background img
banner
banner

Μέριμνα για τα οχήματα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ –ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ

Η αντικατάσταση των ελαστικών στα οχήματα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως δεν ήταν κάτι… ακατόρθωτο τελικά, αφού μετά την έκταση που πήρε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο, το θέμα των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, ξεκίνησε η αποκατάσταση των προβλημάτων. Μένει τώρα να πληρωθούν οι κενές θέσεις ανθρώπινου δυναμικού, αφού μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, από τις 42 προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού υπάρχει κάλυψη μόνο σε 28…

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας και Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας για την τήρηση του νόμου και την πάταξη της εγκληματικότητας, είναι μία κοινή παραδοχή. Πλην όμως, οι υπηρεσίες παραμένουν μη επανδρωμένες επαρκώς, μολονότι καλύπτουν μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή με έντονη παραβατικότητα.

Επιπτώσεις στην αστυνόμευση της περιοχής

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου έχει πρωτοστατήσει των προσπαθειών ενίσχυσης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα επίπεδα, με τον πρόεδρό του Γιώργο Μπέσκο να συνεχίζει να θίγει τα κακώς κείμενα, καταφέρνοντας συχνά πυκνά, με τις πιέσεις που ασκεί, να «κερδίζει» όλο και κάτι για την περιοχή. Έτσι λοιπόν πριν από λίγες ημέρες, κατήγγειλε το γεγονός ότι τα περιπολικά βρίσκονταν στο συνεργείο εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να έχει μείνει μόλις με δύο, καθώς δεν είχαν διατεθεί οι απαιτούμενοι πόροι για την αντικατάσταση των ελαστικών τους, γεγονός που είχε επιπτώσεις στη συχνότητα των περιπολιών και στην αστυνόμευση της περιοχής.

Βεβαίως, το θέμα μόνο καινούριο δεν ήταν, αφού από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας είχε καταγγείλει το γεγονός ότι οι βασικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας δεν είχαν καν επανδρωμένο περιπολικό σε εικοσιτετράωρη βάση. Στο μεσοδιάστημα, τίποτα δεν άλλαξε. Οι υπηρεσίες είχαν ελάχιστα περιπολικά στη διάθεσή τους και βέβαια εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως εάν χρειαζόταν να επέμβουν σε περισσότερες από τρεις περιοχές ταυτοχρόνως, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, πόσο μάλλον για την εικοσιτετράωρη αστυνόμευση μιας τόσο μεγάλης περιοχής.

Οι καταγγελίες του Γ. Μπέσκου

Την ίδια στιγμή στο Τμήμα Ασφαλείας υπάρχει όχημα το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση καθώς τα τζάμια… πέφτουν. Μάλιστα, ο κ. Μπέσκος είχε καταγγείλει ότι την ώρα που οι αστυνομικοί θα έπρεπε να κάνουν περιπολίες, αναγκάζονται να πηγαίνουν στα συνεργεία…

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, δόθηκε εντολή για την αποκατάσταση των φθορών στα οχήματα ώστε να τεθούν και πάλι στη διάθεση των αστυνομικών και στην υπηρεσία του πολίτη. ΄΄Θα περιμέναμε και τους Αχαιούς βουλευτές να παρέμβουν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Προεκλογικά ήταν μαζί με τα σώματα ασφαλείας, τώρα όμως είναι εξαφανισμένοι΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο κ. Μπέσκος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr