background img
banner
banner

Αγγελικές μελωδίες στη μουσική εκδήλωση προς τιμήν της Παναγίας Τρυπητής

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Παναγίας Τρυπητής, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τη χορωδία Ηχοχρωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η εκδήλωση αυτή έγινε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Αιγιαλείας και ήταν αφιερωμένη αφενός στην Πολιούχο του Αιγίου και αφετέρου στον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, ο οποίος μερίμνησε και με κοπιώδεις αγώνες υλοποίησε το όραμά του για την ανακαίνιση του Ιερού Προσκυνήματος.

Οι μελωδικές φωνές των χορωδών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού και φιλολόγου Σμαρούλας Νάκη, και η μουσική πανδαισία των μουσικών οργάνων σαγήνευσαν τους ακροατές, αποδίδοντας ύμνους αφιερωμένους στην Παναγία Τρυπητή και αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους ακροατές. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Αρχοντούλα Ρέλλα, φιλόλογος και συνεργάτιδα της Ι. Μητροπόλεως.

Παρουσίαση του λευκώματος και παράδοση από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο στον Γέροντα Αμβρόσιο

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στο τέλος της εκδηλώσεως, ευχαρίστησε την κ. Νάκη, τα μέλη της χορωδίας και τους μουσικούς για την άρτια και άψογη απόδοση των ύμνων, όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωσή της, καθώς και την Αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Αγγελοπούλου. Στη συνέχεια παρουσίασε επίσημα το νέο εικονογραφημένο λεύκωμα για την Παναγία την Τρυπητή, το οποίο επέδωσε τιμητικά στον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο για την ποιμαντική του μέριμνα και την τελική υλοποίηση της ανακαινίσεως του Ιερού Προσκυνήματος.

Κορύφωση εκδηλώσεων με την Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών την Κυριακή

Την Κυριακή 12 Μαΐου, οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Παναγία Τρυπητή, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συγχοροστατούντων του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου. Στην προσλαλιά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ιερότητα και τη σπουδαιότητα του προσώπου της Παναγίας ως μητέρας του κόσμου. Προέτρεψε τους πιστούς να προσέρχονται στην Αγία Εκκλησία κλείνοντας την ακοή τους στις σειρήνες αποϊεροποιήσεως της Πατρίδας, ενώ σημαντική ήταν η επισήμανσή του για την διαφύλαξη του θεσμού της παραδοσιακής αγίας οικογένειας, την οποία πρέπει να προστατεύουμε από την επιχειρούμενη αποδόμησή της στην εποχή μας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες και λάμπρυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό, στους Τελετάρχες της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Χρήστο Τσάκαλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και π. Βασίλειο Πετρόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Βοστίτσης. Στους Ιερείς του Ιερού Προσκυνήματος, Αρχιμανδρίτη π. Αλέξανδρο Λουκάτο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γρηγόριο Μαμαλή και Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Ρωμάνο, στους Ιερείς που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες και στους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους.

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, την Αντιδήμαρχο  Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας Μαρία Αγγελοπούλου και όλους τους Αντιδημάρχους και τους συνεργάτες τους, που μερίμνησαν για την άψογη διοργάνωση της εορτής.

Τέλος, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες στους Καθηγητές Φώτιο Θεοδωρακόπουλο και Σπυρίδωνα Οικονομόπουλο και όλους τους Ιεροψάλτες, που απέδωσαν κατανυκτικά τους εκκλησιαστικούς ύμνους, στις κυρίες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως, και γενικότερα προς όλους τους επώνυμους, αλλά και αφανείς εργάτες, που εκδαπανήθηκαν για τον καλλωπισμό και την ευταξία του Ιερού Προσκυνήματος.

Ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να τους σκέπει και διά πρεσβειών Της ο Κύριος να χαρίζει σε όλους υγεία, χαρά και ειρήνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr