background img
banner
banner

ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Η βουλή των… Αχαιών δίνει πλειοψηφία στους γάμους, όχι όμως και στην τεκνοθεσία

Ενώπιος – ενωπίω με την ευθύνη τους για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στη χώρα στο θέμα των δικαιωμάτων για τα ομόφυλα ζευγάρια, στο γάμο και την τεκνοθεσία, έρχονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα και οι εννέα βουλευτές Αχαΐας καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει την κατάθεση του νομοσχεδίου το οποίο, για πρώτη φορά, τέμνει οριζόντια όλα τα κόμματα προκαλώντας «πολύχρωμες συμμαχίες» και αντιδράσεις.

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα η Αχαΐα δίνει πλειοψηφία στους γάμους όχι όμως και στο θέμα της τεκνοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα, υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ψηφίζουν πέντε βουλευτές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσωνας Φωτήλας (ΝΔ) Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Σία Αναγνωστοπούλου (Νέα Αριστερά) και Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Κατά τη νομοσχεδίου θα ψηφίσουν από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κατσανιώτης, από το ΚΚΕ ο Κώστας Καραθανασόπουλος, από τη «ΝΙΚΗ» ο Σπύρος Τσιρώνης και από τους «Σπαρτιάτες» ο Γιώργος Ασπιώτης.

Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, η ψήφος του βουλευτή και πρώην υφυπουργού με τη ΝΔ θα είναι κατά.
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης βρέθηκε από τους πρώτους στο «φροντιστήριο» του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου τη Δευτέρα που μας πέρασε, δεν μετέβαλε όμως άποψη σε σχέση με την ψήφο του. «Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον νόμο, γιατί οδηγεί σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά» ξεκαθάρισε ο κ. Κατσανιώτης.

Κατά της τεκνοθεσίας είναι ήδη οι βουλευτές Αλεξοπούλου, Κατσανιώτης, Φωτήλας, Καραθανασόπουλος, Τσιρώνης και Ασπιώτης. Υπέρ είναι η Σία Αναγνωστοπούλου ενώ αναμένεται να διαμορφώσουν στάση μέσα στην επόμενη εβδομάδα Παπαγιωτόπουλος και Γ. Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ήταν ο πρώτος βουλευτής Αχαΐας που είπε «ναι» ανοικτά στους γάμους για τα ομόφυλα ζερυγάρια αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα της τεκνοθεσίας.

«Αναμένουμε την τελική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή. Η κομματική πειθαρχία στην οποία έχει αναφερθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι αυτή που ορίζουν για τους βουλευτές της ΝΔ. Πρόκειται για μια πολιτική στάση πειθαρχίας σε αξίες και αξιώματα της Πολιτείας όπως η ισοτιμία και η ισονομία και η συμπερίληψη όλων των Ελλήνων στην ομπρέλα της προστασίας της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως του τι πράττουν και τι πιστεύουν με βάση τις ατομικές τους πεποιθήσεις» σχολιάζει το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Αχαΐας Άκης Μουρίκης.
Από την πλευρά η Σία Αναγνωστοπούλου καυτηριάζει τη στάση του ΚΚΕ κυρίως αλλά και των βουλευτών της ΝΔ και των κομμάτων ΝΙΚΗ και «Σπαρτιάτες» που διαφωνούν στο νομοσχέδιο για τους γάμους με σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και μιλά για «περίεργες αντιφάσεις» για το θέμα αυτό μέσα στον προοδευτικό χώρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr