background img
banner
banner

Φόρτωναν τα σίδερα κλειστής επιχείρησης και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Στόχος ρομά έγινε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, η πάλαι ποτέ ισχυρή επιχείρηση του Αιγίου «Προμηθέας», καθώς οι επί σειρά ετών κλειστές εγκαταστάσεις της στην ανατολική είσοδο της πόλης, παραβιάστηκαν και αφαιρέθηκε μεγάλος όγκος σίδερων. Ωστόσο το μεγάλο όχημα στο οποίο φόρτωναν τα υλικά ήταν ορατό όπως και η πράξη τους, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και από την Ασφάλεια Αιγίου συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ενώ κατασχέθηκαν και τα είδη που αφαίρεσαν.

Σημειώνεται ότι το όχημα ανήκει στον έναν εκ των δραστών ο οποίος διαθέτει επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στην Ελίκη. Οι τέσσερις ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι διαθέτουν τη σχετική άδεια από τους ιδιοκτήτες της πρώην επιχείρησης προκειμένου να «σηκώσουν» τα υλικά, ωστόσο είναι γνωστό ότι μετά το κλείσιμό της, τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν κατασχεθεί από τραπεζικό οργανισμό.

Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι το ίδιο βράδυ με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση παραμένει σε φάση διερεύνησης ούτως ώστε να διαλευκανθεί τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς όσο και το εάν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζονται οι δράστες. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο εκτέλεσης της κλοπής. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι τέσσερις έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παραβατικές συμπεριφορές.

Προβληματίζει η παραβατικότητα ανηλίκων- Διοργάνωση ημερίδας

Το ζήτημα της εμπλοκής ανηλίκων με αξιόποινες πράξεις και έντονη παραβατική συμπεριφορά, απασχολεί έντονα τις αρχές και θα πρέπει να προβληματίσει και την τοπική κοινωνία. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, Ασφάλεια Αιγίου, αντιδημαρχία Παιδείας και Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, προσανατολίζονται σε διοργάνωση ημερίδας με θέμα την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Τους άφησαν ελεύθερους για να ρημάξουν κι άλλες περιουσίες…

    Ακατανόητα πράγματα 04/02/2024 18:28

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr