background img
banner
banner

Απόφαση για μη κατάργηση των Νομικών Προσώπων

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΥΠΗΡΞΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

Κατά πλειοψηφία αποφάσεις για την έγκριση της πρότασης-αίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τη διατήρηση του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», καθώς και για τη διατήρηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., έλαβε στη χθεσινή τακτική συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Υπέρ των δύο εισηγήσεων που περιελάμβαναν αιτιολογικές εκθέσεις ώστε να μην καταργηθούν τα δύο όργανα του δήμου, όπως προβλέπει νόμος του υπουργείου Εσωτερικών, τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής καθώς και της μείζονος μειοψηφίας. Επίσης, υπέρ ψήφισε και η πρώην πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώτα Γκρέμου. Κατά ψήφισε η παράταξη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.», ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος, «παρών» ο Γιώργος Γκίκας και «λευκό» οι Βάσω Ψυχράμη, Γιώργος Γιοβάς και Στράτος Βαρδάκης.

Θα υπάρξει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν από την κατάργηση του ΝΠΔΔ ανέλυσε ο πρόεδρός του Παναγιώτης Ανδριόπουλος μιλώντας για την αναγκαιότητα διατήρησης διότι, όπως είπε, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι ευελιξία τους, τα κάνει μη ανταγωνίσιμα σε ό,τι αφορά τη μετάβασή τους στον δήμο. Ως προς τους λόγους που οδήγησαν το υπουργείο σε αυτή την απόφαση είπε πως ΄΄δεν τίθεται θέμα νομιμότητας καθώς ελέγχονται και υπόκεινται στη νομοθεσία με τις διαδικασίες που τηρούνται και παρέχεται η διαφάνεια΄΄. Κάνοντας μία εκτίμηση για τις πρακτικές δυσκολίες, είπε: ΄΄Τα προβλήματα που θα αναγκαστούμε να επιλύσουμε μετά τη μετάβασή μας στην κεντρική δομή του δήμου, θα έχουν να κάνουν με την έλλειψη ατόμων που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες΄΄. Η κ. Γκρέμου ζήτησε να μάθει αν θα μπορούσε να εξευρεθεί τρόπος, εάν καταργηθούν τα ΝΠΔΔ, να διατηρηθεί το στελεχιακό δυναμικό. Ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος αναφέρθηκε στο σεμινάριο που πρόκειται να γίνει για τον νέο τρόπο λειτουργίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 23 και 24 του μήνα.

«Αυξομείωση» προσωπικού

Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος είπε πως πάγια θέση της παράταξής του ήταν όλες οι αρμοδιότητες να ελέγχονται από τον δήμο αλλά με την προϋπόθεση του μόνιμου προσωπικού. Όμως, όπως είπε, όλα λειτουργούν με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά, σημειώνοντας πως «το θέμα δεν είναι πού θα ανήκουν αλλά πώς θα λειτουργούν» και διαφωνώντας με την εισήγηση. Η κ. Τσουκαλά σχολίασε πως ΄΄το ερώτημα είναι αν θέλουμε να έχουμε τα νομικά πρόσωπα΄΄ καθώς και το ότι ΄΄οι εργαζόμενοι αυτοί ότι έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία και ο δήμος θα χάσει έμπειρους ανθρώπους΄΄.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος ανέφερε πως ΄΄τα ΝΠΔΔ έγιναν ένα κομμάτι πελατειακών σχέσεων΄΄, θέτοντας το ερώτημα «είναι αυτό το νομικό πρόσωπο που θέλουμε;». Επιπλέον, είπε πως ΄΄το ΝΠΔΔ είχε πέντε υπαλλήλους οι οποίοι προεκλογικά έγιναν ογδόντα΄΄, τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργήσει σε νέα βάση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr