background img
banner
banner

Στην τελική ευθεία για τις προκριματικές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τους υποψηφίους του κόμματος για την Ευρωβουλή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος παρουσιάζει και επίσημα αυτή τη Δευτέρα 8 Απριλίου στην Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας σε μια εκδήλωση κατά την οποία θα ανακηρυχθούν τα μέλη του Συντονιστικού και της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και τα Συντονιστικά των Ομάδων Μελών της Αχαΐας στις οποίες περιλαμβάνονται και οι οργανώσεις Αιγίου, Διακοπτού και Ανατολικής Αιγιαλείας (Ακράτα).

Από τα 12 ονόματα που έχουν γίνει ήδη γνωστά στις οργανώσεις σε σχέση με τις προκριματικές για τη λίστα της Ευρωβουλής, ξεχωρίζει αυτό του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Το σύνολο των υποψηφίων που παρουσιάζονται αυτή τη Δευτέρα στην εκδήλωση στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος στις 7:00 μ.μ. θα «λάβει το βάπτσμα του πυρός» από τη βάση στις προκριματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 14 του μηνός, για τις 3 θέσεις του Ευρωψηφοδελτίου της Δυτικής Ελλάδας.

Οι προκριματικές είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εκλογικής διαδικασίας της Ευρωβουλής. Εκτός από τις κάλπες όπου θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας που είχαν συμμετάσχει πρόσφατα στις εκλογές για τους συνέδρους και τις νέες οργανώσεις, θα υπάρχει και η επιλογή της ψηφοφορίας μέσω του διαδικτύου. Η ηλεκτρονική διαδικασία είναι απλή με έναν «σταυρό» για τον υποψήφιο επιλογής και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr. Τα μέλη όμως που επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα πρέπει να πιστοποιηθούν έως σήμερα Παρασκευή 5 του μηνός, το αργότερο, κάνοντας την σχετική εγγραφή στην πλατφόρμα με τους ψηφιακούς εκλογικούς καταλόγους!

Για τη σχετική διαδικασία έχουν ενεργοποιηθεί τα μέλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και οι οργανώσεις. Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας πάντως κατατέθηκε αίτημα να παραταθεί η προθεσμία για την ηλεκτρονική απογραφή έως και την Κυριακή κάτι που θα εξεταστεί σήμερα.

Μήνυμα προέδρου και «μουρμούρα»

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μέλος ή φίλος του κόμματος συναποφασίζει για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο». Σε επίπεδο οργανώσεων πάντως υπάρχει αρκετή συζήτηση για τα βιογραφικά που κατατέθηκαν για τις προκριματικές της Ευρωβουλής και την ανάγκη να εμπλουτιστεί η λίστα με νέες προσωπικότητες ιδιαίτερα όσον αφορά τα ονόματα των βιογραφικών που κατατέθηκαν για το νομό Αχαΐας….

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα της εκδήλωσης αυτή τη Δευτέρα θα είναι πανηγυρικό! Μετά τις πρόσφατες εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις και το ‘θυελλώδες’ συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει αποκατασταθεί ένα κλίμα ομαλότητας. Με τις οργανώσεις να παρακολουθούν μια πρώτη ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις και να προετοιμάζονται αποκλειστικά για τη μάχη των Ευρωεκλογών.
Η λίστα θα συμπληρωθεί από τους νυν Ευρωβουλευτές και άλλες 5 προτάσεις του προέδρου ενώ όλα τα υπόλοιπά ονόματα θα προκύψουν από την κάλπη και την ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κυριακής 14 του μηνός.

Τελική σύνθεση των οργανώσεων

Το τελευταίο 48ωρο έκλεισε και το τελευταίο κεφάλαιο των πρόσφατων εκλογών για Νομαρχιακή Επιτροπή και τοπικές-θεματικές Ο.Μ. Τα μέλη της Νομαρχιακής που είχαν εκλεγεί και τις τοπικές Ο.Μ. κλήθηκαν να επιλέξουν καθώς υπάρχει πλέον ασυμβίβαστο μεταξύ της Κεντρικής Επιτροπής, της Νομαρχιακής και τον Ο.Μ. σε όλους τους δήμους της Αχαΐας.

Όπως ανακοίνωσε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγίου τα 5 μέλη του που είχαν εκλεγεί στις 5 Μαρτίου, ταυτόχρονα στην Ο.Μ. και την Νομαρχιακή (Παπαγεωργίου Δημήτριος, Μουρίκης Ιερόθεος, Χριστοπούλου Παναγιώτα, Ιατροπούλου Μαρία και Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος) επέλεξαν το κεντρικό νομαρχιακό όργανο.

Τα μέλη αυτά αναπληρώθηκαν από επιλαχόντες ενώ προχώρησε και η ανάδειξη της τελικής σύνθεσης του νέου Συντονιστικού της Ο.Μ. Αιγίου, ως εξής: Συντονιστής, Ιωαννίδης Γεώργιος, αναπλ. Συντονίστρια Αναγνωστοπούλου Καλή (Λίλυ), Ταμίας Σπυρόπουλος Αναστάσιος και μέλη Γκιώνης Ιωάννης, Γκιώνης Τριαντάφυλλος, Κρίμη Ποταμίτη Τζουζέππα, Μουρίκης Άγγελος, Μπακάλη Ελένη, Μπαλικούρα Αθανασία, Σούλη Αθηνά και Τρακαδάς Κωνσταντίνος.

«Χαρτοφυλάκια» σε Αιγιώτες

Πριν από λίγα 24ωρα ξεκίνησε και η συγκρότηση των επιτροπών ανά τομέα της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αναμένεται να επισημοποιηθεί κατά την, επικείμενη, παράλληλη εκδήλωσης παρουσίασης των νέων Συντονιστικών των Ο.Μ. και των υποψηφίων για τις προκριματικές του Ευρωψηφοδελτίου στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protionline.gr αυξημένες ευθύνες αναμένεται να ανακοινωθούν για τους Μαρία Ιατροπούλου, την αντιδήμαρχο Αιγιαλείας που αναλαμβάνει μέλος των Τομέων Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον ιδιώτη επαγγελματία Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο που αναλαμβάνει δράση στους Τομείς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αναλαμβάνει δράση στον Τομέα Περιβάλλοντος. Η τελική σύνθεση των επιτροπών ανά τομέα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr