background img
banner
banner

Με τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας το νέο λογότυπο του Δήμου Αιγιαλείας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κάθε απόπειρα στο παρελθόν για εξεύρεση και καθιέρωση του λογότυπου του δήμου Αιγιαλείας, έπεσε στο κενό. Αυτή τη φορά ωστόσο η δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο να υιοθετήσει το πιο αντιπροσωπευτικό «σήμα κατατεθέν», το οποίο θα αναδεικνύει την ιστορικότητα και μοναδικότητα της περιοχής. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος όρισε μία επιτροπή για την επιλογή του λογότυπου, η οποία συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, επεξεργάστηκε προτάσεις και ήδη έχει προκρίνει τρία σχέδια!

Το νέο σύμβολο δεν θα αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμούς ή προτάσεις πολιτών, όπως επιχειρήθηκε να γίνει παλιότερα, καθώς η επιτροπή θα είναι αυτή που θα αξιολογήσει και θα καταλήξει στο δηλωτικό σήμα, με το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι αυτό που θα έχει τον τελικό λόγο.

Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής ορίστηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά με αναπληρωτή πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτη Ανδριόπουλο και μέλη τους Βάνα Μπεντεβή πρόεδρο ΙΛΕΑ, Μαρία Αγγελοπούλου αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων Επικοινωνίας – Εθιμοτυπίας-Εκδηλώσεων και Ελευθέριο Αγγελόπουλο, Πρέσβη ε.τ., Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Άμυνας (μέλος).

Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν

Σκοπός της επιτροπής είναι να αξιολογήσει προτεινόμενα σχέδια. Τα λογότυπα που θα αξιολογηθούν θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία, που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της περιοχής, με κυρίαρχη αναφορά στην μυστική εθνοσυνέλευση της Βοστίτσας που αποτελεί μοναδικό γεγονός της επανάστασης του 1821. Βασικές προϋποθέσεις για να ξεχωρίσουν είναι να προσελκύουν την προσοχή του εν δυνάμει επισκέπτη, να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας και να είναι πρωτότυπα και μοναδικά, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής ιδιοκτησίας.

Tο μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που όρισε ο δήμαρχος, εκεί όπου κατατέθηκαν από γραφείο που συνεργάζεται ο δήμος, αρκετές προτάσεις και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα σχέδια.

Επιλογή τριών και μικρές αλλαγές

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr η κ. Γιδά, ανέφερε: ΄΄Πρόκειται για την κατάθεση και επεξεργασία νέων σχεδίων καθώς οι ενέργειες που είχαν γίνει στο παρελθόν δεν προχώρησαν. Αυτή τη φορά όμως οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες, όπως είναι και η κατεύθυνση που έχει δοθεί. Το νέο λογότυπο του δήμου θα σχετίζεται με τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που πλέον έχει αναγνωριστεί και χαρακτηρίζει τον δήμο μας΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η επιτροπή στη συνεδρίασή της επέλεξε τρία από τα σχέδια που παρουσιάστηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς αυτά τα τρία θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, αλλάζοντας κάποιες λεπτομέρειες. ΄΄Αυτά τα τρία σχέδια θα κατατεθούν εκ νέου με μικρές διαφοροποιήσεις κατόπιν υποδείξεών μας και θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, το οποίο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιο θα υιοθετηθεί΄΄, είπε ακόμη η κ. Γιδά, προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει άμεσα ούτως ώστε το λογότυπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την προβολή του δήμου και εν όψει της θερινής σεζόν αλλά και σε έγγραφα του δήμου και εκδηλώσεις που θα διοργανώσει. Επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε πως εάν δεν καταστεί εφικτό τα σχέδια να έχουν την τελική τους μορφή και να κατατεθούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Μαΐου, αυτό θα γίνει σίγουρα στην επόμενη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr