background img
banner
banner

«Κανείς δεν έδιωξε την κ. Αλεξοπούλου από τη συνεστίαση, οι Μητροπολίτες είναι ευγενείς»

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο να έδιωξε την Αχαιή υφυπουργό Εξωτερικών Χριστίνα Αλεξοπούλου από τη συνεστίαση που είχε προγραμματιστεί για τους Ιεράρχες και τους ιερείς, με αφορμή την εορτή της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, δίνει ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε ο Σεπτός Ποιμενάρχης έδιωξε κάποιον και προτρέπει τους συντάκτες των δημοσιευμάτων να ελέγξουν τις πληροφορίες τους.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο Protionline.gr, ο πατήρ Αθανάσιος θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα όσα αναφέρθηκαν από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας: «Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποια μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν έτσι την κατάσταση και εάν σκοπίμως διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος ούτε άλλος Μητροπολίτης ή ιερωμένος έδιωξε κάποιον.

Η υφυπουργός Μεταφορών κ. Αλεξοπούλου πέρασε από το κατάστημα που είχε προγραμματιστεί η συνεστίαση, προκειμένου να χαιρετίσει τους Ιεράρχες και να ευχηθεί «χρόνια πολλά».
Όλοι γνωρίζουμε πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος είναι ευγενής αλλά και οι υπόλοιποι Μητροπολίτης, άρα δεν υπήρχε περίπτωση να διώξουν ούτε την υφυπουργό ούτε κανέναν».

Και συνέχισε: «Τα όσα αναφέρθηκαν από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης είναι ανυπόστατα. Δεν ξέρουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν. Όποιος θέλει, ας ψάξει να βρει την αλήθεια».
Υπενθυμίζεται ότι οι Ιεράρχες την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, προτίμησαν να συνφάγουν αλλού και να μην παρακαθίσουν στο γεύμα του Δήμου Αιγιαλείας, αρνούμενοι να συνυπάρξουν με όσους ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η κ. Αλεξοπούλου δεν παρέστη στη δεξίωση του δήμου, πέρασε ωστόσο από το κατάστημα στην Άβυθο που γινόταν η συνεστίαση των Μητροπολιτών, βρισκόμενη καθ’ οδόν για Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr