background img
banner
banner

Απαίτησαν να αρθεί η αδικία για τους πληγέντες παραγωγούς

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα… παράδοξα και παράλογα των πορισμάτων για τις περσινές καταστροφές στην παραγωγή τους σε σταφύλια και κορινθιακή σταφίδα, γνωστοποίησαν την Πέμπτη 16 Μαΐου αγρότες- μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Πάτρας. Διότι δεν φτάνει που αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της μειωμένης τιμής των προϊόντων και της αύξησης του κόστους καλλιέργειας, τους «πετσοκόβουν» τώρα και τις αποζημιώσεις, με τρόπο μη δικαιολογήσιμο.

Τόσο που μόλις εξέφρασαν το οξύμωρο που παρατηρείται, οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ τους είπαν ότι κατά την εξέταση των ενστάσεων που, όπως αναμενόταν, έχουν καταθέσει οι θιγόμενοι πληγέντες, θα κοιτάξουν να διορθώσουν τυχόν αδικίες… Το παράξενο είναι ότι υπάρχει διαφορά ως προς τα ποσοστά αποζημίωσης για εκτάσεις που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους και επλήγησαν το ίδιο από τα καιρικά φαινόμενα. Επόμενο ήταν λοιπόν οι αγρότες να ζητούν ίση αντιμετώπιση και σχετικές αποζημιώσεις από τον οργανισμό, κατηγορώντας τον ΕΛΓΑ για «αποφάσεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Στάση αναμονής μέχρι τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Μιλώντας στο Protionline.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης είπε πως η παράσταση διαμαρτυρίας αφορούσε τις ζημιές που σημειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά, το 2023, από τις χαλαζόπτωση, καύσωνα και από τις βροχοπτώσεις τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου έγιναν και οι σημαντικότερες ζημιές. ΄΄Διαμαρτυρηθήκαμε στον ΕΛΓΑ διότι τα πορίσματά του δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της ζημιάς και υπάρχει πρόβλημα καθώς υπάρχουν ακόμη και μηδενικά ποσοστά και μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε περιοχές αλλά και εντός των ίδιων περιοχών και σε γειτονικά κτήματα. Και σε ποσοστό ζημιάς αλλά και σε κιλά παραγωγής΄΄, ανέφερε ο κ. Μποδιώτης, προσθέτοντας: ΄΄Ζητήσαμε από τον ΕΛΓΑ να δοθεί μία λύση. Έχουμε ήδη προβεί σε ενστάσεις οι περισσότεροι που έχουμε αυτά τα προβλήματα και θέλουμε όταν εξεταστούν, να συνυπολογιστεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς και να αποζημιωθούμε ανάλογα όλοι οι παραγωγή από τις ζημιές που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά΄΄.

΄΄Οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ μας είπαν ότι κατά την εξέταση των ενστάσεων θα αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες. Περιμένουμε…΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Α.Σ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr