background img
banner
banner

«Φωνή» αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης βροντοφώναξαν προχθές το βράδυ, φορείς και σωματεία της Αιγιάλειας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου. Ήταν μία μαχητική απάντηση στη σφαγή που πραγματοποιεί το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές που αντιτάχθηκαν στη φρίκη του πολέμου.

΄΄Εδώ από την πλατεία του Αιγίου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης που εδώ και επτά δεκαετίες βιώνει έναν συνεχή πόλεμο, τον οικονομικό αποκλεισμό και την κατοχή από το κράτος –δολοφόνο, το Ισραήλ, αλλά και από τους συμμάχους του Ισραήλ, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.΄΄, ανέφερε στους συγκεντρωμένους το μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» Γιώργος Μποδιώτης.

Οι φρικαλεότητες και το… «ελάχιστο ανθρωπιστικό κράτος»

Ακόμη, σημείωσε: ΄΄Τη νύχτα της 27ης Οκτωβρίου στη Γάζα, το Ισραήλ σφυροκόπησε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό, μπλοκάροντας παράλληλα την επικοινωνία, με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής των χιλιάδων αμάχων γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα εκεί στη λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη. Που βιώνουν την φρικαλεότητα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, εκεί όπου εκδιώχνουν από τα σπίτια τους, τους Παλαιστινίους, φυλακίζουν και βασανίζουν, σκοτώνουν. Δεν διστάζουν ούτε απέναντι σε παιδιά και αμάχους, ούτε απέναντι σε νοσοκομεία. Σε αυτή την ιστορία υπάρχει μια σωστή πλευρά με τους λαούς με τον παλαιστινιακό λαό ως την λευτεριά. Με πάνω από 8.000 νεκρούς το τελευταίο εικοσαήμερο εκ των οποίων πάνω από 3.000 παιδιά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα περί δικαιώματος της αυτοάμυνας ενός κατοχικού κράτους ούτε βέβαια για «ελάχιστο ανθρωπιστικό κόστος»΄΄.

Κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, όπως είπαν, ΄΄για τις διευκολύνσεις που παρέχει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ μέσω των νατοϊκών βάσεων και την αποστολή φρεγάτας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και την στάση της κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία δηλαδή για να φτάσουν στους Παλαιστινίους τρόφιμα νερό και φάρμακα΄΄.

΄΄Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αγρότες όλο τον λαό της Αιγιάλειας, τα συνδικάτα και τους φορείς της πόλης να δείξουν μαχητικά την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και να αναλογιστούν και τις επικίνδυνες εξελίξεις που θα αποφέρει στον ελληνικό λαό η εμπλοκή της Ελλάδας, καθώς και το οικονομικό αντίκτυπο για το λαό μας σε ενδεχόμενη γενίκευση με την αύξηση κι άλλο των καυσίμων και της ενέργειας΄΄, είπε ακόμη ο κ. Μποδιώτης, προσθέτοντας: ΄΄Γενικότερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας τόσο στον παλαιστινιακό λαό όσο και στον ισραηλινό, που κι αυτός βιώνει στο πετσί του την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ.

Που γίνεται και ο ίδιος θύτης και θύμα. Απαιτούμε καμία συμμετοχή και καμιά στήριξη στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, να σταματήσει κάθε οικονομική πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο΄΄.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα και πανό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr