background img
banner
banner

Το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου στη νέα εποχή!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ «ΕΞΥΠΝΟ» ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η «ΕΞΥΠΝΗ» ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΦΟΡΤΩΝΕΙ» ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το μέλλον στις μετακινήσεις έφτασε και το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου φαίνεται πως το… φέρνει στα χέρια των επιβατών του, με την έξυπνη κάρτα αλλά και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Λύσεις γρήγορες, πιο άμεσες και οικονομικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, δίνουν κίνητρο στο κοινό να χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τη λειτουργία του τοπικού αστικού φορέα.

Με ανανεωμένο στόλο οχημάτων, με διαδρομές για όλους και κυρίως με το… βλέμμα στο μέλλον, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του, θέτοντας σε λειτουργία τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία για να «λύσει τα χέρια» του κόσμου. Πόσες και πόσες φορές δεν συνέβη σε πολλούς να βιάζονται να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και να μην έχουν εισιτήριο; Να θέλουν να επιβιβαστούν και να μην βρίσκουν να το προμηθευτούν;

Τοποθέτηση αυτόματου πωλητή στην Τρίγωνη Πλατεία

Το πρώτο «βήμα» στην προμήθεια του εισιτηρίου άμεσα, γίνεται με την τοποθέτηση του αυτόματου μηχανήματος έκδοσης εισιτηρίων το οποίο η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου σκοπεύει να εγκαταστήσει στην ανακαινισμένη Τρίγωνη πλατεία, δεδομένου ότι το σημείο αυτό είναι το πιο κεντρικό για τα δρομολόγιά του και συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο. Εκτός αυτού, εισιτήρια εκδίδονται και μέσα στο λεωφορείο.

Παράλληλα, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου αλλάζει τα παλιά χάρτινα εισιτήρια με τα νέα ηλεκτρονικής μορφής τα οποία βέβαια δεν θα «σκίζονται» από τον οδηγό όπως ισχύει μέχρι σήμερα. ΄΄Για την ώρα θα διατηρήσουμε και το κλασικό εισιτήριο. Όμως εισερχόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου πολύ σύντομα το εισιτήριο όπως το γνωρίζουμε θα καταργηθεί΄΄, εξηγεί στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς.

Η έξυπνη επιλογή για τις μετακινήσεις… ακούει στο όνομα Aigio Bus Card

Επιπλέον, αναφέρεται και στην «έξυπνη κάρτα», τη λεγόμενη Aigio Bus Card. ΄΄Πρόκειται΄΄, όπως τονίζει, ΄΄για το μέσο με το οποίο επιτυγχάνουμε γρήγορη επιβίβαση με ανέπαφη εφαρμογή της κάρτας στα ειδικά μηχανήματα. Έτσι, ο κάθε επιβάτης έχει τη δική του κάρτα, η οποία είναι προσωποποιημένη και σε αυτή μπορεί να «φορτώνει» διαδρομές. Από τον αυτόματο προμηθευτή, ο επιβάτης θα μπορεί να προμηθεύεται το εισιτήριο νέας μορφής όπως και την κάρτα στην οποία θα μπορεί να βάζει χρήματα για όσες διαδρομές επιθυμεί. Μάλιστα, σκεφτόμαστε να κάνουμε και μία προσφορά και στην περίπτωση που κάποιος «φορτώνει» δέκα διαδρομές να προσφέρουμε και μία επιπλέον ως δώρο΄΄.

Πώς όμως εκδίδεται αυτή η κάρτα; Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, ΄΄οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία μας (Ασ. Φωτήλα 29) μόνο με την ταυτότητά τους καθώς στην έκδοση της κάρτας, την οποία αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου εμείς, θα χρειαστεί να προστεθούν τα στοιχεία τους. Η φωτογραφία του κατόχου επίσης θα λαμβάνεται από εμάς. Ο κάτοχος θα μπορεί να βάζει όσες διαδρομές θέλει στην κάρτα του καθώς δεν υπάρχει περιορισμός και βέβαια να την κρατήσει για πάντα ακόμη κι αν σταματήσει να τη «φορτώνει»΄΄.

Τι κάνει όμως την Aigio Bus Card τόσο ξεχωριστή; Όπως τονίζει ο κ. Κοσσαράς, ΄΄κατ’ αρχάς, η εύκολη πληρωμή. Ο ενδιαφερόμενος πληρώνει το εισιτήριο και με τη χρεωστική του κάρτα. Ύστερα είναι και η επιβίβαση με άνεση. Το έξυπνο εισιτήριο επιτρέπει γρήγορη και άνετη επιβίβαση στα λεωφορεία μας. Και βέβαια υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες. Η επαναφόρτιση της κάρτας είναι εύκολη και κανείς δεν ξεμένει από εισιτήριο΄΄.

Με μετρητά αλλά και με χρεωστική κάρτα

Να σημειωθεί ότι ο αυτόματος προμηθευτής του «έξυπνου» εισιτηρίου θα δέχεται μετρητά αλλά και κάρτα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την πίστωση της κάρτας με διαδρομές. Επίσης, να αναφερθεί πως ήδη μέσα στα λεωφορεία οι επιβάτες, κατά την προμήθεια του εισιτηρίου μπορούν να πληρώσουν εκτός από μετρητά και με κάρτα.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο οι ηλικιωμένοι θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τους δύο νέους αυτούς τρόπους μετακινήσεων αντί του κλασικού εισιτηρίου. ΄΄Θέλοντας και μη εισερχόμαστε στη νέα εποχή. Είναι αλήθεια πως κάποιοι ίσως αργήσουν να εξοικειωθούν, όμως θα τους κατευθύνουμε. Γι’ αυτό άλλωστε δίνουμε και αυτό το μεταβατικό στάδιο με ταυτόχρονη χρήση και του παλιού εισιτηρίου΄΄, είπε ο κ. Κοσσαράς, τονίζοντας πως σε άλλες πόλεις Αστικά ΚΤΕΛ έχουν ήδη ξεκινήσουν και οι νέοι τρόποι έχουν βρει μεγάλη αποδοχή, αφού στην πράξη είναι πιο εύκολοι και πιο άμεσοι.

Εν αναμονή του προγράμματος με τις «Έξυπνες στάσεις»

Εν τω μεταξύ, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου βρίσκεται εν αναμονή της ισχύος του προγράμματος «Έξυπνες στάσεις» από το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ο δήμος Αιγιαλείας, ούτως ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να γνωρίζουν την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου σε κάθε στάση και σε κάθε σημείο. ΄΄Όπως μας έχουν κάνει γνωστό, από τον Δεκέμβριο θα «τρέξει» κι αυτό το πρόγραμμα΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος.

Ως προς την κίνηση τέλος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε πτώση η οποία ωστόσο διατηρήθηκε και μετά τη λήξη των απαγορεύσεων. Μέχρι στιγμής η κίνηση δεν έχει ανακάμψει πράγμα που προφανώς σχετίζεται γενικότερα με τη μείωση των μετακινήσεων λόγω των οικονομικών συγκυριών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Δηλαδή τώρα είναι πρόοδος για να πάρεις το λεωφορείο να πρέπει πρώτα να δώσεις τα στοιχεία σου και τη φωτογραφία σου λες κι είσαι κατάδικος; Ένας που έρχεται ξέρω γω στα Βαλιμίτικα το καλοκαίρι θα πάει δηλαδή πρώτα με ταξί στο αίγιο να βγάλει φωτογραφίες και να εγκριθεί το διαβατήριό του για Βαλιμίτικα; Και ποιά νέα εποχή κι ανανεωμένο στόλο λέμε, για τα βανάκια που αντικατέστησαν τελευταία τα κανονικά λεωφορεία κι έτσι και βήξει ένας κολλήσαμε όλοι κόβιντ; Δεν ήταν καλύτερα να κοίταζαν να βάλουν και κανένα δρομολόγιο παραπάνω;

    Είμαστε σοβαροί; 17/11/2023 22:52

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr