background img
banner
banner

Οι κινητοποιήσεις άφησαν… πίσω τους «βουνά» υποθέσεων

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων, με αιχμή του δόρατος τον νόμο Φλωρίδη, αλλά και τον νέο δικαστικό χάρτη, έληξε και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι νομικοί βρίσκονται εν αναμονή της ψήφισης του νέου κώδικα οργανισμού δικαστηρίων αλλά και της ισχύος των δεδομένων που προκύπτουν από τον νέο δικαστικό χάρτη, από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ομοίως και οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

΄΄Περιμένουμε να ψηφιστεί οργανισμός των δικαστηρίων για να δούμε πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς. Οι υποθέσεις του Ειρηνοδικείου θα πάνε στο Πρωτοδικείο και θα γίνουν καινούριες πράξεις και ορισμοί δικαστών΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, προσθέτοντας: ΄΄Είμαστε εν αναμονή του νόμου για την οργάνωση των δικαστηρίων που θα ψηφιστεί Μάιο -Ιούνιο και θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας τους. Επίσης η ισχύς του νέου δικαστικού χάρτη αρχίζει από 16 Σεπτεμβρίου με το νέο καθεστώς΄΄.

Τι γίνεται όμως με τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους; Όπως ήταν επόμενο, έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές και σε συνδυασμό με το λιγοστό προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αιγίου, δημιουργείται μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με μεγάλη αναμονή.

Από 45 έφτασαν τις 71 οι υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου

΄΄Από εδώ και στο εξής τα πινάκια είναι αυξημένα ως προς τις υποθέσεις, διότι έχουν συσσωρευτεί υποθέσεις τόσων μηνών. Δηλαδή για παράδειγμα, πριν τις κινητοποιήσεις το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε περί τις 45 υποθέσεις και τώρα έχει φτάσει τις 71 σε εβδομαδιαία βάση (συνεδριάζει κάθε Πέμπτη). Στο δε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου που δικάζει πιο σοβαρές υποθέσεις, από 25 φτάνει πλέον τις 35 την εβδομάδα (συνεδριάζει κάθε Τετάρτη). Υπάρχει δηλαδή μία αύξηση κατά 10 υποθέσεις την εβδομάδα΄΄, είπε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος, εκτιμώντας ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της δικαστικής χρονιάς δηλαδή μέχρι αρχές Ιουλίου, όλα τα πινάκια θα είναι αυξημένα.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τους πολίτες αλλά και για τους δικαστικούς υπαλλήλους; Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σημειώνει: ΄΄Με τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων που είναι μικρότερος από τα προβλεπόμενα κατά 50% επιβαρύνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι που αναγκάζονται να χρεώνονται περισσότερες υποθέσεις αλλά και οι πολίτες που θα υφίστανται ταλαιπωρία. Κι αυτό γιατί τα ορίζονται οι υποθέσεις τους, θα μπαίνουν στο πινάκιο και μόλις φτάνει η ώρα 3.00 το μεσημέρι, θα υπάρχει παρέλευση ωραρίου και θα αναβάλλονται. Στη συνέχεια θα ορίζονται να εκδικαστούν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι και δέκα μήνες, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να μην τελεσιδικούν και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr