background img
banner
banner

12ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Με τιμητική διάκριση στην χρυσή Oλυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου

ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο στην πόλη του Αιγίου! Λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του 12ου Ημιμαραθωνίου την Κυριακή αλλά και τη γιορτή του Σαββάτου όπου θα παραστεί και θα τιμηθεί η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου από τους διοργανωτές.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας κ΄. Χρήστος Τσερεντζούλιας υπενθύμισε ότι ο Ημιμαραθώνιος εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας και γίνεται «στα χνάρια του Ανδρέα Λόντου» ωστόσο μόνο για φέτος δεδομένου ότι υπάρχουν εργασίες σε εξέλιξη αλλάζει ως προς το πρώτο μέρος της η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου. Εξάροντας το έργο του Α.Σ. «Αθηνόδωρος» ο κ΄.Τσερεντζούλιας υπερτόνισε ότι «η δημοτική αρχή παραμένει πάντα αρωγός στις προσπάθειες όλων των συλλόγων του Δήμου μας συνεισφέροντας τα μέγιστα για το καλό του τόπου και την ανάδειξη της περιοχής μας και του έργου των συλλόγων μας, ιδίως όταν φέρνουν τόσο μεγάλες διοργανώσεις στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή ήταν- είναι και θα παραμείνει συμπαραστάτης όλων των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, σημείωσε: «Πιστοί και φέτος στο «ραντεβού» με τον Αθηνόδωρο συνεργαστήκαμε προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στο πλαίσιο αυτό η επιτυχία θεωρείται δεδομένη! Η εμπειρία και το μεράκι των ανθρώπων του Αθηνόδωρου αποτελούν εγγύηση για την άρτια διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου και βέβαια ο Δήμος μας δε θα μπορούσε να μην αγκαλιάσει οποιαδήποτε εκδήλωση συνεισφέρει στην εξωστρέφεια, την ανάδειξη του τόπου μας, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας και κατ`επέκταση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ΑΣ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» ο πρόεδρος κ΄. Νεκτάριος Αργυριάδης και ο Ταμίας κ΄. Ραδάμανθυς Σκούντζος έδωσαν λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του αγώνα, τις συμμετοχές αλλά και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου για την κοπή πίτας του Συλλόγου με βραβεύσεις αθλητών και επίσημη προσκεκλημένη την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου που θα μιλήσει στους αθλητές και θα τιμηθεί από το Δήμο, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμα φορά την άψογη συνεργασία με τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο κ΄.Καλογερόπουλο αλλά και τους αντιδημάρχους κ΄. κ΄.Ανδριόπουλο –Φραγκονικολόπουλο τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τον κ΄.Τσερεντζούλια από φέτος, που όπως είπαν «αγκαλιάζουν» τις προτάσεις του Συλλόγου και στέκονται αρωγοί στις προσπάθειές του. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στους χορηγούς του αγώνα αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Ξενοδόχων της περιοχής  για τη φιλοξενία αθλητών αλλά και την προσφορά δώρων που θα συνοδεύουν τα έπαθλα.

Μιλώντας επιμέρους για την διεξαγωγή του 12ου Ημιμαραθωνίου οι εκπρόσωποι του Αθηνόδωρου σημείωσαν ότι φέτος οι συμμετοχές «έκλεισαν» στους 600 αθλητές για τον Ημιμαραθώνιο και επίσης 600 αθλητές στον αγώνα 5 χλμ. προκειμένου «χωρίς να χαλάσουμε την εικόνα των αγώνων να αυξήσουμε όγκο συμμετεχόντων γιατί όσο αυξάνεται ο όγκος των συμμετοχών δυσκολεύει και αλλοιώνεται ο αγώνας» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Παράλληλα κάλεσαν τους πολίτες της Αιγιάλειας και φέτος να παραστούν στο χώρο εκκίνησης –τερματισμού αλλά και κατά τη διαδρομή να εμψυχώσουν τους συμμετέχοντες.

*Ταυτόχρονα με την Ημιμαραθώνιο διεξάγονται οι παράλληλοι  αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

Ημερομηνία Αγώνων: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

_Περιγραφή διαδρομής Ημιμαραθωνίου: Η καθιερωμένη και πιστοποιημένη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, (εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου)  και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Μόνο για τον 12ο Ημιμαραθώνιο και επειδή εκτελούνται έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, η διαδρομή θα αλλάξει ως προς το πρώτο μισό μέρος. Έτσι η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από τον χώρο της παραλίας του Αιγίου μέχρι την Τέμενη και επιστροφή. Μετά την αναστροφή   με κατεύθυνση προς στην  παραλία  του Αιγίου, οι δρομείς θα τερματίσουν  πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, εκεί όπου βρίσκονται οι 12 Βρύσες και  ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία.

_Η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10.45 π.μ. από τον χώρο της παραλίας του Αιγίου. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή. Μετά την αναστροφή με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν, (πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, εκεί όπου βρίσκονται οι 12 Βρύσες και  ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία).

_Περιγραφή διαδρομής 1,5χλμ : Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ.  είναι επίσης  εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί στις 09:45 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr