background img
banner
banner

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκε το “8ο τουρνουά τάβλι”

ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ BEACH BAR “ΡΕΜΒΗ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΕΪΚΩΝ

Όταν ακούμε τη λέξη «τάβλι», οι πρώτες εικόνες που σχηματίζονται στο μυαλό μας είναι οι ανέμελες στιγμές, τα καφενεία, τα φοιτητικά χρόνια και ο ελεύθερος χρόνος. Τι καλύτερο από μία παρτίδα τάβλι, το επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες που παίζεται όλες τις εποχές του χρόνου; Δεν νοείται παραδοσιακό καφενείο ή καφετέρια χωρίς ένα ξύλινο τάβλι, για παν ενδεχόμενο, έτοιμο για…ομηρικές μάχες μεταξύ φίλων και.. όχι μόνο. Ο ήχος από τα πούλια και τα ζάρια να χτυπάνε το ξύλο σε κάποιους ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα πνευματικά παιχνίδια στον κόσμο που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα, κάνοντας για πρώτη φορά την εμφάνισή του μέσα από πρώιμες παραλλαγές στα χρόνια προ Χριστού, στη Μεσοποταμία, την Περσία και την Αίγυπτο.

Το τάβλι, στην αγωνιστική του μορφή, παίζεται από χιλιάδες παίκτες που διαγωνίζονται σε μεγάλα ή μικρά τουρνουά, από το Μόντε Κάρλο ως το Λας Βέγκας και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση η χώρα μας, όπου κάθε χρόνο διεξάγονται εκατοντάδες τουρνουά, “επίσημα” και ανεπίσημα”. Για την περιοχή της Αιγιάλειας ειδικότερα, εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον μονοπωλεί το τουρνουά που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στο Beach Bar Ρέμβη στα Νικολέικα, το οποίο διοργανώνει ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος. Αναφερόμαστε μόνο στο καλοκαιρινό που φέτος έγινε για 8η χρονιά στο “Ρέμβη”, γιατί τα τουρνουά γενικότερα που ξεκίνησε να διοργανώνει ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος μετρούν μια δεκαετία καθώς πραγματοποιούνται και τους χειμερινούς μήνες σε διαφορετικά μαγαζιά της Αιγιάλειας.

36 συμμετέχοντες με στόχο το έπαθλο του μεγάλου νικητή

Κατά τη διάρκεια του φετινού 8ου τουρνουά τάβλι “Πόρτες – Πλακωτό – Φεύγα”, μας έκανε μεγάλη εντύπωση ο μεγάλος αριθμός των διαγωνιζομένων, το πάθος τους για το παιχνίδι αλλά και η συνάντηση κάποιων παλαιών φίλων που είχαν να συναντηθούν καιρό. Ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου 36 παίκτες, χωρισμένοι σε τέσσερις ομίλους των 9 ατόμων με τους τελικούς να πραγματοποιούνται στις 24 Σεπτεμβρίου. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου και τον ακολούθησαν στο… βάθρο των νικητών ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος στη δεύτερη θέση και ο Βασίλης Μπενίας στην τρίτη, οι οποίοι παρέλαβαν τα έπαθλα και τα μετάλλιά τους. Μετά τη λήξη του τουρνουά ακολούθησε τραπέζι στο “Ρέμβη” προσφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος Παναγιώτη Ασημακόπουλου, τον οποίο όλοι οι παίκτες ευχαριστούν θερμά.

Όλοι ευχαριστήθηκαν και νικητές και χαμένοι για την εμπειρία, την άρτια οργάνωση, την εξυπηρέτηση και φυσικά τις νέες γνωριμίες και τους διαφορετικούς τύπους παιξίματος των αντιπάλων. Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2024 για τη διεξαγωγή του 9ου καλοκαιρινού Τουρνουά, πάντα στον φιλόξενο χώρο του Beach Bar Ρέμβη στην όμορφη παραλία Νικολεϊκων. Άλλωστε, το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακριά…

Ένα παιχνίδι για όλους

Το τάβλι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι για δύο παίκτες, παραλλαγή του οποίου είναι το δυτικό τάβλι (backgammon). Κάθε παίκτης κατέχει 15 πούλια, που κινούνται σε ειδικό ταμπλό σύμφωνα με τα αποτελέσματα δυο ζαριών. Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να μαζέψει πρώτος όλα τα πούλια από το ταμπλό. Ο παίκτης που ολοκληρώνει πρώτος το μάζεμα είναι και ο νικητής.
Το τάβλι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα και στην Κύπρο και παίζεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και έχει συνδεθεί κυρίως με τα καφενεία και τις καφετέριες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr