background img
banner
banner

Λαϊκό προσκύνημα για την Μαίρη Μαράντη και στεφάνι από Ανδρουλάκη

Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Οκτωβρίου στο νεκροταφείο Αιγίου τη μεγάλη αιγιώτισσα λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη που “έφυγε” σε ηλικία 73 ετών μετά από ολιγόμηνη “μάχη” με τον καρκίνο. Nωρίτερα, η σορός της ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία μεταφέρθηκε στο Νεκροταφείο του Αιγίου όπου και ετάφη. Τραγική φιγούρα στην κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας ήταν ο αγαπημένος της γιος Αλέξανδρος Χιωτάκης, ο σύζυγός της Μιχαήλ Χιωτάκης και τα αδέλφια της Βασίλειος Τσεκούρας, Γεωργία και Μιχαήλ Γεωργακάκης που την αποχαιρέτησαν με δάκρια στα μάτια στην τελευταία της κατοικία.

Η Μαίρη Μαράντη γεννήθηκε το 1950 στο Αίγιο και διέγραψε μια σημαντική πορεία στον χώρο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Την αποκαλούσαν «Βασίλισσα της Πίστας» ενώ τραγούδησε πολλές μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 αλλά και του ΄80. Μάλιστα, η Μαίρη Μαράντη, ήταν η ερμηνεύτρια του «Θα πάρω φόρα» στην θρυλική ταινία «Όλα Είναι Δρόμος», του Παντελή Βούλγαρη.

Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Μαρία Τσεκούρα. Ο πατέρας της διατηρούσε ταβέρνα για πολλά χρόνια στο Αίγιο στην οποία εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Στράτος Παγιουμτζής και ο Στέλιος Καζαντζίδης. Η μικρή Μαίρη επηρεάστηκε και άρχισε να τραγουδά με ένα… μπρίκι αντί για μικρόφωνο.

Είχε άλλα οκτώ αδέλφια, δύο από τα οποία έκαναν σημαντική καριέρα ως τραγουδιστές: η Γωγώ Πολέμη με δισκογραφική παρουσία τη δεκαετία του ‘70 και ο Γιάννης Βορριάς (επιτυχία του το τραγούδι «Θεός φυλάξοι»), που έφυγε από κοντά μας το 2015.

Το καλοκαίρι του 2022 η Μαίρη Μαράντη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Αιγιάλειας να συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε εκδήλωση στα Ψηλαλώνια, όπου είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ήταν η τελευταία της δημόσια εμφάνιση στο αγαπημένο της Αίγιο.

Είχε συνεργαστεί στη δισκογραφία της, με δημιουργούς όπως ο Τάκης Μουσαφίρης, ο Τάκης Σούκας, ο Αντώνης Ρεπάνης, ο Δώρος Γεωργιάδης και ο Γιάννης Καραμπεσίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξόδιο ακολουθία στεφάνι μεταξύ άλλων απέστειλε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, θαυμαστής και φίλος της αείμνηστης αοιδού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr