background img
banner
banner

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ»: Ξεκίνησε δυνατά το 30ό έτος λειτουργίας

Στο τριακοστό έτος της λειτουργίας του έχει εισέλθει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος», πραγματοποιώντας πλούσιες εκδηλώσεις και προγραμματίζοντας ακόμη περισσότερες για τη συνέχεια, με αποκορύφωμα το καλοκαίρι, το καθιερωμένο Φεστιβάλ Σταφίδας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής δράσεις: Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του χωριού Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Στον εν λόγω Εσπερινό, τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, οι Ιερείς π. Χαράλαμπος Γκίκας Ενορίας Αγίου Γρηγορίου, π. Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Πανοράματος και π. Νικόλαος Μήλας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατρών.
Τους χορούς των Ιεροψαλτών διεύθυναν οι Ιεροψάλτες Αθανασόπουλος Ιωάννης και Μελισσουργός Βασίλειος.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μετά το πέρας του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Γρηγορίου, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «ο Άγιος Γρηγόριος» πραγματοποίησε με επιτυχία την κοπή της πρωτοχρονιάτικης οίτας του. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το σύνολο του κοινού που παρευρέθηκε στον Εσπερινού της εορτής του Αγίου Γρηγορίου.
Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλή επιτυχία στις δραστηριότητες του Συλλόγου, με τους ιερείς π. Χαράλαμπο Γκίκα, π. Κωνσταντίνο Αβραμόπουλο και π. Νικόλαο Μήλα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε υγεία και επίτευξη των προσδοκιών στο έτος 2024. Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις πολλές και επιτυχημένες δραστηριότητες του Συλλόγου στο έτος 2023 και στις εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο Σύλλογος στο Νέο Έτος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Ραμπαβίλας Θεοφάνης, ο Χρήστος Δημόπουλος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας του χωριού Γρηγόρης, το σύνολο του κοινού που παρευρέθηκε στον Εσπερινό του Αγίου Γρηγορίου.

Χαιρετισμούς σε όλους έστειλαν ο Βουλευτής Τσιρώνης Σπυρίδων, οι Αντιπεριφερειάρχες Αντωνόπουλος Παναγιώτης και Παπαδόπουλος Παναγιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργακοπούλου Μπάστα Δήμητρα, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Καλογερόπουλος Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Καραΐσκος Νικόλαος και Σταυροπούλου Μαρία, ο Γεωργόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος Φιλολόγων Αιγιαλείας.

Η τυχερή της βασιλόπιτας, που ήταν η Αθανασοπούλου Αθανασία του Χρήστου που κέρδισε ένα ρολόι γραφείου.

Τίμησε τον προστάτη του χωριού

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίο το πρωί, εορτή του Αγίου Γρηγορίου, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του χωριού, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, με ιδιαίτερη έμφαση στον βίο του Αγίου Γρηγορίου. Συμμετείχαν επίσης οι ιερείς: π. Χαράλαμπος Γκίκας, π. Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος. Τους χορούς των Ιεροψαλτών διεύθυναν οι Ιεροψάλτες Αθανασόπουλος Ιωάννης και Μελισσουργός Βασίλειος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σύλλογός του χωριού πραγματοποίησε, όπως κάθε χρόνο, αρτοκλασία. Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας Αγγελόπουλος Γεώργιος και Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ο Χρήστος Δημόπουλος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γρηγόρης, οι κάτοικοι του χωριού, και πολλοί άλλοι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Χαράλαμπος Γκίκας ευχαρίστησε για την παρουσία και συμμετοχή τους στον εορτασμό του Πολιούχου, τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μυλωνά, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τους προσκυνητές.

Ακόμη ο Σύλλογος κάνει γνωστά τα εξής: 1) τη Δευτέρα 25 Μαρτίου θα συμμετάσχει στον εορτασμό του χωριού για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 2) σχεδιάζει τις εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2024. Η Κεντρική Εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας προγραμματίζεται για το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 με μουσική από ορχήστρα με την συμμέτοχη του δημοφιλή τραγουδιστή Αλέκου Ζαζόπουλου, με εκθέσεις, απονομές, κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr