background img
banner
banner

Πλούσιο θέαμα στη 12η «SEAJETS Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας» που διοργάνωσε η ΑΛΜΑ Αιγίου

ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 28 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η “SEAJETS Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας”, πρώτος αγώνας για το Κύπελλο Αναβάσεων Πελοποννήσου, με την ΑΛΜΑ Αιγίου να αναλαμβάνει για πρώτη φορά την διοργάνωση της συγκεκριμένης ανάβασης, αφού μέχρι και πέρυσι τη διοργάνωση είχε το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου έγιναν τα δοκιμαστικά και την Κυριακή 10 Μαρτίου διεξήχθη ο αγώνας, με τη συμμετοχή 28 οδηγών. Ο αγώνας κύλισε ομαλά και οι αρκετοί θεατές, ευχαριστήθηκαν ένα όμορφο θέαμα.

Στην CAT 2 ο Βασίλης Ντέρμας δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και να πάρει την νίκη με το Opel Ascona του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λαζανάς Ηλίας και τρίτος ήταν ο Αθανάσιος Κουρνιάτης FORD ESCORT ΜΚ2.

Στην CAT 3 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυγερόπουλος Χρήστος με Citroen Saxo κάνοντας μάλιστα και το πιο γρήγορο πέρασμα της ημέρας. Δεύτερος τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής αναβάσεων της Ομάδας Ε έως 2 λίτρα Σταύρος Χατούπης με Opel Corsa B. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Διονύσης Καλούδης με Peugeot 205.

Nικητής για την κατηγορία CAT 4 ήταν ο Γιώργος Μπάσδελης με Nissan Micra K11 Kit Car, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση και στα δύο σκέλη. Πίσω του και για την δεύτερη θέση της κατηγορίας μετά από μάχη τερμάτισε ο Ανδρέας Λυκοθανάσης, μόλις 0,27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον τρίτο Παναγιώτη Δεκή. Και οι δύο οδηγούσαν Peugeot 106 S16.

Για την FST2 νικητής αναδείχθηκε ο Ντίνος Ζυγογιάννης με Skoda Fabia του, δεύτερος τερμάτισε ο Ντελίκος Ιωάννης με Mitsubishi Colt, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γεωργιάδης Νίκος με Audi TT.

Στην CAT 1 εκκίνησαν δύο οδηγοί τερματίζοντας στην πρώτη θέση ο Κάνσος Πάτροκλος με Volkswagen Golf MK2, αφού ο Χαρμαντάς Σπύρος εγκατέλειψε από βλάβη το Σάββατο.

Στη Formula Saloon A2L o Κανέλλος έκανε εκπληκτικούς χρόνους το διήμερο. Στην κατηγορία FST αν και χωρίς ανταγωνισμό ο Αργύρης Τσούλος κυνήγησε την απόλυτη επίδοση της ημέρας.

Η απονομή των νικητών πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του αγώνα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Λαμπίνου, ξεκινώντας με την τιμητική βράβευση του πρώην Δημάρχου Αιγείρας Δημήτρη Μυλωνά, όπου έχει προσφέρει τα μέγιστα για την ύπαρξη μέχρι και φέτος της Ανάβασης Αρχαίας Αιγείρας. Την βράβευση την έκανε εκπρόσωπος της ΦΙΛΜΠΑ.

Η ΑΛΜΑ Αιγίου δίνει ραντεβού για τον επόμενο αγώνα τον Μάιο το Ράλλυ Sprint Αιγίου, γεμάτη με ενθουσιασμό και όρεξη για προσφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr