background img
banner
banner

Με ανανέωση η σύσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2024-2028

Η επανεκλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου και της παράταξής του στον δήμο Αιγιαλείας, αυτή τη φορά όμως με την πλειοψηφία που της εξασφαλίζει η αλλαγή του εκλογικού νόμου, δημιουργεί νέα δεδομένα, φέρνοντας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αρκετά νέα πρόσωπα και αφήνοντας εκτός, ανθρώπους που είχαν συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Στην ανανέωση προσώπων στο κορυφαίο θεσμικό όργανο του δήμου, συντελεί και η αντιπροσώπευση του συνδυασμού του Κώστα Σπηλιόπουλου, ενώ από την παράταξη του Χρήστου Γούτου, δύο είναι οι σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται και δεν συμμετείχαν στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιο αναλυτικά, οι 29 έδρες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (έναντι 33 που ισχύουν σήμερα) κατανέμονται ως εξής: 17 για τον συνδυασμό του επανεκλεγέντα δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου και του συνδυασμού «Αιγιάλεια τώρα», 8 για τον συνδυασμό του Χρήστου Γούτου «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» και 4 έδρες για τον συνδυασμό «Αιγιάλεια προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου.

 

 

Από την «Αιγιάλεια Τώρα»

Η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου, λαμβάνει δέκα για τη Δημοτική Ενότητα Αιγίου, μία για τη Δ.Ε. Αιγείρας, μία για τη Δ.Ε. Ακράτας και μία για τη Δ.Ε. Ερινεού. Από δύο έδρες βγάζει η παράταξη σε Συμπολιτεία και Διακοπτό.

Ειδικότερα, τις έδρες της παράταξης του Δημήτρη Καλογερόπουλου για τη Δ.Ε. καταλαμβάνουν: Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η απερχόμενη αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου –Καρτσωνάκη, η απερχόμενη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρώην αντιδήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας και η απερχόμενη πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου.

Από τη Δημοτική Ενότητα Αιγείρας εκλέγεται ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Ανδρέας Οικονόμου. Από τη Δημοτική Ενότητα Ακράτας εκλέγεται η απερχόμενη αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, από τη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού εκλέγονται ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος και η θεατρολόγος Μαρία Αγγελοπούλου, από τη Δ.Ε. Ερινεού ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος και από τη Δ.Ε. Συμπολιτείας ο απερχόμενος πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Συμπολιτείας Κώστας Βούλγαρης.

Ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο»

Από τον συνδυασμό του Χρήστου Γούτου, εκλέγονται: Στη Δημοτική Ενότητα Αιγίου η πρώην επικεφαλής παράταξης και αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπούνιας και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Τσερεντζούλιας ενώ βεβαίως εκλέγεται και ο ίδιος ο επικεφαλής Χρήστος Γούτος.
Από τη Δ.Ε. Ακράτας εκλέγεται ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς, από τη Δ.Ε. Διακοπτού ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μεντζελόπουλος και από τη Δ.Ε. Ερινεού ο πρόεδρος του Αχιλλέα Καμαρών Ανδρέας Νιγιάννης. Από τη Δ.Ε. Συμπολιτείας εκλέγεται ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Κυριακόπουλος.

Η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός»

Τέλος, από τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο ίδιος εκτιμάται πως θα κρατήσει μία από τις δύο έδρες του Αιγίου και τη δεύτερη την λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Αιγιαλείας, Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος. Στη Δ.Ε. Ακράτας την έδρα παίρνει ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και στη Δ.Ε. Συμπολιτείας ο πρώην πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Παρασκευάς Σπυρόπουλος.

Έχασε την έδρα η Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. για πενήντα ψήφους

Να σημειωθεί πως η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. με επικεφαλής τον Γιώργο Κουβαρά δεν εκλέγει τελικά σύμβουλο δεδομένου του μέτρου που ισχύει με βάση ψήφους, με τους υπολογισμούς να δείχνουν πως έχασε την έδρα για περίπου 50 ψήφους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr