background img
banner
banner

Μικρός… Δεκαπενταύγουστος

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν φέτος, μέσα στο Πάσχα, τον κόσμο να καταλαμβάνει, κατ αρχήν, τις παραλιακές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, και στα ημιορεινά σε εξοχικά και τουριστικά καταλύματα.

Συνολικά ο δήμος εκτός από τους 40.000 περίπου μόνιμους κατοίκους, φιλοξένησε άλλους 40.000, ετεροδημότες, τουρίστες και παραθεριστές και ήδη στην ευρύτερη περιοχή, από 1η Μαΐου, έχουν ξεκινήσει να καταλύουν και τουρίστες. Σημαντική φαίνεται ότι ήταν η τόνωση της κίνησης κατά την Πασχαλινή περίοδο και στην περιοχή του Διακοπτού με την επιστροφή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου στις ράγες.

«Μάχη» στην Καθαριότητα

Το δικό τους καθημερινό αγώνα προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με την διακομιδή απορριμμάτων έδωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας Νίκο Καραϊσκο, κατά το 15ήμερο των Πασχαλινών διακοπών και αποδράσεων -από 29 Απριλίου Μ. Δευτέρα έως και 12 Μαΐου, την Κυριακή του Θωμά που μας πέρασε- ο όγκος των απορριμμάτων στην περιοχή αυξήθηκε κατά 60%.

«Η εικόνα της επισκεψιμότητας θύμισε τον Δεκαπενταύγουστο περίοδο κατά την οποία η πληθυσμός της Αιγιάλειας με τους τουρίστες και τους παραθεριστές, ξεπερνά τους 100.000 και μπορεί να φτάσει και τους 120.000» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Πρασίνου και Κοινοχρήστων Χώρων Νίκος Καραΐσκος.

Πλέον στην Καθαριότητα το προσωπικό ανασυντάσσεται και το βάρος πέφτει στον καθημερινό αγώνα φροντίδας και καλλωπισμού των παραλιακών οικισμών για τους επισκέπτες που σκοπεύουν να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με τον κ. Καραϊσκο, το φετινό καλοκαίρι οι υπηρεσίες καθαριότητας και ανακύκλωσης θα είναι αναβαθμισμένες για κατοίκους και ετεροδημότες.

Νέo «ρεύμα» επανάχρησης υλικών

Το προηγούμενο διάστημα από την Καθαριότητα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα ρούχα και υποδήματα σε 40 σημεία σε όλη την Αιγιάλεια.
Οι νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο πλάι ή κοντά στις υπάρχουσες «καμπάνες» ανακύκλωσης και τους «μπλε κάδους», τα άλλα «ρεύματα ανακύκλωσης» που ήδη «τρέχει» ο Δήμος Αιγιαλείας.
Τις επόμενες μέρες ο δήμος θα «τρέξει» και ένα ακόμη «ρεύμα» ανακύκλωσης και επανάχρησης υλικών με την περισυλλογή για τα οικιακά τηγανέλαια στην Αιγιάλεια. Το πρόγραμμα και τα σημεία περισυλλογής θα ανακοινωθούν πριν τα τέλη του μήνα ώστε, το νέο «ρεύμα» ανακύκλωσης, να «δουλέψει» κανονικά όλο το καλοκαίρι.

Χωρίς τα στοιχεία από την ανακύκλωση σε ρούχα και υποδήματα και εν αναμονή περεταίρω βελτίωσης των ποσοστών ανακύκλωσης και επανάχρησης υλικών, ο Δήμος Αιγιαλείας «τρέχει» ήδη την ανακύκλωση σε υψηλές ταχύτητες, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 120% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Κόκκινο» με τη ζήτηση στα εισιτήρια

Στο μεταξύ, όπως έγραψε ήδη το Protionline.gr δρομολόγια διπλάσια σχεδόν σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό – Καλάβρυτα που συνέπεσε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πρώτα 24ωρα από την περίοδο της εβδομάδας της Διακαινησίμου που μας πέρασε.
Ο Οδοντωτός μετέφερε πάνω από 3.000 τουρίστες και επισκέπτες έως και την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου. Μεγάλο παραμένει και το ενδιαφέρον του κόσμου καθ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, από γραφεία ταξιδιών, για οργανωμένες αποστολές από το εξωτερικό που εντάσσουν τη διαδρομή με το τρενάκι στο εκδρομικό τους πρόγραμμα. Το γεγονός αποδεικνύει ότι ο Οδοντωτός γύρισε με… ασφάλεια σελίδα μετά την αποκατάσταση προβλημάτων στη γραμμή από τις κακοκαιρίες που είχαμε αρχής γενομένης από το περασμένο Φθινόπωρο με την κακοκαιρία ‘Daniel’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr