα της Αιγιάλειας, προαναγγέλλοντας πάντως πανηγυρικό κλίμα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr