background img
banner
banner

«Μονόδρομος» η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – ΑΘΛΗΤΩΝ

Η βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου αποτελεί στόχο της δημοτικής αρχής που βρίσκεται στην κατεύθυνση της αναζήτησης χρηματοδοτήσεων για συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Η άνοδος του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο που πηγάζει από την παρουσία του Παναιγιαλείου στη Γ΄ Εθνική και από την άνοδο των σωματείων που προάγουν τον στίβο με τη διοργάνωση αναγνωρισμένων διεθνώς διοργανώσεων, καθιστούν «μονόδρομο» της αναβάθμισης του σταδίου, ούτως ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προοπτική.

Επίσκεψη στο υπουργείο

Πολύτιμη είναι η βοήθεια του Ειδικού Συμβούλου του δημάρχου, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αθλητικών υποδομών, Πέτρου Δαδιώτη. Μάλιστα ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο κ. Δαδιώτης πραγματοποίησαν πρόσφατα επίσκεψη στο Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, όπου είχαν συνάντηση με τον διευθυντή Δημήτρη Κοντό και στη συνέχεια με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά.

Αφού τους εξέθεσαν την κατάσταση και τις διοργανώσεις , κυρίαρχο αίτημα ήταν η ενίσχυση του δήμου ούτως ώστε να γίνει παρέμβαση εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του ταρτάν του γηπέδου που φιλοξενεί αγώνες στίβου. Επιπλέον, ζητήθηκε στήριξη για τη γενικότερη αναμόρφωση του σταδίου με έργα υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβάνεται και μία μελέτη για την αναβάθμιση των γηπέδων τένις της Αβύθου, ενώ μόνο για το ταρτάν του δημοτικού σταδίου χρειάζονται 300.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Αιγιαλείας παρουσίασαν το προσχέδιο για το στάδιο ωστόσο θα χρειαστεί να προσκομιστούν και μελέτες, δεδομένου ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου άκουσαν θετικά το αίτημα, με προσανατολισμό να το εντάξουν στον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2025. Μία τέτοια περίπτωση θα ήταν ιδιαιτέρως θετική, αφού θα υπήρχε μία αμεσότητα και μία βεβαιότητα για την εξασφάλιση του κονδυλίου.

Σημειώνεται πως οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν και πάλι το υπουργείο προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό κ. Βρούτση, μεταφέροντας εκ νέου το αίτημα αλλά και τη δυναμική του δήμου με τόσα ενεργά σωματεία και την πλειάδα αθλητών και πρωταθλητών.

Η συμβολή του Πέτρου Δαδιώτη

Θα πρέπει τέλος να επισημανθεί πως το ενδιαφέρον του κ. Δαδιώτη για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής είναι χρόνιο και με αποτέλεσμα, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες είχε εγκατασταθεί το ταρτάν το 2007 επί δημαρχίας Απόστολου Καραφωτιά στο Αίγιο και ενώ ήταν στο υπουργείο Αθλητισμού ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης. Όμως και ακόμη πιο παλιά, εν έτει 1986, με προσπάθειες του κ. Δαδιώτη είχε εγκατασταθεί και ο χλοοτάπητας στο δημοτικό στάδιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr