background img
banner
banner

Με… δύναμη από το Αίγιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και παρουσία πολλών στελεχών της… πρώτης γραμμής του κόμματος, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Αίγιο, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας του, εν όψει των ευρωεκλογών. Οι ομιλητές εξαπέλυσαν «πυρά» προς την κυβέρνηση για την πολιτική της και κατέστησαν σαφές ότι είναι αναγκαίο στις 9 Ιουνίου, ο κόσμος με την ψήφο του να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το έναυσμα για την έναρξη της ανατροπής.

Η οδός Κλ. Οικονόμου κατακλύστηκε από πολίτες παρότι η ώρα των εγκαινίων συνέπεσε με το Final Four του μπάσκετ. Τα μέλη και τους φίλους του κόμματος καλωσόρισαν ο Κώστας Κόντης, Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας και ο Συντονιστής ΟΜ Αιγίου Γιώργος Ιωαννίδης. Ακολούθως, σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε για την προσφορά του στη Ριζοσπαστική Αριστερά, ο Δημήτρης Χαλμούκος, «σύντροφος με Σ κεφαλαίο» όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου κατά την προσφώνησή του. Την απονομή έκανε η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, η οποία μετέφερε μήνυμα νίκης αλλά και ένωσης της αριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την ελληνική κοινωνία

«Όχι για το εγώ αλλά για το συλλογικό εμείς, το οποίο βλέπουμε καθημερινά να βουλιάζει από την πολιτική Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια μίλησε για απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την ελληνική κοινωνία και την πραγματικότητα. Τέλος προέβη στη διαπίστωση πως όσο περνούν οι μέρες ο ΣΥΡΖΙΑ-ΠΣ λαμβάνει ένα αίτημα για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. «Το αίτημα για δικαιοσύνη και καμία συγκάλυψη είναι αυτό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας πως «στις 9 Ιουνίου θα συντριβεί η αλαζονεία της κυβέρνησης».

«Ψήφος σε ανθρώπους με καθαρά χέρια…»

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, σε μία δυναμική ομιλία, στάθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας, μίλησε για εμπορευματοποίηση και διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ έκανε αναφορά και στα σοβαρά προβλήματα της Αιγιάλειας όπως είναι το θέμα των ΕΑΣ. Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια, την κοινωνική πολιτική, τα ΑμεΑ κ.ά. Κάλεσε επίσης τον κόσμο να καταψηφίσει τη ΝΔ και να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το έναυσμα για την έναρξη της ανατροπής, όπως είπε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών, καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού ότι χλευάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ενώ στην ουσία… δεν λέει τίποτα, όπως τόνισε. Σημείωσε τέλος γιατί πρέπει να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές και ποιους να επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν. ΄΄Πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους αγωνιζόμενους, που έχουν πρώτα καθαρά χέρια και μετά καθαρή αντίληψη και ξεκάθαρη άποψη΄΄, τόνισε με το κοινό να τον καταχειροκροτεί.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ευάγγελο Αντώναρο και τα όσα αναφέρουν για το πέρασμά του από τη δεξιά, είπε ως «δεν ήρθαμε εδώ για να κουβεντιάσουμε τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις, τις διαφορές και αφετηρίες, είμαστε εδώ γιατί μας φέρνει ένας προγραμματικός λόγος, έχουμε προγραμματική σύγκλιση. Γι΄’ αυτά τα ζητούμενα είμαστε εδώ, γιατί ο Αντώναρος ήταν πράγματι από αυτούς τους ανθρώπους».

Ειδική αναφορά έγινε στη δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ενώ παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι που παρίσταντο, δηλαδή οι Ευάγγελος Αντώναρος, Τζένη Αρσένη, Δέσποινα Σίνου και Δημήτρης Πανόπουλος.

«Ο θυμός και η απογοήτευση πρέπει να γίνουν δύναμη κι ελπίδα»

Ο κ. Αντώναρος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Παναγιωτόπουλο. ΄΄Οι τέσσερις που είμαστε εδώ σήμερα και οι υπόλοιποι τριάντα οχτώ που βρίσκονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, οργώνουμε την Ελλάδα για να φέρουμε αυτό το μήνυμα. Αυτό του τέλους που πρέπει να μπει σε αυτή την αχαρακτήριστη, απαράδεκτη, καταστροφική για τον τόπο, κυβέρνηση που εδώ και πέντε χρόνια βασανίζει τον τόπο, τους πολίτες και απειλεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι άμεσος ο κίνδυνος, κατά κοινή ομολογία΄΄, ανέφερε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας: ΄΄Όταν είπα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «τουρκολάγνος», βγήκαν να… με φάνε, ζήτησαν τη διαγραφή μου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως σήμερα εφημερίδες γράφουν ότι προετοιμάζεται η εθνική παραχώρηση των κυριαρχικών μας συμφερόντων. Υπάρχουν πρώην υπουργοί που κάνουν αποστασιοποίηση από αυτή την πολιτική, όμως το… αυτί του κ. Μητσοτάκη δεν ιδρώνει΄΄. Καταλήγοντας, ζήτησε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως ο θυμός και η απογοήτευση πρέπει να γίνουν δύναμη κι ελπίδα, κάτι που μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να επιτευχθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr