background img
banner
banner

Εν αναμονή των σχεδίων…

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ «MARE TERRA» ΣΤΟ ΛΑΜΠΙΡΙ

Ο χρόνος έναρξη της μίσθωσης αξιοποίησης της παραθαλάσσιας έκτασης του Κληροδοτήματος «Μαρίας Παναγιωτόπουλου» στο Λαμπίρι «τρέχει» από τα τέλη του 2021 με τον επενδυτή -την κυπριακών συμφερόντων επιχείρηση «G. ARVANITAKIS GROUP PUBLIC LTD»- να επιχειρεί να οριστικοποιήσει τη μελέτη με τα αρχιτεκτονικά σχέδια προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, μέσα στο 2024.

Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Φιλοπροοδευτικό Σωματείο Λαμπιρίου, ο επενδυτής θα έχει μια περίοδο χάριτος, σε σχέση με την έναρξη καταβολής του ετήσιου μισθώματος, έως τον Δεκέμβριο του 2026 οπότε εκτιμάται ότι θα έχει λειτουργήσει το συγκρότημα που αναμένεται να αναβαθμίσει τουριστικά και βέβαια οικονομικά, ολόκληρη την Αχαΐα!

Προκειμένου να διευκολύνει την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ο δήμος Αιγιαλείας, από το 2022 έχει προχωρήσει σε μια σειρά από διαδικασίες όπως ανταλλαγές, με σκοπό να διευκολύνει τον επενδυτή για να λάβει άμεσα «πράσινο φως» στην προέγκριση των όρων δόμησης και των περιβαλλοντικών όρων ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στα πλάνα της επένδυσης.

Παράλληλα με την εκπόνηση των τελικών σχεδίων, ο επενδυτής, στα πλαίσια και της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε μέσα στον Μάιο σε μια πρώτη αποκατάσταση στα καμένα και σε καθαρισμούς στην υφιστάμενη βλάστηση. Παράλληλα προχώρησε και στην περίφραξη του χώρου.

Τον συντονισμό, στις συναντήσεις των τελευταίων ημερών με τους αρχιτέκτονες που ετοιμάζουν τα σχέδια αλλά , παράλληλα, και τις εργασίες καθαρισμού του χώρου, έχει ο Δημήτρης Παπακωστόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του επενδύτη.

Το αρχικό συμβόλαιο για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας «THE AZUR SELECTION PLC» στις εγκαταστάσεις των 70 περίπου στρεμμάτων του πρώην ‘CLUB MED’ υπογράφηκε στα τέλη της άνοιξης του 2021, προ τριετίας.

To πρώτο μισθωτήριο αναθεωρήθηκε στα τέλη του ίδιου έτους καθώς, με αφορμή τη μεγάλη φωτιά της 31ης Ιουλίου 2021 που κατέκαψε τον Ερινεό, ο επενδυτής ζήτησε και έλαβε επιπλέον περίοδο χάριτος, πριν την καταβολή του πρώτου ετησίου μισθώματος των 79.800 ευρώ.

θα αποκατασταθεί πλήρως το πράσινο σε όλη την έκταση

Ο επενδυτής θα παρουσιάσει, με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το μισθωτήριο με τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο, αναλυτική μελέτη με πρόβλεψη να αποκατασταθεί πλήρως το πράσινο σε όλη την έκταση, και για το καμένο δασικό τμήμα που βρίσκεται εντός του ακινήτου.

Ο χώρος, σύμφωνα με τον κ. Παπακωστόπουλο, θα παραμείνει κατάφυτος, γεμάτος νερά, απόλυτα φιλικός στο περιβάλλον, μια απόλυτα λειτουργική αλλά και οικολογική μονάδα. Θα υπάρχουν και αυτόνομες σουίτες όπου θα μπορεί κανείς να μένει όλο το χρόνο, για να μισθώνονται σε ανθρώπους από το εξωτερικό.

Η επένδυση, σύμφωνα με την «G. ARVANITAKIS GROUP – ιδιοκτήτρια πολυτελών συγκροτημάτων σε νησιά του Αιγίου αλλά και τη Βόρειο Ελλάδα- αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη διετία.
Η έκταση παραχωρήθηκε με μακροχρόνια μίσθωση (40 έτη) για την κατασκευή ξενοδοχείου και αυτόνομων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 300 κλινών. Το ύψος της επένδυσης που φαίνεται να σχεδιάζει ο όμιλος ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα μετονομάστηκε πρόσφατα σε «Mare Terra».

Η παραθαλάσσια έκταση στο Λαμπίρι Αχαΐας αποτέλεσε σημείο αναφοράς από τη δεκαετία του ’70 έως και τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 όταν διέκοψε τη λειτουργία του και εγκαταλείφθηκε.
Σημειωτέον ότι, από το σύνολο της έκτασης, αξιοποιήσιμη είναι κατά το 1/3 περίπου καθώς το υπόλοιπο τμήμα έχει περιορισμούς. Εκτός από το δασικό κομμάτι οι περιορισμοί αφορούν τη γειτνίαση με παλαιά και Νέα Εθνική Οδό αλλά και τη γραμμή του τρένου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr