background img
banner
banner

Επίσημη παραίτηση από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ HΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μόνο η αχαριστία θα μπορούσε να κρίνει αρνητικά την διοίκηση του Παναιγιάλειου με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο και την οικογένεια Ανδρικόπουλου να ηγούνται μιας τεράστιας προσπάθειας επιβίωσης της ομάδας και παραμονής στην Γ΄ Εθνική. Μια διοίκηση που αναγέννησε τον Παναιγιάλειο από τις στάχτες του, έφτιαξε ομάδα και αποδυτήρια, επανέφερε στο γήπεδο τον φίλαθλο κόσμο που μόνο πίκρες βίωνε τα τελευταία χρόνια.

Σε μια Γ΄ Εθνική που λειτουργεί επαγγελματικά και ανταμείβεται ερασιτεχνικά, ποιος θα πάρει ανάλογο ρίσκο για να κρατήσει στη συνέχεια τα ηνία της ομάδας; Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος κάνει αναφορά σε όλη την διαδρομή του Παναιγιάλειου, καθώς επίσης στην απόφασή του να παραιτηθεί από τον Αιγιώτικο Σύλλογο

Αποχώρηση ύστερα από δυο επιτυχημένες σεζόν

«Ολοκληρώνεται σήμερα μια διαδρομή δύο (2) ετών, από τότε που από κοινού με τον Θάνο Ανδρικόπουλο, αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας, την οποία παραλάβαμε πλήρως απαξιωμένη σε όλα τα επίπεδα, να βολοδέρνει σε γήπεδα «χωράφια» του Α΄ Τοπικού. Μια εικόνα πραγματικά λυπηρή τόσο για τον φίλαθλο κόσμο της που την λατρεύει, αλλά και συνολικά για την πόλη του Αιγίου, αφού αποτελεί για αυτήν, εδώ και δεκαετίες, το πιο αντιπροσωπευτικό αθλητικό σωματείο πανελλαδικά, έχοντας χαρίσει στην πόλη μας ανεπανάληπτες στιγμές ευτυχίας και ποδοσφαιρικού μεγαλείου. Μια εικόνα που αμαύρωνε πλήρως το ένδοξο παρελθόν της και την ιστορία της.

Μεγάλη προσπάθεια χωρίς ανταμοιβές και ανταπόκριση

Από κοινού με τα λοιπά μέλη της διοίκησης, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντελώς ανιδιοτελώς, και χωρίς καμιά διάθεση ατομικής μας προβολής ή κέρδους, σε αντίξοες συνθήκες, με πενιχρά μέσα, με μοναδικό ωστόσο γνώμονα την ανυπέρβλητη αγάπη μας για αυτήν, και την επαναφέραμε σε μια ελάχιστη κανονικότητα, με την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Και αναφέρω ελάχιστη, διότι για το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Παναιγιαλείου, ακόμη και αυτή η κατηγορία είναι το ελάχιστο που μπορεί να επιδιώκει και να στοχεύει.

Επιτυχημένη πορεία σε έναν δύσκολο όμιλο

Μια κατηγορία πολύ απαιτητική από κάθε άποψη, μια επαγγελματική στην ουσία κατηγορία, με προδιαγραφές ωστόσο ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, και συνεπώς παρέλκει ο οιοσδήποτε δικός μου περαιτέρω σχολιασμός για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν, ποδοσφαιρικές και μη…..

Μια χρονιά, που με τα όποια τυχόν λάθη και παραλείψεις μας, κρίνεται κατά την άποψή μου πετυχημένη.

Σε έναν όμιλο δύσκολο, με δυνατές και ιστορικές ομάδες, με έξι (6) μετακινήσεις σε νησιά, με συνεχείς ανακατατάξεις στη βαθμολογία, σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, η ομάδα κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία με αξιοπρέπεια, παίζοντας κατά διαστήματα ελκυστικό ποδόσφαιρο, όντας ανταγωνιστική σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό αποτέλεσμα βέβαια, με βάση την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διέθετε, θα μπορούσε να ήταν σαφώς πάρα πολύ καλύτερο.

Εξώφθαλμοι εξωγενείς παράγοντες ωστόσο….., αλλά και τυχόν δικές μας λανθασμένες επιλογές, και κρίσεις, είχαν ως αποτέλεσμα, από ένα σημείο και μετά, να αγωνιζόμαστε δυστυχώς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, με άγχος για την σωτήρια της ομάδας.

Είχαμε αξιοπρέπεια και τον φίλαθλο κόσμο στο πλευρό μας

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κρατήσουμε και το θετικό πρόσημο από όλη αυτή την προσπάθεια, και αυτό για εμένα τουλάχιστον είναι και το ζητούμενο, έστω και εάν θεωρείται για κάποιους τελείως ρομαντικό, και πέρα από την σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική, ότι δηλαδή οπουδήποτε και εάν αγωνιστήκαμε, γίναμε δέκτες, ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις, του σεβασμού των αντιπάλων μας, άπαντες οι οποίοι αναγνώρισαν το ήθος, την καθαρότητα και την αξιοπρέπεια της ομάδας, το ασίγαστο πάθος των φιλάθλων της, οι οποίοι την ακολούθησαν κυριολεκτικά παντού. Μια ομάδα που πάντοτε αγωνίστηκε χωρίς σκοπιμότητες και συμφέροντα, για το δίκαιο αποτέλεσμα που της αναλογούσε κάθε φορά, έστω και εάν σε αρκετές περιπτώσεις αδικήθηκε κατάφωρα και δεν το πήρε. Η δική μας φιλοσοφία ωστόσο παρέμεινε η ίδια. Κανένας συμβιβασμός και καμία υποχώρηση.

Κερδίσαμε μετά από καιρό την αξιοπιστία των φιλάθλων

Είμαι ευχαριστημένος επίσης που η ομάδα απέκτησε και την χαμένη αξιοπιστία της στην πόλη μας, αναφορικά με την συνέπειά μας, αφού προσπαθήσαμε, και θεωρώ ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι στις τεράστιες υποχρεώσεις της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστημένος επίσης, που η προσπάθεια αυτή βρήκε ανταπόκριση, εκτός από τους φιλάθλους μας, και από ανθρώπους που είχαν ενεργή ενασχόληση με τα κοινά της ομάδας στο παρελθόν, του οποίους και έβλεπα να παρακολουθούν ανελλιπώς τους αγώνες της, με το ίδιο άγχος και αγωνία που είχα και εγώ για την έκβαση του αποτελέσματος. Απόδειξη του ότι όλοι μαζί μπορούμε!!!

Πρώτα στην πόλη ο Παναιγιάλειος και μετά σε κάθε διοίκηση

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, όπως άλλωστε έχω αναφέρει κατ΄ επανάληψη και στο παρελθόν, προκειμένου ο Σύλλογος να έχει συνέχεια, βιωσιμότητα προοπτική και να ανακτήσει πάλι την αίγλη που του αναλογεί, είναι ότι ο ομάδα δεν ανήκει στον εκάστοτε Πρόεδρο και στην εκάστοτε διοίκηση, αλλά ανήκει σε όλη την πόλη, που πρέπει να την στηρίξει συλλογικά.

Ολοκληρώθηκε ο δικός μου κύκλος

Ο κύκλος λοιπόν ο δικός μου στην ομάδα ολοκληρώνεται σήμερα, και αποχωρώ από την Προεδρία αυτής, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Θέλω να πιστεύω ωστόσο, ότι παρά τα τυχόν λάθη, κρίσεις και παραλείψεις μου, βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα και όσο μου το επέτρεψαν οι συνθήκες, η ομάδα, ανακτώντας την δυναμική της και την αξιοπρέπειά της, να έχει μια συνέχεια και μια κανονικότητα πλέον, που θα την καταστήσουν πάλι σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Φανατικός με την ομάδα ο Θάνος μεγάλη η προσφορά της διοίκησης

Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς από καρδιάς, τον Θάνο Ανδρικόπουλο, ο οποίος, αν και μη Αιγιώτης, μπολιάστηκε με το συναίσθημα που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να σου προσφέρει, χωρίς την συνεισφορά του οποίου το εγχείρημα δεν θα είχε επιτύχει. Τα μέλη της διοίκησης: Γ. Μπάστα, Γ. Μπέσκο, Ε. Ευαγγελίου, Κ Τηλιγάδη, Ν Μαραγκό, Ν. Κωσταρίδη, Ι. Μπαλτιμά οι οποίοι αφιλοκερδώς, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αυτά τα δύο χρόνια, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειές τους και από τις εργασίες τους. Τον Γενικό Αρχηγό και μεγάλη δόξα του ένδοξου παρελθόντος του Συλλόγου, Γιάννη Γεωργιάδη, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ομάδα και σε εμένα προσωπικά, με την ποδοσφαιρική του εμπειρία και το ήθος που τον διακρίνει.

Τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάναμε. Τον διαχρονικό υποστηρικτή και χορηγό της ομάδας Δ. Αγγελόπουλο, τον Α. Παγώνη για την χορηγία του στην φανέλα της ομάδας, τον Κ.Κολοκυθά, τον Β. Κωσταρίδη, τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα ρεπορτάζ της ομάδας, καθώς και τους ανθρώπους του γηπέδου της Αβύθου, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους, ώστε η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φροντίδα.

Και τέλος τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας μας, με μια ειδική αναφορά στους “BIANCONERI”, οι οποίοι όλοι τους, στήριξαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!
Με τιμή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr