background img
banner
banner

Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου τραγούδησαν και χόρεψαν τη θάλασσα!

ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πλεούμενο που μας οδήγησε στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με το γλυκό θαλασσινό αεράκι, με χρώματα, μουσικές και χορούς Ελλάδας, έγινε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, που χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό που κατέκλυσε τον «Απόλλωνα» το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου, παρακολουθώντας τη μουσικοθεατρική – χορευτική παράσταση «Μες στου Αιγαίου». Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη θάλασσα και τους ανθρώπους της, με τη συμμετοχή του Χορευτικού και του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η μουσικός του σχολείου που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της γιορτής, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, αναφέρει: ΄΄Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά από δουλειά τεσσάρων μηνών, το αποτέλεσμα μας αντάμειψε! Η άψογη συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας ήταν η συνταγή της επιτυχίας.

Η παράσταση βασίστηκε στο θεατρικό έργο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου «Θάλασσα τραγουδισμένη». Τα τραγούδια συνόδεψε το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου υπό τη διεύθυνση του Σάκη Παπαδημητρίου. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι εξαίσιες φωνές του Κώστα Αγγελακόπουλου και της Μαρίας Λαμπροπούλου. Τους χορούς δίδαξαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τότα Σταθούλια και Αντώνης Γκολόης. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η θεατρολόγος Ιωάννα Στεφανάτου. Στο ταξίδι μέσα στα νερά του Αιγαίου συμμετείχε και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου που απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο δυο χορούς.

Το καλύτερο επισφράγισμα της εκδήλωσης ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα από τους γονείς και φίλους που κατέκλεισαν τον «Απόλλωνα»!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr