background img
banner
banner

Η Αμαλία Λάμπουρα προπονήτρια ρίψεων στη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου!

Η ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΡΙΨΕΩΝ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου ανακοίνωσε την συνεργασία της με την προπονήτρια Ρίψεων Αμαλία Λάμπουρα η οποία για τους γνώστες του στίβου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η Αιγιώτισσα πρωταθλήτρια που ξεκίνησε από την Ε.Φ.Α. Αιγίου έχει γράψει (ιδιαίτερα με τον Πανελλήνιο Γ.Σ.) με “χρυσά γράμματα” τη δική της ιστορία στον Ελληνικό Στίβο ως αθλήτρια Ρίψεων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 και 20 καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών στον πίνακα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. σε δίσκο, σφύρα και σφαίρα αντίστοιχα. Ιδιαίτερα στη δισκοβολία με τη μεγάλη παράδοση και τις τεράστιες αθλήτριες με ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια που είχε να συναγωνιστεί (Κελεσίδου, Βόγγολη, Τσικούνα) διεκδικούσε πάντα μετάλλια στα πανελλήνια γηπρωταθλήματα.

Στο 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 1988 που διεξήχθη στο ΣΕΦ από 29 ως 31 Ιανουαρίου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με 12.78.

Στο Διασυλλογικό του 1988 στη δισκοβολία, όταν η Στέλλα Τσικούνα με 65μ. σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και η Κατερίνα Βόγγολη με 62.70 την 3η καλύτερη, η Αμαλία Λάμπουρα είχε επίσης βολή πάνω από 60μ. (60.16) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Το 1997 στη Δισκοβολία Γυναικών στα Βαρδινογιάννεια στο Ρέθυμνο έριξε βολή στα 60,78μ. και με αυτή τη βολή βρίσκεται στην 7η θέση όλων των εποχών, το 1998 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Μαρούσι στη Σφαιροβολία Γυναικών Ανοιχτού Στίβου έριξε 15,21 μέτρα και με αυτή τη βολή βρίσκεται στην 20η θέση, το 1998 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Φάληρο στη Σφαιροβολία Γυναικών Κλειστού Στίβου έριξε 15,51μέτρα και βρίσκεται στην 11η καλύτερη αθλήτρια και το 2003 στη Σφυροβολία Γυναικών στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στην Αθήνα έριξε βολή στα 63,61 μέτρα και με αυτή τη βολή βρίσκεται στην 8η καλύτερη θέση όλων των εποχών !

Μια αθλήτρια με μεγάλη εμπειρία σε Ελληνικά και Ευρωπαικά Πρωταθλήματα, με ήθος, αξιοπρέπεια, σεβασμό, πολύ δυναμική και με περίσσιο αγωνιστικό θάρρος θα προσφέρει τόσο στους αθλητές/τριες της αγωνιστικής ομάδας της Φιλαθλητικής όσο και στα τμήματα των ακαδημιών πολύτιμη γνώση στις Ρίψεις και όχι μόνο.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας που θα βρίσκεται κοντά μας και της ευχόμαστε ολόψυχα πολλές επιτυχίες ως προπονήτρια πλέον !!!!”, αναφέρει – μεταξύ άλλων – σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr