background img
banner
banner

Αλλαγές στη διαδρομή του 4ου Brevet Αιγίου “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού”

Σε αλλαγή της ποδηλατικής διαδρομής των 200 km προχώρησαν οι διοργανωτές στο 4ο Brevet Αιγίου, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαϊου με ώρα έναρξης 8.00 π.μ στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Ο λόγος είναι τα έργα που πραγματοποιούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κάτω Ζαχλωρούς-Δουμενών-Βιλιβίνας.

Αναλυτικότερα η νέα διαδρομή θα είναι η εξής:

Αίγιο-Δερβένι Κορινθίας και επιστροφή προς Μέγα Σπήλαιο-Καλάβρυτα-Σπήλαιο των Λιμνών-Πλανητέρο-Κλειτορία-Πριόλιθο-Λαγοβούνι-Γουμένισσα-Δροσάτο-Φτέρη-Πυργάκι-Σελινούντα-Αίγιο.

Μιλώντας στο Protionline.gr ο Αιγιώτης ποδηλάτης υπέρ αποστάσεων, εμπνευστής και συνδιοργανωτής του Brevet Αιγίου Τσολάκης Λοίζος μας τόνισε ότι με την τροποποίηση της διαδρομής μπορεί να μειώθηκε η συνολική απόσταση κατά οκτώ χιλιόμετρα (από τα 201 km στα 192 km) αλλά παρ’ όλα αυτά αυξήθηκαν τα υψομετρικά κατά 337 m (από τα 3.152m στα 3.489m) αριθμοί που κατατάσσουν το συγκεκριμένο Brevet στα πολύ δύσκολα διακοσάρια.

“Η άποψη μου ως αθλητής-ποδηλάτης σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και όχι ως διοργανωτής είναι όχι τόσο η μοναδικότητα των τοπίων της διαδρομής όσο και η φιλοξενία των αθλητών θα συντελέσουν στη μείωση του παράγοντα της κόπωσης και θα ενισχύσουν την αίσθηση της απόλαυσης”, συμπλήρωσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr