background img
banner
banner

Αναζητείται επενδυτής για το τουριστικό καταφύγιο στον Ι.Ν.Ο.Α.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Ο διαγωνισμός για το Τουριστικό Καταφύγιο στον Άγ. Νικόλαο στον Όρμο του Αιγίου βγήκε στον… αέρα και μολονότι υπήρξε προφορικό ενδιαφέρον από επενδυτές, η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς να υπάρξει επίσημη οικονομική προσφορά.

Πρόκειται για την παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου, για την οποία δόθηκε παράταση μήπως και υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

΄΄Πράγματι, η προθεσμία τελείωσε και δεν υπήρξε κάποια προσφορά, παρά το γεγονός ότι άτυπα είχε εκφραστεί ενδιαφέρον. Δόθηκε έτσι μία παράταση 35 ημερών μήπως και έχουμε επίσημη πρόταση΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ο.Α. και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος.

Το αντικείμενο του έργου

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χωροθετημένης, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ζώνης προκειμένου αυτή να λειτουργήσει ως Τουριστικό Καταφύγιο στον Άγιο Νικόλαο στον Όρμο Αιγίου.

Στη συνέχεια, η εκμετάλλευση και χρήση της ως άνω χωροθετημένης ζώνης παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου (νυν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας) (Φορέας Διαχείρισης) με απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η παραχώρηση έχει ισχύ από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης 9627/2009 (15.06.2009) και λήγει μετά από τριάντα τρία (33) χρόνια την αντίστοιχη ημερομηνία, ήτοι 15.06.2042 και μπορεί να παραταθεί η διάρκειά της για άλλη μία δεκαετία, έπειτα από σχετικό αίτημα του Φορέα Διαχείρισης και προσαρμογή των όρων της παραχώρησης στις τότε κρατούσες συνθήκες. Η παραχώρηση λήγει αυτοδικαίως μετά τη λήξη της καθορισμένης διάρκειάς της χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια ή όχληση από πλευράς του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Το ετήσιο αντάλλαγμα

Το Ετήσιο Αντάλλαγμα καταβάλλεται από το 1ο έτος λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου (δηλαδή το 4ο έτος από την υπογραφή της σύμβασης), το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό 75% της αύξησης του τιμάριθμου κόστους ζωής του προηγούμενου ημερολογιακού έτους και εφόσον ο τιμάριθμος δε λαμβάνει αρνητικές τιμές, όπως προσδιορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη κατά νόμο αρμόδια Υπηρεσία. Το Ετήσιο Αντάλλαγμα (ΕΑ) δεν θα πρέπει την πρώτη χρονιά κατά την οποία οφείλεται, να είναι κατώτερο των 30.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το αναφερόμενο στην προσφορά του Υποψηφίου Ετήσιο Αντάλλαγμα , τον δεσμεύει εφόσον ανακηρυχθεί Ανάδοχος για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr