background img
banner
banner

Έκοψε πίτα η «οικογένεια» του Δήμου Αιγιαλείας

ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Με ευχές για μία αγαστή συνεργασία και την καλή διάθεση όλων για να επιτευχθούν οι στόχοι για το καλό του δήμου και των δημοτών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αιγιαλείας, στον χώρο του δημοτικού κινηματοθεάτρου «Απόλλων». Αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι από όλες τις υπηρεσίες και επιχειρήσεις του δήμου έδωσαν το «παρών», με τον δήμαρχο να τους καλεί να κάνουν μία αυτοκριτική και να θέσουν προσωπικούς στόχους για το κοινό καλό, δίνοντας ταυτόχρονα και δώρα- άδειες στους τυχερούς που αναδείχθηκαν μέσω κλήρωσης.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος συνεπικουρούμενος από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιο Λιακόπουλο. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι του δήμου Αιγιαλείας, καλώντας τους να συνεχίσουν με αγάπη και ενδιαφέρον για τη δουλειά τους και τον τόπο μας, να στηρίζουν τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή έτσι ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι που έχουν θέσει.

Ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου για σύμπνοια, αλληλεγγύη και αγάπη

Ο Μητροπολίτης τούς προέτρεψε να έχουν σύμπνοια και αλληλεγγύη μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτά που ο δήμαρχος έχει προγραμματίσει αλλά να υλοποιήσουν ξεχωριστά οι εργαζόμενοι τους προσωπικούς τους στόχους. ΄΄Όλοι μαζί να εργάζεστε για τον Δήμο σαν μία μεγάλη οικογένεια, με αγάπη σε αυτό που κάνετε και με προσήλωση. Μόνο έτσι θα δούμε να βελτιώνεται η περιοχή μας και να επιλύονται τα προβλήματα. Ως παράδειγμα ανέφερε ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες στην Ιερά Μητρόπολη όπου δύο άνθρωποι που είχαν διχαστεί και υπήρχε κακία μεταξύ τους με εκατέρωθεν κατηγορίες, συμφιλιώθηκαν χάρη στη δική του προτροπή και τα λόγια αγάπης που τους μετέφερε. ΄΄Όταν σε οποιαδήποτε υπηρεσία υπάρχει η καλή διάθεση και ο Χριστός μέσα στον καθένα, τότε όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Για να μπορέσουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια θα πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα τον Χριστό μας που με την Ανάστασή του έσπασε το τείχος που υπήρχε μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων και βέβαια το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπισε ήταν η κακία των ανθρώπων με την αγάπη σπάει τα εμπόδια. Έτσι μας καλεί όλους μας να αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, με αγάπη. Χρόνια πολλά, με δύναμη, την ευλογία του Θεού, της Παναγίας Τρυπητής να πηγαίνετε μπροστά διότι αν δεν υπήρχατε εσείς τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτελεστεί στον Δήμο μας΄΄, ανέφερε ακόμη ο τοπικός Ποιμενάρχης.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά και είναι μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα»

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που πολλές φορές προκύπτουν, τα οποία, όπως είπε, συνήθως έχουν δύο άξονες. ΄΄Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες όλοι δουλεύουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντεπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες και ο άλλος είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας με βάση τον οποίο καθοδηγούνται τα πράγματα. Τις ιστορίες της χαράσσουν οι σκοποί αλλά κυρίως στον ρου της ιστορίας, τη σφραγίδα, την βάζουν οι άνθρωποι΄΄, τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να κάνει την δική του ανασκόπηση, να αναμετρηθεί μόνος του με τον εαυτό του, ούτως ώστε και να νιώθει ηθικά καλά αλλά και να έχει τη χαρά της δημιουργίας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας να πετυχαίνουμε τον στόχο μας για την δική μας ικανοποίηση αλλά και γιατί έχουμε ιερό καθήκον απέναντι σε αυτούς που μας έχουν βάλει σε μία θέση να κάνουμε αυτό λειτούργημα. Είναι πολύ μεγάλη και η ευθύνη που έχουμε αφού λαμβάνουμε αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε φτάσει με ευθύνη της δικής μου γενιάς να μην έχουμε τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου, εδώ και οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να παραμείνουν οι νέοι στην Αιγιάλεια΄΄.

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά και στα όσα έχει «χτίσει» αλλά και συνεχίζει να δημιουργεί η δημοτική αρχή, μιλώντας για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων καθώς και για τα υπόλοιπα δύο εργοστάσια που δρομολογεί, λέγοντας προς τους δημοτικούς υπαλλήλους: ΄΄Θέλω να είσαστε υπερήφανοι γιατί συμβάλετε όλοι στο μετρό του δυνατού. Σκεφτείτε ότι στα τόσα χρόνια είχε γίνει ένα μόνο εργοστάσιο στο Αίγιο, ο βιολογικός καθαρισμός, ενώ σήμερα με τη δική σας συμπαράσταση εγκαινιάσαμε την εγκατάσταση του εργολάβου για το εργοστάσιο των βιοαποβλήτων και προχωράμε΄΄.

Καταλήγοντας, ο κ. Καλογερόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Βλέπω μπροστά μου τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχουμε μία καλή συνεργασία. Εμείς από την πλευρά μας σαν δημοτική αρχή και από την πλευρά σας οι εργαζόμενοι, μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλή και αποτελεσματική συνεργασία γιατί έχουμε έναν κοινό σκοπό και έχουμε ένα θετικό πια. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία, εξαιρετική συγκυρία να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα υπάρχει΄΄.

Γεν. Γραμματέας του δήμου Κ. Σπηλιωτόπουλος: «Στόχος η βελτίωση λειτουργίας του μηχανισμού του δήμου»

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Κώστας Σπηλιωτόπουλος, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: ΄΄Επειδή προέρχομαι από τη διοίκηση, η λογική με την οποία προσεγγίζουμε τα πράγματα, είναι η συνεργασία και βέβαια για να είναι αποδοτική συ συνεργασία, απαιτεί καλή πρόθεση και καλή διάθεση και από τα δύο μέρη. Από τη δική μου την πλευρά είναι δεδομένο ότι υπάρχει καλή διάθεση και θέλω να με δείτε πιο πολύ ως βοηθό σας σε ό,τι κάνετε πάρα ως κάποιον που είναι λίγο πιο ψηλά στην ιεραρχία. Αν το δούμε έτσι κι αν προσπαθήσουμε όλοι, κάτι θα καταφέρουμε. Ο στόχος που εγώ τουλάχιστον έχω βάλει είναι να βελτιωθεί η λειτουργία του μηχανισμού του Δήμου. Έστω και για λίγο αν το έχω καταφέρει όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα θεωρήσω τον εαυτό μου επιτυχημένο. Καλή χρονιά σε όλους και καλή συνεργασία.

Μ. Σταυροπούλου: «Να… κοντύνουμε τις αποστάσεις»

Μία χρονιά γεμάτη υγεία κι ευτυχία ευχήθηκε η αντιδήμαρχος Διοίκησης Μαρία Σταυροπούλου. Μιλώντας για τις σχέσεις με τους εργαζόμενους και τους στόχους της δημοτικής αρχής, τόνισε ότι ΄΄πρέπει να κοντύνουμε τις αποστάσεις, να είμαστε κοντά για να μπορούμε να είμαστε όλοι καλύτερα. Είναι η βάση για να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να το επιτύχουμε και όλοι πρέπει να τρέξουμε αυτόν τον στόχο. Να έχουμε υγεία και να επιδιώξουμε οι στόχοι μας να γίνουν πραγματικότητα και να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον΄΄.

Οι ευχές των εκπροσώπων των εργαζόμενων και το αίτημα για προσλήψεις

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων του Δήμου Μαρία Κοντεσοπούλου ευχήθηκε στα μέλη της δημοτικής αρχής να είναι πάντα άξια και να έχουν μία καλή συνεργασία με το προσωπικό του δήμου. Στους εργαζόμενους ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη και να έχουν εργασιακή ηρεμία και συνεργασία με την δημοτική αρχή. Τόνισε ακόμη απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο ότι ΄΄είναι αναγκαίο να στελεχωθούν υπηρεσίες του δήμου με προσωπικό, διότι οι υπάλληλοι μέσα έξω καταπονούνται΄΄.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Αιγιαλείας Ανδρέας Τριανταφύλλης ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία σε όλους και τόνισε: ΄΄Θέλω να διαβεβαιώσω τη δημοτική αρχή ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη των στόχων της οι οποίοι είναι και στόχοι για το καλό της πόλης και όλων μας, ελπίζοντας και περιμένοντας από τη δημοτική αρχή ίση μεταχείριση, δικαιοσύνη για να έχουμε μία καλή συνέχεια΄΄.

Εκ μέρους του Σωματείου Καθαριστών Καθαριστριών Δήμου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η πρόεδρος Σταυρούλα Πιερράτου ευχήθηκε υγεία, ευτυχία, αγάπη, συνεργασία ΄΄για να επιτύχουμε τους στόχους μας και δύναμη΄΄, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των ονομάτων των εργαζομένων προκειμένου να δοθούν τα τρία δώρα που αποφάσισε ο δήμαρχος. Ο πρώτος τυχερός κέρδισε τρεις μέρες άδεια, ο δεύτερος τυχερός κέρδισε δύο μέρες άδεια και ο τρίτος που κληρώθηκε μία ημέρα άδεια…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr