background img
banner
banner

Ήρθαν οι «καμπάνες» για τα ακαθάριστα οικόπεδα

ΠΟΛΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Την… αδράνειά τους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους στις αρχές τις αντιπυρικής περιόδου αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, καλούνται να πληρώσουν τώρα πολλοί ιδιοκτήτες. Τα πρόστιμα… έπεσαν κυριολεκτικά βροχή με πρώτο και κύριο σκοπό του δήμου Αιγιαλείας τον παραδειγματισμό ώστε να «θεραπευτεί» η αδιαφορία που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία…

Δεν ανταποκρίθηκαν στις προειδοποιήσεις

Εφιστώντας την προσοχή στον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, ο δήμος από τα τέλη Απριλίου προειδοποιούσε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίζουν για τον καθαρισμό τους. Ομοίως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με συστάσεις της. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν ανταποκρίθηκαν, άφησαν τις εκτάσεις τους στο… έλεος του Θεού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Διαπιστώθηκε όμως ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν προχώρησαν ως όφειλαν στον καθαρισμό από ξερά χόρτα και λοιπά εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια με αποτέλεσμα να υποστούν τις κυρώσεις.
΄΄Είχαμε προβεί σε ανακοινώσεις, μετά από αυτό δεχτήκαμε καταγγελίες πολιτών για αρκετές περιπτώσεις ενώ ταυτόχρονα σε κάποιες άλλες κινηθήκαμε αυτεπάγγελτα προκειμένου να μπει τάξη. Δώσαμε προθεσμίες, δεν τηρήθηκαν και πράξαμε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός. Δώσαμε προτεραιότητα στον πυκνό αστικό ιστό και στα πιο επικίνδυνα σημεία πρόκλησης πυρκαγιάς. Υπήρξαν περιπτώσεις που βρήκαμε ή μας υπέδειξαν οικόπεδα… ζούγκλες και μέσα στο Αίγιο. Αρχικά δραστηριοποιηθήκαμε γι’ αυτά και στη συνέχεια στις υπόλοιπες οικιστικές ζώνες προχωρώντας προς τα έξω. Σε περιπτώσεις καλλιεργήσιμων οικοπέδων ενεργήσαμε μόνο κατόπιν καταγγελιών΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καραΐσκος.

Όσοι δεν πληρώσουν θα τα… βρουν στην Εφορία

Όσο για τα πρόστιμα, το ύψος τους καθορίζεται από τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε οικοπέδου, αφού για το κάθε τετραγωνικό μέτρο επιβάλλεται πρόστιμο 0,50 ευρώ.
Βλέποντας κανείς τη λίστα παρατηρεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις προστίμων ύψους 200 ευρώ αλλά και άνω των 3.000 ευρώ.

Ως προς τις περιοχές, έχουν πέσει «καμπάνες» για οικόπεδα στο Αίγιο αλλά και στην Μπούκα Καμαρών, στην Άβυθο, στην Κερνίτσα εκεί όπου το πρόστιμο έφτασε τα 1.289 ευρώ, στη Βαλιμή, στον Λόγγο με δύο εκτάσεις με πρόστιμο 1.040 και 708 ευρώ ενώ από τα μεγαλύτερα είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη έκτασης 6.121,45τ.μ. στα Διγελιώτικα, που έφτασε τις 3.060 ευρώ.

Να σημειωθεί τέλος πως όλα τα πρόστιμα πληρώνονται και τα χρήματα είναι απαιτητά, σε διαφορετική περίπτωση πηγαίνουν στην Εφορία…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr