background img
banner
banner

Με τεράστια προσέλευση, κέφι και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σταφίδα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ 23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙ!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Ιουλίου, η Κεντρική Εκδήλωση (γιορτή σταφίδας) του φετινού 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2018 στην κατάμεστη πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας, αλλά και ακόμη πιο πέρα, σε χώρους πιο μακρινούς από την πλατεία αφού δεν χωρούσαν όλοι εκεί!

Η φετινή εκδήλωση που διοργάνωσε για 23η συνεχή χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γρηγόριος» Γρηγόρι Αιγίου και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε απήχηση και συμμετοχές και από άλλες σταφιδοπαραγωγικές περιοχές όπως Κορινθία, Ηλεία, Μεσσηνία. Μεγάλη προσέλευση, μεγάλη συμμετοχή, επισκέπτες-παραγωγοί και από μακρινά μέρη π.χ. Μεσσήνη Καλαμάτας, ξένοι επισκέπτες από την Ιταλία, πλούσιο γλέντι, απονομές, ψυχαγωγία.

Αναμνηστικές πλακέτες

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Σύλλογος απένειμε σε διάφορα άτομα αναμνηστικές πλακέτες για τηνυποστήριξήτους στο έργο της περιτείχισης (με πέτρινο τοίχο) του αύλειου χώρου στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής του χωριού: Αποστολόπουλο Σταύρο του Γεωργίου Πολιτικό Μηχανικό από το γειτονικό χωριό Τούμπα Αιγιαλείαςγια την αφιλοκερδήεπιστημονική και τεχνική του υποστήριξη, Μιχαλόπουλο Δημήτριο του Ιωάννου, Μιχαλόπουλο Κωνσταντίνο του Δημητρίου και Μιχαλόπουλο Παναγιώτη του Παύλου για την σημαντική οικονομική ενίσχυσή τους για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο φετινό Φεστιβάλ Σταφίδας είναι ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά, εκτός από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών που συμμετέχει κάθε χρόνο, και άλλες πέντε εταιρείες. Οι παρόντες στην εκδήλωση εξαγωγείς έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Κορινθιακή σταφίδα ποιότητα Βοστίτσα. Διαβάστηκε επιστολή του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Ελληνικές Σταφίδες Α.Ε. Παναγιώτη Παπαβασιλείου. Επίσης, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, αναφέρθηκε ότι τα παλαιότερα χρόνια που η παραγωγή της σταφίδας ήταν πολύ μεγαλύτερη, το κράτος κάθε χρόνο αρκετά πριν τον τρύγο, όριζε και ανακοίνωνε την «τιμή ασφαλείας» για τη σταφίδα, ενώ λειτουργούσε και ο Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός (ΑΣΟ).

Ο Γραμματέας του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Κωνσταντίνος Γιάχος ενημέρωσε σχετικά και δήλωσε ότι ελπίζει σε καλύτερες τιμές, λόγω μεγάλης ζήτησης της σταφίδας και μειωμένη παραγωγής φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών. Στη συνέχεια των χαιρετισμών η Ρογκάλα Μέλπω, Πρόεδρος Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου,διάβασε από μικροφώνου ποίημά της για τον τρύγο,από τα παλιά χρόνια, στα χωριά Μερτίδι, Λάκκα, Τούμπα, Γρηγόρι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν από βιντεοπροβολές η διατροφική αξία, οι θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Κορινθιακής σταφίδας,οι χορηγοί, οι χορηγοί επικοινωνίας και το ιστορικό του Συλλόγου Γρηγόρι.

Το λεύκωμα σε όλους τους χορηγούς

Σε όλους στους χορηγούς που παρευρέθηκαν, ο Σύλλογος απένειμε για τη συμμετοχή τους στην Κεντρική Εκδήλωση του 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας, το φωτογραφικό λεύκωμα [Μαύρη σταφίδα ο «φρουτένιος χρυσός» της Αιγιάλειας], έκδοσης του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι. Στο κο Σπηλιωτόπουλο Γεώργιο από την εταιρεία Ελληνικές Σταφίδες Α.Ε. απένειμε αντίτυπο της ιστορικής και λαογραφικής έρευνας για την Κορινθιακή σταφίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, στην οποία έχει συμπεριληφθεί και το λινό του πατέρα του στη θέση Λακατίσερι της περιοχής Γρηγόρι.

Ακολούθησε δημοτικό και λαϊκό γλέντι με χορό για όλους με μια πίστα διαρκώς και ασφυκτικά γεμάτη με πολύ νεολαία, το όποιο γλέντι διήρκησε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί, με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της. Συμμετείχαν μαζί της οι μουσικοί και οι τραγουδιστές: Μπέκος Βαλάντης κλαρίνο, Δημήτριος Σακκαλής τραγούδι, Ιωάννα Πλώτα τραγούδι, Στέφανος Μικρώνης τραγούδι, όπου διατηρεί και ιδιαίτερη σχέση και φιλίες με το χωριό, Στέλιος Σαλής κιθάρα, Παντελής Πετρονικολός μπάσο, Σπυρίδων Κώττης πλήκτρα, Ζαχαριάς Ευάγγελος σάζι, Χρήστος Μέτος, τύμπανα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στο αξιόλογο πολιτιστικό και φιλοπροοδευτικό έργο του Συλλόγου Γρηγόρι, ευχήθηκαν καλό τρύγο, καλή σοδειά με καλή ποιότητα, καλή τιμή στην πώλησητης  σταφίδας, ώστε να παραμείνει ο νέος αγροτικός πληθυσμός στις περιοχές και να αυξάνεται η ετήσια παραγωγή αυτού του πολύ σημαντικού προϊόντος.

Έντυπο πρόγραμμα και συσκευασμένη σταφίδα

Ο Σύλλογος για πρώτη φορά φέτος εξέδωσε 20σέλιδο έντυπο πρόγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της σταφίδας, οι χορηγοί και οι χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ Σταφίδαςκαθώς και ένα σύντομο ιστορικό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Γρηγόρι «Ο Άγιος Γρηγόριος» προσέφερε στους επισκέπτες συσκευασμένη σταφίδα προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε. και συσκευασμένη σταφίδα προσφορά των εταιρειών Αγροεφόδια Στούμπος Α.Ε. και Αφοί Δ. Κοροντζή Ι.Κ.Ε.

Ποιοι παρέστησαν

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους: πατήρ Χαράλαμπος Γκίκας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι Αιγίου, πατήρ Νικόλαος Κίτσος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δημητρόπουλο Αιγίου, Χρυσανθόπουλος Ανδρέας Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γρηγόρι, Δημόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρηγόρι, Ροδόπουλος Βασίλειος Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας, Αγγελόπουλος Αργύριος Διευθυντής Διεύθυνσης Υγιεινής Νομού Αχαΐας, Τζιλιλής Ανδρέας καθηγητής Πανεπιστημίου πολιτευτής, Γούτος Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας, από την εταιρεία Ελληνικές Σταφίδες Α.Ε. ο Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο Σπηλιωτόπουλος Γεώργιος, η Γεωπόνος Μαργαρίτα Δήμα και ο Κωνσταντίνος Σκανδάμης, από την εταιρεία Fertichemο Στούμπος Χαράλαμπος,από την εταιρεία Αφοί Δ. Κοροντζή Ι.Κ.Ε. η Χαρά Κοροντζή, Θεόδωρος Μιχαλόπουλος πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, Βάνα Μπεντεβή Πρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας, Μέλπω Ρογκάλα Πρόεδρος Μουσείου ιστορίας και λαογραφίας Λόγγου, Κων/νος Βούλγαρης Πρώην Αντιδήμαρχος Συμπολιτείας, Ανδρικόπουλος Δημήτριος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιάχος Γραμματέας Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Κωνσταντίνος Δαράτος πρόεδρος ομάδας «Αέρας», Παλαιολογόπουλος Γεώργιος Αγρονόμος Αιγιάλειας, και επιπλέον από τους επιχειρηματίες χορηγούςτου Φεστιβάλ Σταφίδας Λαμπρόπουλος Παναγιώτης και Σωτηρόπουλος Νικόλαος, οικάτοικοι του χωριού και πάρα πολλοί επισκέπτες.

Ευχαριστίες προέδρου και Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Φαρμακόπουλος Γρηγόριος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά, για την εξαιρετική και τόσο αποτελεσματική συνεργασία, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Νικολόπουλο Γρηγόριο αντιπρόεδρο, Μιχαλόπουλο Σταύρο Γεν. Γραμματέα, Μοιραλιώτη Δημήτριο Ταμία και τα μέλη: Μοιραλιώτη Χρήστο, Λαΐνη Παντελή και Φαρμακόπουλο Γεώργιο, όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμότατο π. Χαράλαμπο Γκίκα, Δημητρίου Τηλέκλητο, Χρυσανθόπουλο Κων/νο, Παπαγιαννακόπουλο Σπύρο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσανθόπουλο Ανδρέα.καθώς καιτα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εκδήλωσης: Δημόπουλο Χρήστο, Μιχαλόπουλο Γ. Παύλο, Φώτιο Λ. Ευθύμιου, Κων/νοΛαΐνη, Αντωνία Λαΐνη. Εύχεται δε οι λαμπρές ημέρες πολιτισμού να συνεχίσουν στο Γρηγόρι Αιγίου στο διηνεκές, με την υποστήριξη όλων, για την περεταίρω ανάδειξη αυτού του τόσο σημαντικού προϊόντος της σταφίδας, την προβολή της περιοχής μας και την πολιτιστική της ανάπτυξη, καθώς και για την ψυχαγωγία και ευχαρίστηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγιαλείας «O Άγιος Γρηγόριος» ευχαριστεί με τη σειρά του, όλους όσους συμμετείχαν και όσους παρευρέθηκαν που ο καθένας με τον τρόπο του στήριξε την Κεντρική Εκδήλωση του φετινού πολύ επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία, 23ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2018.

Ειδικά ευχαριστεί τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Την Π.Ε.Σ. και τιςεταιρείες Αγροεφόδια Στούμπος Α.Ε. και Αφοί Δ. Κοροντζή Ι.Κ.Ε.για την προσφορά συσκευασμένης σταφίδας, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή των εκδηλώσεων, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου, το κοινό που περιέβαλε με ενδιαφέρον και αγάπη την εκδήλωση. Ευχαριστεί επίσης για την υποστήριξη στην οργάνωση της εκδήλωσης τους: Λαΐνη Ιωάννη του Λεωνίδα, Χρυσανθόπουλο Ιωάννη του Μιχαήλ, Μιχαλόπουλο Μιχαήλ του Στεφάνου, Λαΐνη Αθανάσιο του Παντελή.

Σκέψεις για έκδοση βιβλίου με συνταγές!

Όπως δήλωσαν από το Δ.Σ, επιδίωξη του Συλλόγου είναι η συγκέντρωση συνταγών για γλυκά και φαγητά με συστατικό τη σταφίδα, με σκοπό μελλοντική έκδοση από το Σύλλογο. Για το λόγο αυτό θα δέχεται σχετικές συνταγές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση facebook.com/fsgrigori, πληροφορίες στο τηλέφωνο 261043126. Διατυπώθηκε η άποψη ότι στο Φεστιβάλ Σταφίδας κάθε χρόνο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς να παρευρίσκονται, να ενημερώνουν επίσημα τους παραγωγούς για την πορεία του προϊόντος, την τιμή και τις προοπτικές του. Καθώς επίσης να υπάρχει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τους τρόπους καλλιέργειας ώστε να υπάρχει η καλύτερη ποιότητα και αυξημένη παραγωγή για τοσυμφέρον των σταφιδοκαλλιεργητών.

Σχετικά με την οργάνωσης της εκδήλωσης φέτος, είδαμε με χαρά και καινούρια στοιχεία: οργανωμένο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε μια επίπεδη έκταση 2,5 στρεμμάτων και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χώρο, φωτιζόμενο, φυλασσόμενο. Υποδοχή με κέρασμα σταφίδας, χαμόγελα, οργανωμένο γλέντι

Οι τυχεροί της λαχειοφόρου

Οι αριθμοί που κερδίζουν στη λαχειοφόρο αγορά του 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας, είναι: 1278, 1201, 1291, 1292, 55, 907, 863, 1344, 625, 755, 311, 310, 1227, 1225, 306, 1036, 842, 343, 1368, 815, 1313, 290, 1308, 1037, 1309, 719, 1224, 717, 1222, 227, 1314, 1311, 864, 1015, 654, 1021, 201, 630, 202, 624, 216, 203, 206. τηλ. επικοινωνίας για την παραλαβή των δώρων: 2691061469, υπεύθυνος: κ. Νικολόπουλος Γρηγόριος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr