background img
banner
banner

Έδωσαν παράταση για την ανάπλαση, θα έρθει κι άλλη…

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα της παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου ανάπλασης των πλατειών του κέντρου και των δρόμων περιμετρικά αυτών, επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, το οποίο αυτή τη φορά το ενέκρινε κατά πλειοψηφία. Είχε προηγηθεί η προσφυγή του εργολάβου στο Τεχνικό Συμβούλιο όπου έκανε δεκτό το αίτημά του.

΄΄Όταν καταψηφίζουμε μία απόφαση για πολιτικούς λόγους, θα πρέπει να το αιτιολογούμε και γενικά ο νόμος λέει ότι όταν μία εισήγηση τόσο της Διαχειριστικής από την Περιφέρεια για χρηματοδοτούμενο έργο ΕΣΠΑ, όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι να δώσουμε παράταση σε ένα έργο, δεν μπορούμε να ερχόμαστε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και να λέμε όχι΄΄, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση είχε έρθει πάλι προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο καταψηφίστηκε, με αποτέλεσμα την προσφυγή και δικαίωση του εργολάβου από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έτσι το θέμα επανήλθε προχθές για μία τυπική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του οποίου βέβαια εκφράστηκαν και οι λόγοι που δεν γίνονται αποδεκτές τέτοιου είδους παραιτήσεις.

΄΄Ο ανάδοχος προσέφυγε στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας, η απόφαση πήγε και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και οι δύο φορείς δικαίωσαν τον εργολάβο γιατί ΄΄έχουμε δικαίωμα΄΄ να λέμε όχι όταν εισηγείται και η Διαχειριστική και η Τεχνική Υπηρεσία για την παράταση ιδίως από τη στιγμή που δεν προκύπτει από υπαιτιότητα του εργολάβου΄΄ είπε ο κ. Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Ερχόμαστε τώρα εδώ να πούμε ναι σε αυτή την απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει περιορισμός 30 ήμερων να απαντάει το Δημοτικό Συμβούλιο και στην προκειμένη περίπτωση είχαν παρέλθει. Μάλιστα, αυτή η παράταση ήταν μέχρι 7/11, άρα όπως καταλαβαίνετε, θα έρθει και νέα παράταση΄΄.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιόβας τότε έθεσε το ερώτημα «δηλαδή αν πούμε «όχι», παρανομούμε;», με τον κ. Χριστόπουλο να απαντά πως… δεν είναι δικηγόρος. ΄΄Τη νέα πενταετία να βγάλουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τα «εισαγωγικά» και τις «παρυφές του νόμου» κάνουν ζημιά΄΄, σχολίασε με νόημα ο κ. Γιοβάς.

Ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας τότε ρώτησε πότε τελειώνει το έργο σημειώνοντας πως στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις εκλογές, ο δήμαρχος είχε πει «σε 15 μέρες».
Ο επικεφαλής της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. Γιώργος Κουβαράς είπε πως ΄΄όταν καθυστερούμε τον χρόνο προφανώς υπάρχει και αύξηση στις τιμές κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την παράταση γιατί αν δείτε τους λόγους που επικαλείται ο συγκεκριμένος εργολάβος”.

Αρνητικά ψήφισαν από τους παριστάμενους ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος, ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Κουβαράς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr