background img
banner
banner

«Οδοντωτός: Αλήθειες και ψέματα, κέρδος κατά ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας. Υποκρισία κατά ευθύνης»

Του Γιώργου Μπέσκου, προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, πολιτευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΧΑΪΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της μη λειτουργίας του οδοντωτού, κάποιοι που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα το οικονομικό κέρδος κατά της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας αυτής έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο “λάσπης ” σε βάρος μου γιατί δε λειτουργεί οδοντωτός.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2023 που κάηκε ο δασικός πλούτος σε περιοχή Βουραϊκού Μαμουσιάς Αιγιαλείας άρχισαν κατολισθητικά φαινόμενα σε όλη την περιοχή που είχαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της ΠΕΟ στο ύψος Ελαιώνα όπου ποτάμια λάσπης έκλειναν το οδόστρωμα και έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών. Αυτό το φαινόμενο έγινε 5 τουλάχιστον φορές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι έλαβε χώρα συμβάν που έγινε κατολίσθηση βράχων σε σιδηροδρομική γραμμή οδοντωτού που είχε αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 90 επιβάτες του τρένου, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ασφάλεια και ακεραιότητα.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα καμία χρηματοδότηση δεν έλαβε χώρα για να γίνουν αντιδιαβρωτικά έργα, κορμοδέματα και αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για επανάληψη αυτών των φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό και μη μπορώντας να ανεχθώ για την περιοχή μου αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ως Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ έκανα αναφορά για όλες αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις που έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ζητώντας άμεσα να γίνει χρηματοδότηση για την εκτέλεση αυτών των έργων αφού κανένας δεν πίεσε ουσιαστικά για να γίνει χρηματοδότηση και να θεραπευτεί η αιτία αυτών των προβλημάτων.

Κοινοποίησα την αναφορά μου σε Εισαγγελία Αιγίου και Αρείου Πάγου.

Άμεσα επιλήφθηκε η Εισαγγελία, άρχισε προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση ποινικών ευθυνών και τότε με έγγραφο που μου κοινοποιήθηκε από δασαρχείο μετά από μια εβδομάδα από αναφορά μου ενημερώθηκα ότι υποβλήθηκε αίτημα για χρηματοδότηση των έργων.

Υπέβαλα άμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος αίτημα ,προσκομίζοντας το έγγραφο του Δασαρχείου την αναφορά και διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για υλοποίηση της χρηματοδότησης για την οποία όλο αυτό το διάστημα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε καμία ενέργεια.

Υπό το φόβο άσκησης ποινικών διώξεων άμεσα έγινε η χρηματοδότηση με το ποσό του 1.100.000 ευρώ.

Τότε θυμήθηκαν να κάνουν αυτοψία η υφυπουργός οικονομικών ,ο δνων σύμβουλος του ΟΣΕ και να φωτογραφηθούν παράγοντες της περιοχής με σκοπό μόνο τη φωτογράφηση άνευ ουσίας.

Μετά από αυτές τις ενέργειές μου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση που μέχρι τώρα,8 μήνες ήταν στα αζήτητα. Διατάχθηκε διακοπή δρομολογίων γιατί δεν είχαν γίνει τα απαιτούμενα έργα για την ασφαλή μετακίνηση όσων χρησιμοποιούσαν τον οδοντωτό.

ΨΕΜΜΑΤΑ .ΚΕΡΔΟΣ -ΚΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Λένε κάποιοι ότι εγώ ευθύνομαι που σταμάτησε ο οδοντωτός γιατί έκανα την αναφορά. Αυτοί συνδέονται με προσδοκία κέρδους από πώληση ημερολογίων, καφέδων, κλείσιμο καταλυμάτων που όλο αυτό το διάστημα αδιάφοροι και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση παρακολουθούν αμέτοχοι κλείσιμο δρόμων κατολισθήσεις .

Είναι αυτοί που με τη λειτουργία οδοντωτού έχουν προσδοκώμενο κέρδος και μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

Είναι αυτοί που με προέτρεπαν να μη δώσω συνέχεια σε αναφορά μου.

Είναι αυτοί που τους ενδιαφέρει η δήθεν πολιτική τους εικόνα ότι εξυπηρετούν τάχα επαγγελματίες και πολίτες.

Είναι αυτοί που ποτέ δεν έκαναν καμία ενέργεια ή παρέμβαση ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση της γραμμής απλά ήθελαν να λειτουργεί για να έχουν έσοδα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής .

Είναι αυτοί που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα το κέρδος πάρα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Είναι αυτοί που καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έκαναν για χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των προβλημάτων.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Τι θα έλεγαν αυτοί λοιπόν εάν γινόταν κάποια κατολίσθηση και έπεφτε βράχος σε γραμμή την ώρα που πέρναγε βαγόνι με παιδιά από σχολεία που είχαν προγραμματίσει εκδρομή;

Τι θα έλεγαν αυτοί οι υποκριτές και ανεύθυνοι εάν υπήρχαν θύματα?

Απλά θα εξαφανίζονταν, θα εξέφραζαν λύπη τους και τα συναφή. Οι υποκριτές.

Ας αναλάβουν την ευθύνη ο ΟΣΕ και αυτοί που έχουν τόσο αγωνία για την ασφαλή χρήση της γραμμής.

Οι υποκριτές.

Εμένα με ενδιαφέρει αυτή η υπέροχη διαδρομή να είναι ασφαλής, συνέβαλα με ενέργειες μου (σε αντίθεση με τους υποκριτές που σφύριζαν αδιάφοροι) για την άμεση χρηματοδότηση γιατί θέλω να έχουν ασφάλεια όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον οδοντωτό με λύση των αιτιών που εκπορεύονται κίνδυνο.

Με ενδιαφέρει πιο πολύ η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή από κερδοσκοπία αδιαφορώντας για ανθρώπινη ζωή.

Άλλωστε αν έχω άδικο ας παραδώσει ο ΟΣΕ τη γραμμή σε κυκλοφορία χωρίς να κάνει τα απαιτούμενα έργα…

Η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια είναι πάνω από ιδιοτέλεια και υποκρισία.

Για το αν είναι ικανός ο οδοντωτός να λειτουργήσει υποκριτές αρμόδιος είναι ο ΟΣΕ όχι εγώ. Εγώ πίεσα να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να είναι ασφαλείς οι πολίτες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr